به گزارش چیلان ، تولید فولاد ایران در سال گذشته به دلیل محدودیتهای مصرف انرژی کاهش یافت. با توجه به تداوم چالشها در بخش تأمین پایدار برق و گاز شرکتهای فولادی، یک سوال مهم این است که کدام کشورها، جایگاه جهانی ایران در تولید فولاد را تهدید میکنند؟
ایران در حال حاضر دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد دنیا است. بعد از ایران، ایتالیا یازدهمین تولیدکننده بزرگ فولاد در دنیا است. این کشور در سال ۲۰۲۱، ۲۴.۴ میلیون تن فولاد تولید کرده و رشد تولید فولاد این کشور در سال ۲۰۲۱، ۱۹.۷ درصد بوده است. ظرفیت تولید فولاد ایتالیا ۳۴.۷ میلیون تن است و این کشور، رقیبی جدی برای جایگاه دهم ایران در تولید فولاد جهان محسوب میشود.
تایوان با تولید ۲۳.۲ میلیون تن فولاد خام در سال ۲۰۲۱، جایگاه دوازدهم تولید فولاد در دنیا را در اختیار دارد. ظرفیت تولید فولاد خام این کشور ۲۹.۴ میلیون تن است و اگر بحران انرژی در ایران تشدید شود، این کشور نیز رقیبی جدی برای تصاحب جایگاه جهانی ایران در تولید فولاد خواهد بود.
ویتنام سیزدهمین تولیدکننده بزرگ فولاد دنیا در سال ۲۰۲۱ بوده و در این سال تولید فولاد این کشور با رشد ۱۸ درصدی به ۲۳ میلیون تن رسید. ظرفیت تولید فولاد خام ویتنام در حال حاضر ۲۵.۸ میلیون تن است و این کشور در سالیان اخیر رشد سریع تولید فولاد را تجربه کرده است. تولید فولاد خام ویتنام در سال ۲۰۱۷، تنها ۱۱.۵ میلیون تن بوده و در سال ۲۰۲۱، میزان تولید فولاد این کشور نسبت به سال ۲۰۱۷، ۱۰۰ درصد افزایش داشته است. با رشد سریع تولید فولاد و ظرفیتهای جدید در دست احداث، ویتنام نیز رقیبی جدی برای جایگاه جهانی صنعت فولاد ایران محسوب میشود.
اینفوگرافیک زیر که ۲۰ تولیدکننده بزرگ فولاد دنیا در سال ۲۰۲۱ را نشان میدهد، ببینید:
- استقلال انرژی و تولید پایدار در صنعت فولاد، نقش اساسی نیروگاه خودتامین
- سود سالانه شرکتهای فولادی از سود سپردههای بانکی کمتر میشود/ گرانی حاملهای انرژی در حکم مالیاتی است که دولت از فولادسازان میگیرد
- محدودسازی دستوری تولید راهکار نهادهای دولتی برای عبور از بحران انرژی/ آیا بحران انرژی تنها در صنعت فولاد ایران وجود دارد؟/ واکنش دیگر دولتها به مطالبات فولادسازان چیست؟
- فولادسازان چه راهکارهایی برای رویارویی با بحران انرژی دارند؟
- نامه توانیر مورد توافق وزارتخانه صمت نیست / وزارت صمت با این کاهش سهمیه برق فولادیها امسال موافق نیست
- صنعت فولاد چوب عدم آیندهنگری دولت در بخش انرژی را میخورد/ خلل در روند تولید و صادرات فولاد با ابلاغیه توانیر/ نیروگاههای خودتامین تدبیر فولادیها برای نجات از خاموشی کارخانجات فولادی
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش