به گزارش چیلان ، کاهش صادرات فولادسازان بزرگ کشور عمدتا ناشی از ۴ عامل تحریم، لغو مجوز صادرات ریالی به عراق و افغانستان، الزام به مازاد عرضه داخلی بر اساس دستورالعمل تنظیم بازار صمت و کاهش قیمت های بین المللی است.
علی رغم کاهش حجم صادرات بسیاری از فولادسازان، فولاد کاوه جنوب و فولاد مبارکه عملکرد مثبت و رو به رشدی را در صادرات داشتند به گونه ای که هر یک رشضد ۲۲ درصدی را در صادرات ۷ ماهه به ثبت رساندند
شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در مهرماه ۸۷ درصد رشد صادرات داشته و در مجموع ۷ ماه نیز افزایش ۲۲ درصدی صادرات دارد.
فولاد مبارکه نیز اگرچه در مهر ماه افت ۶۶ درصدی صادرات به واسطه عوامل ذکر شده در بالا داشت اما درمجموع ۷ ماهه رشد ۲۲ درصدی را در صادرات داشته است. درواقع بیشترین کاهش صادرات در مهر ماه متعلق به فولاد مبارکه بود. همچنین فولاد خوزستان با ۱۶ درصد افت و فولاد آلیاژی ایران با ۸۴ درصد افت از دیگر شرکت هایی بودند که افت صادرات را تجربه کردند.
البته فولاد هرمزگان، فولاد خراسان و ذوب اهن اصفهان هم در مهر ماه به ترتیب رشد ۳۹ درصدی و ۷۳ درصدی و ۵۹ درصدی نیز در صادرات داشتند.
درمجموع حجم صادرات فولادسازان بزرگ در مهر ماه ۳۶۴ هزار تن و در ۷ ماهه اول سال ۳ میلیون و ۸۷۹ هزار تن بود.
بیشترین حجم صادرات در مهر ماه همچنان به فولاد خوزستان تعلق دارد که ۱۴۳ هزار تن بود. این شرکت همچنین در ۷ ماهه اول سال یک میلیون و ۳۴۱ هزار تن فولاد صادر کرده است.
فولاد کاوه جنوب کیش در رتبه دوم برترین صادرکننده مهر ماه قرار دارد که صادراتش در مهر ماه ۷۸ هزار تن و در ۷ ماهه ۴۹۷ هزار تن بوده است. البته در ۷ ماهه اول سال فولاد کاوه پس از فولاد مبارکه با صادرات ۷۱۸ هزار تن و ذوب آهن با ۶۰۶ هزار تن قرار دارد. صادرات مهر ماه فولاد مبارکه و ذوب آهن به ترتیب ۵۴ هزار تن و ۳۹ هزار تن بود.
فولاد هرمزگان در مهر ماه ۴۲ هزار تن و در ۷ ماهه سال ۴۵۷ هزار تن صادرات داشته است.
کمیته تنظیم بازار صمت بایستی وظیفه قیمت گذاری محصولات فولاد را به بورس کالا برگردانده و متمرکز بر تحریک تقاضای داخلی و صادرات شود درغیر این صورت رشد تولید فولادسازان همزمان با افت تقاضای داخلی ناشی از رکود صنایع، می تواند ضمن افزایش چشم گیر موجودی انبارهای فولادسازان، تداوم تولید زنجیره را تهدید نماید.
در این باره بیشتر بخوانید: |
- بازگشت «نباتینژاد» به فولاد/ اولین حکم زرندی در فولاد مبارکه به روابط عمومی رسید
- ضرورت و اهمیت بستههای حمایتی از صنعت فولاد در ناترازی انرژی / اگر نیروگاههای خودتامین صنایع نبود، حفظ رتبه دهم جهانی ممکن نمیشد
- چگونه میتوانیم از کمبودها عبور کنیم؟/ پایداری در صنعت آهنسازی، از دغدغهها تا راهکارها/ چگونه میتوانیم بهینهسازی را در صنایع آهنسازی تحقق بخشیم؟
- بومیسازی روتور مکنده آگلوماشین ۴ ذوب آهن اصفهان
- تعمیرات بخش های مختلف فولاد خوزستان با موفقیت انجام شد
- اعطای لوح و تندیس ملی «سما» به فولاد کاوه جنوب کیش
- اعطای نشان ملی «هاتف» به فولاد کاوه جنوب کیش
- سرعت قابل قبول اجرای پروژههای فولاد هرمزگان/ به دنبال تامین پایدار مواد اولیه صنایع فولاد هستیم
- بومیسازی دهها قطعه استراتژیک جدید با صرفه جویی ارزی بیش از ۳میلیون دلار در فولاد هرمزگان
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chilanon/public_html/wp-content/themes/chilan/class/template/WPTemplate.php on line 1984
محمدکاظم صباغی هرندی
مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه
مهندس طهمورث جوانبخت
مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان
عطاالله معروفخانی
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان
اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)