بدون شک یکی از مهمترین تصمیمات معاون معدنی وزارت صمت در هر سال، تعیین قیمت کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی است. پس از گذشت دو ماه از جلسه تنظیم بازار که به همین منظور به میزبانی معاونت معدنی وزارت صمت برگزار شد، به نظر میرسد در روزهای آتی شاهد اعلام نهایی قیمت کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی خواهیم بود.
گفتوگو با مهندس رضا یزدخواستی معاون خرید شرکت فولاد مبارکه در این مورد را بخوانید:
در روزهای اخیر پیشنهادهای زیادی برای تعیین قیمت مطرح شده بود، به نظر شما جمعبندی کلی وزارت صمت در این باره چه خواهد بود؟
در دو ماه اخیر، کارشناسان حوزۀ فولاد و معدن، نظرات خود را دربارۀ قیمتگذاری مطرح کردهاند و این یکی از مزیتهای این دوره بر دورههای دیگر بوده است. فرصتی که معاونت معدنی وزارت صمت برای بررسی انجمنها و کارشناسان تخصیص داد، شفافیت بیشتری در مدلهای محاسبۀ قیمت ایجاد کرد. قطعا تصمیمی که وزارت صمت در این دوره خواهد گرفت کارشناسیتر خواهد بود و جوانب مختلف موضوع را رعایت خواهد کرد.
مدل پیشنهادی شرکت فولاد مبارکه برای تعیین قیمت کنسانتره و گندله چه خواهد بود؟
فولاد مبارکه خود را پایبند به تصمیمات کارشناسی و فنی میداند و هرگونه تصمیم غیرکارشناسی را در التهاب بازار محصولات فولادی مؤثر قلمداد میکند. این شرکت بهترین مدل تعیین قیمت را قیمتگذاری بر مبنای توزیع سود عادلانه براساس هزینۀ سرمایهگذاری میداند.
آیا براساس این مدل شاهد افزایش در قیمت کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی خواهیم بود؟
بررسی کارشناسان نشان میدهد افزایش قیمت در سال ۹۹ هیچگونه توجیهی ندارد، از این رو فولاد مبارکه با هرگونه افزایش قیمت مخالف است.
وضعیت کسری کنسانتره و گندله در بازار را چگونه ارزیابی میکنید؟
کسری کنسانتره و گندله برای فولادسازان در سال ۹۹ قطعی است. در جدول توزیع مواد سال ۹۹، ۳ میلیون کسری کنسانتره وجود دارد که تا ۶ میلیون قابل افزایش است و تأمین گندلۀ فولادسازان هم با توجه به عدم راهاندازی واحدهای جدید گندلهسازی با اما و اگر همراه است.
راهحل جبران این کسری را چه میدانید؟
امسال سال جهش تولید است و مدیریت کسری مواد اولیه فولادسازان قطعا در جهش تولید مؤثر خواهد بود. معاونت معدنی وزارت صمت در مدیریت بازار آهن اسفنجی تدبیری اندیشید و دلالان را از بازار حذف کرد. در این روش تولیدکننده متعهد است محصول خود را به تولیدکنندۀ موجود در زنجیره عرضه کند. این تدبیر قطعا باید برای کنسانتره و گندله هم اجرایی شود تا ضمن مدیریت بازار، از حداکثر مواد موجود در زنجیره استفاده گردد.
- بازگشت «نباتینژاد» به فولاد/ اولین حکم زرندی در فولاد مبارکه به روابط عمومی رسید
- ضرورت و اهمیت بستههای حمایتی از صنعت فولاد در ناترازی انرژی / اگر نیروگاههای خودتامین صنایع نبود، حفظ رتبه دهم جهانی ممکن نمیشد
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/chilanon/public_html/wp-content/themes/chilan/class/template/WPTemplate.php on line 1984
محمدکاظم صباغی هرندی
مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه
مهندس طهمورث جوانبخت
مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان
عطاالله معروفخانی
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان
اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)