بخش اول: تولید برترین کشورهای فولاد ساز جهان در سال ۲۰۱۸
براساس آمار انجمن جهانی فولاد، ۶۴ کشور عضو انجمن جهانی فولاد در سال گذشته به تولید یک میلیارد و ۷۸۹ میلیون و ۵۹۰ هزار تن فولاد رسیدند که نسبت به سال ۲۰۱۷ رشد ۴.۵ درصدی داشته است.
به گزارش چیلان ، چین که همچنان و با فاصله قابل توجهی از سایر کشورها در رتبه نخست برترین تولیدکنندگان فولاد جهان قرار دارد، به تولید ۹۲۸ میلیون و ۲۶۴ هزار تن فولاد رسیده است که تولید فولاد میانی آن رشد ۶.۶ درصدی نسبت به سال ۲۰ ۱۷ داشت.
هند که در سال ۲۰ ۱۸ توانست جایگاه دوم را از ژاپن بگیرد و به عنوان دومین فولادساز جهان شناخته شود، در سال گذشته ۱۰۶ میلیون و ۴۶۳ هزار تن فولاد میانی تولید کرده است که ۴.۹ درصد رشد نسبت به سال ۲۰ ۱۷ نشان می دهد.
ژاپن سومین فولادساز برتر دنیا با افت ۰.۳ درصدی، تولید فولاد خود را به ۱۰۴ میلیون و ۳۲ ۸ هزار تن رساند. این کشور در سال گذشته جایگاه دوم خود را از دست داد و تولید فولاد میانی آن به کمترین میزان در ۹ سال اخیر رسید.
در زمینه صادرات نیز این کشور با ۴.۲ درصد افت نسبت به سال ۲۰۱۷ ، مجموعا ۳۶.۵۳ میلیون تن فولاد صادر کرد. کاهش تولید و صادرات فولاد ژاپن به مجموعه ای از بلایای طبیعی که در سال ۲۰۱۸ رخ داده است مربوط می شود که باعث تضعیف خدمات لجستیکی و حمل و نقل و همچنین زنجیره های تامین در این کشورگردید.
آمریکا نیز به عنوان چهارمین فولادساز برتر، تولید را با ۶.۲ درصد رشد به ۸۶ میلیون و ۶۹۸ هزار تن رسانده است. کره جنوبی بعد از آمریکا در رده پنجم قرار داشته و با رشد ۲ درصدی تولید را از ۷۱ میلیون و ۳۰ هزار تن در سال ۲۰ ۱۷ به ۷۲ میلیون و ۴۶۳ هزار تن رسانده است.
روسیه هم در رقابتی نزدیک با کره جنوبی با تولید ۷۱ میلیون و ۶۸۰ هزار تن فولاد میانی، ششمین فولادساز برتر دنیا شده است. روسیه افزایش ۰.۳ درصدی را در تولید به ثبت رسانده است. بعد از روسیه نیز آلمان با تولید ۴۲ میلیون و ۴۴۰ هزار تن در رتبه هفتم قرار دارد که البته افت ۲ درصدی را نسبت به سال ۲۰ ۱۷ داشت.
احتمال می رود چنانچه این افت تولید در آلمان تداوم یابد و روند نزولی تولید در ترکیه نیز متوقف شود، ترکیه جایگزین آلمان شده و رتبه هفتم را از آن خود نماید. ترکیه به عنوان هشتمین فولادساز دنیا تولید فولاد را در سال ۲۰ ۱۸ به ۳۷ میلیون و ۳۱۲ هزارتن رساند که ۰.۶ درصد افت نشان می دهد. بعد از ترکیه، برزیل با تولید ۳۴ میلیون و ۷۳۵ هزار تن در رتبه نهمی جهان قرار دارد که رشد ۱.۱ درصدی را در تولید فولاد میانی داشته است.
نرخ رشد ۴ برابری تولید فولاد ایران نسبت به میانگین جهانی
ایران نیز که جایگاه سیزدهم خود را به دهم ارتقا داده است، توانست در سال ۲۰۱۸ به تولید ۲۵ میلیون تن فولاد دست یابد که حدود ۱.۴ کل تولید فولاد جهان است و رشد قابل توجه ۱۷.۷ درصدی نسبت به سال ۲۰ ۱۷ با تولید ۲۱ میلیون و ۲۳۶ هزار تن را نشان می دهد.
این نرخ رشد تولید، ۴ برابر میانگین جهانی و بیشترین نرخ در بین کشورهای فولادساز دنیا است.
ایران در ماه های پایانی سال ۲۰۱۸ توانسته بود سه کشور ایتالیا، تایوان و اوکراین را پشت سر گذاشته و دهمین فولادساز برتر دنیا شود. رشد تولید فولاد ایران بیشتر از سایر کشورهای فولادساز دنیا بوده است.
ایران در ماه های مختلف سال گذشته به ترتیب در ژانویه یک میلیون و ۵۷۳ هزار تن، فوریه یک میلیون و ۴۲۶ هزار تن، مارس یک میلیون و ۶۳۵ هزار تن، آوریل یک میلیون و ۷۳۵ هزار تن، می یک میلیون و ۷۹ ۳ هزار تن، ژوئن یک میلین و ۷۸ ۵ هزار تن، جولای یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن، آگوست یک میلیون و ۸۱ ۶ هزار تن، سپتامبر یک میلیون و ۹۱۸ هزار تن، اکتبر یک میلیون و ۸۷ ۲ هزار تن، نوامبر یک میلیون و ۹۵۲ هزار تن و دسامبر یک میلیون و ۹۸ ۰ هزار تن فولاد خام تولید کرده است.
تولید فولاد خام ایران در دسامبر رکورد زده بود و به بیشترین میزان در طول سال ۲۰۱۸ رسید.
بخش دوم: تقاضای فولاد جهان در سال ۲۰۱۹
به گفته انجمن جهانی فولاد (WSA) انتظار می رود که تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۱۹ میلادی با توجه به رشد کند اقتصاد چین، حداقل ۱.۴ درصد افزایش داشته باشد. با این حال پیش بینی شده است که اگر چین در سال جاری میزان مصرف فولاد خود را یک تا دو درصد افزایش دهد، نرخ رشد تقاضای فولاد جهانی به ۲ درصد برسد.
در این سناریو، تقاضای فولاد چین با ۱.۶۴ میلیارد تن محصول نهایی تولید شده، به میزان سال گذشته قناعت نخواهد کرد و به رشد بیشتر تقاضای فولاد در سال ۲۰۱۹ منجر خواهد شد. علاوه بر این، هند نیز می تواند مصرف فولاد را در سال ۲۰۱۹ برای تامین نیازهای جمعیت رو به رشد خود افزایش دهد. تولید فولاد این کشور در سال ۲۰۱۸ به میزان ۴.۹ درصد افزایش داشته و به ۱۰۶.۵ میلیون تن رسید.
این گزارش می افزاید ژاپن به دنبال تصاحب مجدد جایگاه دومی تولید فولاد جهانی در سال ۲۰۱۹ و بازپس گیری آن از هند است. تولید فولاد خام ژاپن در سال ۲۰۱۹ با توجه به تقویت تقاضای داخلی و برگزاری المپیک ۲۰۲۰ توکیو، رشد مناسبی را ثبت خواهد کرد. علاوه بر این، انتظار می رود که این افزایش تولید محصولات فولادی به علت کاهش وقوع بلایای طبیعی احتمالی در سال جاری و در مقایسه با سال ۲۰۱۸ باشد.
ایران دومین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان
براساس آمار انجمن جهانی فولاد، ایران در سال ۲۰۱۸ بالغ بر ۲۵ میلیون و ۵۴۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید کرده درحالی که تولید این محصول در کشور در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۹ میلیون و ۴۰۱ هزار تن بود.
ایران با این میزان تولید، جایگاه دوم برترین تولیدکنندگان آهن اسفنجی جهان بعد از هند را دارد. هند در سال گذشته ۳۰ میلیون و ۳۶۸ هزار تن آهن اسفنجی تولید کرده که از سال ۲۰۱۷ با تولید ۲۹ میلیون و ۵۰۵ هزار تن، ۲.۹ درصد بالاتر است.
این درحالی است که تولید آهن اسفنجی ایران رشد ۳۱.۶ درصدی داشته است. ۱۲ کشور عضو انجمن جهانی فولاد که تقریبا ۸۵ درصد تولید آهن اسفنجی جهان در سال ۲۰۱۷ را به خود اختصاص داده اند نیز با رشد ۱۱ .۶ درصدی که بیشتر از همه ناشی از رشد تولید ایران و سپس آرژانتین و مصر است، از تولید ۷۵ میلیون و ۳۶۶ هزار تن به ۸۴ میلیون و ۳۶۸ هزار تن رسیدند.
- آمار تولید جهانی فولاد در ۱۰ ماهه ۲۰۲۴ منتشر شد / کاهش ۱.۹درصدی تولید ایران در ماه دهم
- آخرین آمار جهانی تولید فولاد منتشر شد / افت ۴۱درصدی تولید فولاد ایران در سپتامبر ۲۰۲۴ نسبت به سپتامبر ۲۰۲۳
- یک فولادساز ایرانی دیگر عضو انجمن جهانی فولاد شد
- پیامدهای قطعی برق ادامه دارد / افت ۱۰درصدی تولید فولاد ایران در اوت ۲۰۲۴ نسبت به اوت ۲۰۲۳
- افت ۱۸.۷درصدی تولید فولاد ایران به دلیل قطعی برق / برزیل جایگاه ایران را تصاحب کرد
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- افت ۸.۵ درصدی تولید فولاد ایران در آغاز فصل گرما / همسایه غربی ماه گرم را با رشد ۴.۳درصدی پشت سر گذاشت
- ایران نهمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان شد / عقبگرد برزیل در برابر فولادسازان ایرانی
- آخرین آمار صادرات جهانی فولاد / محصولات نورد گرم در صدر فهرست صادرات
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران