چیلان آنلاین
کدخبر : ۱۸۳۷۲
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱۳ خرداد ماه ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۲:۴۰
تجمیع و ادغام واحدهای کوچک در یکدیگر علاوه بر افزایش بهره وری واحدها، سبب می شود واحدها در فعالیت های خود رفیق یکدیگر باشند نه رقیب یکدیگر.
تغییر رویکرد خصوصی سازی به سمت سهامداری و ادغام

فرزاد ارزانی مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان جنوب در مصاحبه با خبرنگار چیلان ضمن بیان این نکته که در اصل 44 که متولی آن دولت است بایستی به گونه ای عمل می شد که شاهد یک خصوصی سازی هدفمند و نظام مند باشیم گفت: به بیان بهتر خصوصی سازی باید به شیوه ای عملیاتی شود که در قالب منافع مشترکی که تعریف می گردد، شرکت های خصوصی شده رقیب یکدیگر نشوند.

وی افزود: برای مثال فولادی ها و سنگ آهنی ها می توانند از طریق تعریف سهامداری در منافع یکدیگر شریک شوند. لذا علاوه بر تکمیل زنجیره، کلیه حلقه ها در منافع یکدیگر شریک شده و تضاد منافعی ایجاد نمی شود.

ارزانی خاطرنشان کرد: حال که خصوصی سازی به شکل فعلی و از بالا به پایین عملیاتی شده و از سویی امکان برگشت به عقب وجود ندارد باید وضعیت را مدیریت کرد.

وی تشکیل ستاد زنجیره فولاد را در راستای مدیریت همین شرایط عنوان کرد و گفت: پیشنهاد این است که از این پس خصوصی سازی به صورت سهامدار کردن واحدها در یکدیگر اتفاق بیافتد. بنابراین تجمیع و ادغام واحدهای کوچک در یکدیگر سبب می شود اولا در فعالیت های خود رفیق یکدیگر باشند نه رقیب یکدیگر و ثانیا بهره وری آنها نیز افزایش پیدا می کند چون در واحدهای بزرگ تولیدکننده فولاد کشور بسترهای لازم برای برخورداری از یک زنجیره تولید فراهم است.

مدیرعامل فولاد هرمزگان در خاتمه اظهار داشت: همچنین می توان پس از اصلاح قوانین خصوصی سازی، شرکت های به بهره برداری نرسیده یا کم بازده و بدون بازده را پس از ارزیابی های دقیق به شرکت های توانا و باتجربه واگذار نمود و سپس هزینه سرمایه گذاری فوق را پس از راه اندازی و از طریق منافع حاصل از تولید آن اخذ کرد.

لازم به ذکر است، ادغام و بعضا سهام داری مبحثی است که چند صباحی در کشور مورد توجه قرار گرفته و به تازگی شاهد ایجاد کنسرسیوم مشترک شرکت های فولاد هرمزگان، صبافولاد خلیج فارس و فولاد قشم (اینجا) برای تحقق تولید 10 میلیون تن فولاد در هرمزگان بودیم.

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .