چیلان آنلاین
کدخبر : ۲۲۴۷۷
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۲۷ آبان ماه ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۹:۴۷
سال 97 برای اغلب شرکت ها تاکنون شیرین بوده و رشد فروش و درآمدها به شکل جالب توجهی نمود پیدا کرده است. با این وجود برخی شرکت ها همچون فولاد کاوه جنوب در برآوردهای خود دست پایین گرفته اند، در حالی که بررسی ها نشان از تداوم شرایط کنونی می دهد.
فروش فولاد کاوه جنوب امسال یک میلیون و 120 هزار تنی می شود

به گزارش چیلان به نقل از بورس نیوز، شرکت «فولاد کاوه جنوب کیش» جزو 5 تولیدکننده برتر فولاد کشور به شمار می رود. نیمه نخست سال جاری برای این شرکت پربار بود و رکورد رشد 203 درصدی در سود خالص را به ثبت رساند.

مقدار فروش در سال 96 با رشدی خیره‎کننده همراه شد و انتظار می رود این روند در سال 97 نیز ادامه یابد و کمی پا را فراتر بگذارد و به 1120 هزار تن برسد. طبق برآوردهای شرکت، در 6 ماهه دوم سال جاری 552 هزار تن محصول به فروش خواهد رساند که نسبت به 6 ماهه اول تغییر چندانی نشان نمی دهد.

اما بررسی ها مبین نشانه های دیگری است. مقدار فروش «کاوه» در 6 ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 19 درصدی را نشان می دهد که اگر همین میزان رشد را برای 6 ماهه دوم سال نیز مدنظر قرار دهیم، به رقم حدود 675 هزار تن خواهیم رسید. تحقق این میزان فروش دور از ذهن نیست؛ چرا که نیمه دوم سال 96 رشد 40 درصدی نسبت به نیمه اول همان سال داشته است.

همگام با افزایش نرخ ارز، مبلغ فروش این فولادساز از سال 94 در کانال صعود قرار گرفت و در 6 ماهه سال جاری به 71 درصدی 12 ماهه سال 96 رسید و با این اوصاف امسال نیز این روند رو به رشد تکرار خواهد شد.

شرکت برآورد کرده نیمه دوم سال 10643 میلیارد ريال درآمد فروش کسب کند و مبلغ کل را به 23775 میلیارد ريال ارتقا دهد. اما شواهد نشان می دهد رقمی که می تواند در 6 ماهه دوم محقق شود بیش از ارقام برآوردی شرکت است. دلیل اول این که در 6 ماهه اول سال 97 نسبت به مدت مشابه سال 96 مبلغ فروش رشد قابل توجه 99 درصدی داشته است. دلیل دوم این که 6 ماهه دوم سال 96 افزایش 88 درصدی در مبلغ فروش نسبت به 6 ماهه اول آن سال داشت. بنابراین، انتظار تحقق درآمدی بیش از 6 ماهه اول در نیمه دوم سال بسیار نزدیک به واقعیت است.

از سوی دیگر «کاوه» در 6 ماهه نخست سال 97 با صادرات 349 هزار تن شمش فولاد و 28 هزار تن آهن اسفنجی، درآمد ارزی به مبلغ 184میلیون دلار کسب کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال 96 رشد 48 درصدی را به معرض نمایش می گذارد. با توجه به قرار گرفتن این شرکت در جوار آب های آزاد و بندر شهید رجایی، حدود 80 درصد از تولیدات صادر می شود. بنابراین، افزایش نرخ ارز به شدت بر درآمدهای شرکت اثر مثبت می گذارد.

همچنین راه اندازی فاز 2 فولادسازی که با اضافه شدن سرمایه های جدید، روند تکمیل آن شدت می گیرد، ظرفیت تولید به 2 برابر شرایط فعلی افزایش خواهد یافت.

به این ترتیب، به نظر می رسد «کاوه» محتاطانه ارقام فروش را پیش بینی کرده و بر اساس برآوردهای آبسیم، با فرض ثبات نرخ ها، مبلغ فروش در حدود 33000 میلیارد ريال به بار خواهد نشست.

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .