چیلان آنلاین
کدخبر : ۱۱۵۴۲
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۲۳ اسفند ماه ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۹:۰۶
پیشنهاد دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد به دولت:
سید رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در برنامه راه ابریشم رادیو اقتصاد که با محوریت "صرفه اقتصادی صادرات در زنجیره فولاد" برگزار شد، با تصریح این نکته که در تولید بسنده کردن به اول زنجیره، منطقی نیست، اظهار داشت: تولید و صادرات در زنجیره معدن تا فولاد تماما توجیه اقتصادی دارد و آهن اسفنجی در اوج توجیه است. با این حال در امر صادرات، در حوزه محصول نهایی کشش صادراتی کمتر می شود و مشتریان و متقاضیان ما برای شمش و اسلب و در آینده آهن اسفنجی نسبت به محصول نهایی کشش بیشتری دارند.
انتقال تمرکز از عوارض صادراتی به اکتشاف و فرآوری

به گزارش چیلان، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد به وضعیت کنونی عرضه های صادراتی ایران در بازارهای هدف اشاره داشت و گفت: اکنون تقاضا برای صادرات ایران در شمش و اسلب و ورق گرم و میلگرد کلاف است و اکنون که مازاد تولید در برخی بخش ها دیده می شود بهترین راهکار صادرات است.

وی ادامه داد: در سال86 دومین کشور در واردات خالص فولاد بودیم اما امسال و تا پایان سال حدود 5/5 میلیون تن صادرات خواهیم داشت و می توان دید نیاز به واردات فولادکاهش یافته است. پس هر کالایی که صرفه اقتصادی دارد باید صادر گردد.

خلیفه سلطانی با اشاره به رده بندی برترین کشورهای تولیدکننده فولاد جهان گفت: 40 کشور در دنیا وجود داردکه تولید فولاد در آنها از مزیت نسبی برخوردار است و ایران در این بین رتبه 13 را دارد. این رتبه درحالی حاصل شده که پیش از این رتبه ای بهتر از 21 را نداشتیم اما باید بدانیم از این به بعد، کاهش رتبه جهانی ایران کار سختی است هر چند که مزیت های رقابتی تولید فولاد در ایران کاهش این رتبه را لازم و ضروری می کند.

وی در تشریح مزیت های تولید فولاد در ایران تصریح کرد: تولید فولاد در ایران از آن جهت دارای مزیت است که ایران از ذخایر سنگ آهن و گاز خوبی برخوردار است و تولید فولاد به کمک توان داخلی و اتکا به مواد اولیه داخلی، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، اشتغال قابل توجهی را نیز ایجاد می کند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران صنعتی شدن هر کشور را منوط به تولید فولاد در آن کشور دانست و گفت: اگر ایران هم صنعتی شده، در پناه تولید فولاد بوده است.

خلیفه سلطانی در خصوص صادرات سنگ آهن نیز گفت: باید بخش خصوصی که ظرف یک دهه گذشته در تولید سنگ آهن فعال شده حمایت شود تا فرآوری انجام دهد. در واقع پیشنهادمان به دولت این است که با راهبری و بسترسازی برای فعالیت بخش خصوصی، تلاش شود که تمرکز بر موضوع عوارض صادراتی به سمت اکتشاف و فرآوری منتقل شود چرا که در این صورت هیچ دغدغه ای برای حلقه های میانی زنجیره نخواهیم داشت و در این زمان است که باید تنها دغدغه مان ورود به بازارهای صادراتی باشد.

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .