به گزارش چیلان ، فاطمیان که مدیرکلی دفتر صنایع معدنی وزارت صمت، عضویت در هیات مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات و چندین شرکت فولادی دیگر را هم در کارنامه دارد، در خصوص نقش شرکتهای فولادی در توسعه کشور گفت: به لحاظ تاریخی شرکتهای بزرگ فولادی در ایران بر اساس مولفههایی همچون محرومیتزدایی و نزدیکی به معادن و ایجاد اشتغال پایدار صنعتی در کشور جانمایی شدند. صنعتیسازی کشور بر پایه محرومیتزدایی شکل گرفت و بنگاههای بزرگ صنعتی به پیشران توسعه و مدرنیزاسیون در کشور تبدیل شدند.
سهم پایین بخش صنعت ایران از مصرف آب
رئیس هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تصریح کرد: علیرغم دستاوردهای بزرگ بخش صنعت در محرومیتزدایی، افزایش تولید ناخالص داخلی و ایجاد اشتغال، سهم این بخش از کل مصرف آب در کشور بسیار پایین است. آمارهای موسسات معتبر نشان میدهد که سهم بخش صنعت از کل آب مصرفی در کشور ۲ تا ۲.۵ درصد است. سهم بخش خانگی نیز حدود ۸ درصد است و ۹۰ درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشود.
وی افزود: در مواجهه با بحران آب، برخی بیانصافی نکنند. منابع آبی کشور در جایی مصرف میشود که صرفه اقتصادی ندارد. متأسفانه شاهد مدیریت صحیح مصرف آب در بخش کشاورزی نیستیم. همانطور که آمارها نشان میدهد سهم بخش صنعت و خانگی از مصرف آب در کشور اندک است و در حالی که بین بخش صنعت و مصرف خانگی، دعوا ایجاد شده، این بخش کشاورزی است که بهصورت اتلافگونهای آب را مصرف میکند. طبق آمارها و پایشها، بحران اصلی آب در حوزه کشاورزی است نه صنعت و مصارف خانگی. کشاورزی ما سنتی و غرقابی است چرا مسئولان کشاورزی با سهم مصرف بالای آب سکوت کردهاند؟
فاطمیان بیان داشت: در کشورهای توسعه یافته، بخش صنعت ۶۰ درصد آب را مصرف میکند، چون این کشورها پی بردهاند که مشکل معیشت و اشتغال از طریق توسعه اقتصاد صنعتی حل میشود.
شرکتهای فولاد پیشگام صرفهجویی در مصرف آب
رئیس هیئت مدیره چادرملو گفت: شرکتهای معدنی و فولادی از جمله فولاد مبارکه اقدامات بزرگی در حوزه تصفیه پساب و بازچرخانی و کاهش مصرف آب انجام دادهاند. این شرکتها در کاهش مصرف آب و بهینهسازی مصرف آب اقدامات بزرگی انجام دادهاند و سرمایهگذاری شرکتهای فولادی در این حوزه در شرایط دشوار تحریم صورت گرفته است. در واقع این شرکتها در حالی که تحریم بودهایم و نمیتوانستهایم از سرمایه و تکنولوژی خارجی بهره ببریم، با بومیسازی و استفاده از منابع، توان و دانش داخلی، مصرف آب را کاهش دادهاند.
وی ادامه داد: شرکتهای فولادی و معدنی در اجرای طراحهای توسعه در کنار آب و انتقال آب خلیج فارس به مرکز کشور هم پیشگام بودهاند و جانمایی طرحهای توسعه در کنار سواحل در طرح جامع فولاد دیده شده است.
صنعت فولاد باید در کانون توجه باشد
رئیس هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی چادرملو گفت: صنعت فولاد، بخش پیشران اقتصاد کشور است و شرکتهایی مثل فولاد مبارکه پرچمدار توسعه صنعتی در کشور هستند. بنابراین این صنعت باید در اولویت توجه قرار گیرد و رفع چالشهای آن چه در حوزه آب و چه در حوزه تأمین برق و گاز باید برای دولت اولویت داشته باشد.
فاطمیان تأکید کرد: توسعه صنعت فولاد در هر کشوری یکی از شاخصهای توسعهیافتگی است. این صنعت به دلیل پیشران بودن خود، محرک توسعه بسیاری از صنایع است و سهم بزرگ و بیبدیلی در خلق ثروت و ایجاد مشاغل پایدار دارد. مشکلات و چالشهای صنعت فولاد باید بهعنوان مشکلات اقتصاد کشور قلمداد شود.
وی در پایان گفت: توسعه پایدار زمانی حاصل میشود که صنایع پیشران در کانون توجه قرار گیرند. متأسفانه در سال جاری، اعمال محدودیت بر مصرف برق و گاز شرکتهای فولادی و معدنی باعث شد تا کارکرد این شرکتها تا ۴۰ درصد پایین بیاید که این وضعیت اصلاً برازنده صنعت فولاد ایران نیست
- مدیرعامل چادرملو/کنسانتره بهاباد آماده افتتاح شد
- ساخت ۶۲۹ قطعه داخلی طی ۶ ماه در چادرملو
- اعطای نشان برتر مدیر ارشد ارتباط گستر به مدیرعامل چادرملو
- نقش پر رنگ چادرملو در بازار سرمایه و بورس کالا
- مدیر عامل چادرملو/ ارزش آفرینی راهی برای هموار کردن مسیر توسعه
- گزارش امید بخش چادرملو به سهامدار عمده
- آغاز عملیات اجرایی نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی چادرملو
- گذر موفق از پیک بار شبکه برق سال ۱۴۰۲ در نیروگاه های سیکل ترکیبی و خورشیدی چادرملو
- توسعه اقتصاد غیرنفتی، عامل کاهش آسیبپذیری اقتصاد
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران