چیلان آنلاین
کدخبر : ۱۵۸۹۰
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۳ دی ماه ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۱:۵۸
عبدالمجید مستقیمی، معاون مالی و پشتیبانی شرکت جهان فولاد سیرجان در گفت و گو با چیلان از اهداف فعلی و توسعه ای شرکت گفت و آنرا چنین شرح داد: در اهداف فعلی و توسعه ای شرکت، پیش بینی تولید 2 میلیون تن آهن اسفنجی، 2 میلیون تن شمش فولادی و 2 میلیون تن محصولات نوردی به صورت سالانه شده و برهمین اساس طرح های توسعه ای در دستور کار شرکت قرار گرفت که انتظار می رود تا پایان سال 2018 این طرح ها به سرانجام برسد. مستقیمی افزود: البته تاخیرهایی به دلیل بحث تحریم ها در تکمیل پروژه ها و کارخانه های شرکت ایجاد شد که البته با پیش بینی هایی که شده این تاخیرها جبران خواهد شد.
طرح انتقال آب از خلیج فارس به سیرجان، سرچشمه و چادرملو

LC صد میلیون یورویی برای تامین تجهیزات کارخانه ذوب یک میلیون تنی

مستقیمی در ادامه اظهار داشت: به منظور تامین نقدینگی پروژه ها و به لحاظ کمبود نقدینگی در سیستم بانکی کشور، استفاده از LC صد میلیون یورویی از طریق کشور آلمان برای تامین تجهیزات کارخانه ذوب یک میلیون تنی را در دستور کار قرار دادیم. به نظر می رسد بعد از برجام این اولین و بزرگترین ال سی باشد.

وی از تکمیل و توسعه پروژه های آتی توسط یک شرکت اسپانیایی خبر داد و گفت: این قرارداد به مبلغ 350 میلیون یورو درقالب فاینانس به صورت EPCF احیا دوم به ظرفیت یک میلیون تن آهن اسفنجی و کارخانه ذوب 2 به ظرفیت یک میلیون تن را به سرانجام خواهد رساند. براساس این قرارداد انتظار می رود این پروژه ها طی دو سال به بهره برداری برسند و دوره بازگشت سرمایه آن 8 ساله در نظر گرفته شده است.

یک عامل مهم افزایش هزینه احداث

معاون مالی و پشتیبانی شرکت جهان فولاد سیرجان به تولیدات شرکت در نیمه نخست سال نیز اشاره ای داشت و گفت: در کارخانه آهن اسفنجی شماره یک که ظرفیت اسمی یک میلیون تن دارد در نیمه اول امسال بالاتر از ظرفیت تعریف شده یعنی بیش از 600 هزار تن تولید داشتیم. محیط زیست به منظور کمک به شهرها، محدوده حریم شهر را گسترش می دهند و باوجود اینکه حریم شهر در حالت معمول 3 کیلومتر است در سیرجان به 55 کیلومتر رسیده که منطقی نیست و دلیل اصلی تاخیر پروژه ای نظیر فولاد آلیاژی همین مسئله است. این موضوع در تامین زیرساخت ها، کارخانه های صنعتی را با مشکل مواجه می کند هزینه احداث را بالا برده و بهای تمام شده محصولات آنها را افزایش می دهد. برای مثال کارخانه نورد ابرکوه نسبت به کارخانه نورد بردسیر به جهت همین زیرساخت ها و بستر مناسب 200 میلیارد تومان هزینه احداث بالایی را برده است.

دولت زمانی که مجوزهای احداث کارخانه ها را صادر می کند موظف است زیرساخت ها را تامین نماید ولی به جهت نبود این امکان، مشکلاتی را برای واحدها ایجاد کرده و قیمت تمام شده را بسیار بالا می برد و در نتیجه فعالیت تولیدی را غیر اقتصادی کرده و از توجیه خارج می کند.

طرح ملی انتقال آب از خلیج فارس به سیرجان، سرچشمه و چادرملو

 مستقیمی در خاتمه به این سوال که آب مورد نیاز پروژه های جهان فولاد سیرجان از کجا تامین خواهد شد نیز به چیلان گفت: در حال حاضر در سیرجان مشکلی در تامین آب واحدها وجود ندارد اما با طرح های توسعه ای که در این منطقه ایجاد خواهد شد قطعا به مشکل خواهد خورد. از اینرو یک طرح ملی شامل انتقال آب از خلیج فارس به سه نقطه سیرجان، سرچشمه و چادرملو در دستور کار است. تاکنون در این طرح 1200 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده و 60 کیلومتر لوله گذاری آن انجام شده است. آب در بندرعباس شیرین شده و در مرحله اول در سیرجان، مرحله دوم در سرچشمه و در مرحله پایانی به چادرملو می رسد.

در بحث سرمایه گذاری شرکت ها قادرند با منابع داخلی یا تامین های خارجی، نیازهای خود را تامین نمایند و تنها کمک دولت تسهیل روند اخذ مجوزها می تواند باشد. کمیته های تسهیل موانع تولید هیچ اختیاراتی ندارند برای مثال در اخذ مجوز واحد آلیاژی این کمیته نتوانسته کمکی نماید و محیط زیست را قانع نماید و این از اصلی ترین مشکلات واحدهاست.

صادرات آهن اسفنجی در دستور کار قرار گرفت

معاون مالی و پشتیبانی شرکت جهان فولاد سیرجان به تولیدات شرکت در نیمه نخست سال نیز اشاره داشت و گفت: یکی از اقداماتی که در دستور کار شرکت قرار دارد صادرات آهن اسفنجی است. امسال نیمی از محصولات شرکت تولید و به کشورهای منطقه صادر شده بود. کشورهای هدف ما برخی کشورهای اروپایی، هند، حوزه خلیج فارس و شمال کشورهای آسیای میانه و آذربایجان هستند.

وی با بیان اینکه جهان فولاد سیرجان سال گذشته به عنوان برترین تولیدکننده آهن اسفنجی در کشور معرفی شدیم گفت: احتمال می رود امسال نیز این اتفاق رخ دهد. همچنین در سال 95 یکی از اقدامات مثبتی که در مجموعه به وقوع پیوست، تکمیل پروژه نورد 500 هزار تنی بود که بهمن ماه 95 به بهره برداری رسید و عملا تولید آزمایشی آن از ابتدای سال 96 آغاز شده و پیش بینی می شود در سال اول 70 تا 80 درصد ظرفیت اسمی تولید نماید.

طرح توسعه فولاد آلیاژی 500 هزار تنی بردسیر

مستقیمی بازار هدف نورد را صادراتی خواند و عنوان کرد: البته تامین داخلی نیز در حال انجام است اما با وجود رقابتی که در بین نوردی ها برای تولیدات میلگرد وجود دارد توانسته ایم جایگاه خوبی در میان میلگردی ها کسب نماییم که بخشی از آن مربوط به تامین مواد اولیه از کارخانجات معتبر مثل خراسان و خوزستان است.

وی ادامه داد: امسال یکی از طرح هایی که در دستور کار داریم توسعه فولاد آلیاژی 500 هزار تنی در شهرستان بردسیر است. در حال حاضر مجوزهای آن در حال اخذ بوده و مطالعات اولیه آن انجام شده و طرح های توجیهی آن نوشته شده است و در حال تحویل زمین هستیم و به زودی شروع پروژه انجام خواهد شد. سرمایه گذاری طرح براساس برآوردهای اولیه بالای 500 میلیارد تومان است بخشی از منابع آن از طریق منابع موجود در شرکت ناشی از فروش انجام شده استفاده خواهد شد و مابقی از سوی آورده نقدی سهامداران تامین می شود. مناقصه احداث خط تولید فولاد آلیاژی به صورت EPC خواهد بود اما به این دلیل که هنوز بستر کار آن فراهم نشده برگزار نگردیده است.

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .