چیلان آنلاین
کدخبر : ۲۷۶۸۳
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۳۰ شهریور ماه ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۸:۲۱
فولاد در ایران یک صنعت عمدتا دولتی بوده و عمده تولیدات آن متعلق به بخش دولتی است و سهم بخش خصوصی بسیار ناچیز می باشد لذا ارتباط بانک مرکزی با فولادسازان کمرنگ است.
باید شاهد بهبود روابط بانک مرکزی و بخش خصوصی باشیم

ذهیب سرافرازان مدیرعامل پارت نورد لاهور به چیلان اظهار داشت: راهکاری که در ادوار گذشته در زمینه صادرات برایمان اتفاق افتاده، سازوکاری است که بایستی صرافی ها و بانک مرکزی طراحی نمایند در حالی که این سازوکار تاکنون به درستی طراحی و تدوین نشده است.

وی گفت: فقدان ساز وکار مالی صحیح از سوی بانک مرکزی و صرافی ها ناشی از عدم تعامل درست با بخش خصوصی به ویژه در فولاد است. فولاد در ایران یک صنعت عمدتا دولتی بوده و عمده تولیدات آن متعلق به بخش دولتی است و سهم بخش خصوصی بسیار ناچیز می باشد لذا ارتباط بانک مرکزی با فولادسازان کمرنگ است.

سرافرازان خاطرناشن کرد: شرکت های بزرگ فولادی کشور تهاترهای بزرگی نیز از بابت واردات مواد اولیه و اقلام مورد نیاز تولید دارند که قاعدتا آسان تر قادر به طی کردن مسیر صادرات و بازگرداندن ارز به واسطه تهاتر هستند درحالی که این به معنای ارزبری است و یک اشتباه بزرگ محسوب می شود.

وی افزود: این درحالی است که چنانچه بخواهیم تولید ناخالصی داخلی (GDP) را افزایش دهیم تا برای همه تولیدکنندگان به ویژه بخش خصوصی در شرایط تحریم مثمر ثمر باشد، باید ساز وکار مالی با کمک تولیدکنندگان داخلی به گونه ای چیده شود که شرکت ها به ویژه شرکت هایی که بین المللی فعالیت می کنند بتوانند فرآیند مالی خود را کنترل نمایند. لذا به عقیده من اگر روابط فی مابین بانک مرکزی و بخش خصوصی بهبود یابد قطعا راه حل های بسیار خوبی پیدا خواهد شد. البته اقدام اخیر بانک مرکزی در نزدیک کردن و کاهش فاصله میان ارز نیمایی و ارز بازار آزاد بسیار کمک کننده بوده به این شرط که این شکاف مجددا افزایش پیدا نکند. از این رو برابری نرخ ارز در بازار آزاد و ارز نیمایی سبب خواهد شد تولیدکننده و صادرکننده ارز را به سامانه بازگرداند.

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .