چیلان آنلاین
کدخبر : ۳۲۲۲۶
مرتبط با : آمار فولاد
تاریخ : ۲۹ تیر ماه ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۴:۵۵
اختصاصی چیلان؛ بسیار مهم
بنا به تازه‌ترین گزارش آماری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، مجموع صادرات فولاد ایران (فولاد میانی و محصولات فولادی) در دوره سه ماهه ماه نخست سال جاری، یک میلیون و ۴۲۹ هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل، کاهش شدید ۳۴.۵ درصدی را نشان می‌دهد. کاهش صادرات فولاد، در شرایطی که کشور به درآمدهای ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی نیاز مبرم دارد و بازار ارز نیر ملتهب است، نگران‌کننده است.
جزئیات صادرات فولاد ایران در سه ماهه نخست سال جاری/ کاهش بیش از ۳۴ درصدی صادرات فولاد کشور/ از هشدارها تا درخواست‌های صادراتی انجمن فولاد
به گزارش چیلان، در دوره سه ماهه نخست سال جاری، صادرات فولاد میانی کشور، یک میلیون و 41 هزار تن بوده که کاهش 27 درصدی را نسبت به دوره مشابه سال قبل نشان می‌دهد. از صادرات فولاد میانی، سهم صادرات بیلت و بلوم در دوره سه ماهه نخست سال ۹۹، 837 هزار تن، و سهم صادرات اسلب، 204 هزار تن بوده است. صادرات اسلب در فصل بهار امسال، کاهش شدید 61 درصدی را تجربه کرده است. کل صادرات محصولات فولادی کشور در دوره سه ماهه نخست سال ۹۹، 388 هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل، کاهش 49 درصدی را نشان می‌دهد. از میان محصولات فولادی، سهم صادرات مقاطع طویل فولادی، 343 هزار تن بوده و صادرات این مقاطع، در مجموع سه ماه نخست امسال، 39 درصد کاهش یافته است. صادرات مقاطع تخت فولادی نیز با کاهش 77 درصدی در دوره سه ماه نخست امسال، به 45 هزار تن رسیده است. صادرات آهن اسفنجی نیز در سه ماه نخست امسال، با کاهش 91 درصدی به ۲۰ هزار تن رسیده است. از هشدارها تا درخواست‌های صادراتی انجمن فولاد انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران پیش از این در اوایل اردیبهشت طی نامه‌ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت با توجه به شرایط ایجادشده توسط بحران کرونا و همچنین محدودیت‌های شدید داخلی مرتبط با ستاد تنظیم بازار، نسبت به کاهش صادرات فولاد کشور و کاهش درآمدهای ارزی صنعت فولاد اعلام خطر کرده بود. انجمن تولیدکنندگان فولاد در نامه خود عنوان کرده بود که در حالی که علاوه بر تحریم‌ها، بحران کرونا محدودیت‌های خارجی پیش روی صادرات فولاد ایران را به حداکثر رسانده، «فرآیندهای محدودکننده متعدد داخلی از جمله دریافت مجوزهای محموله به محوله از وزارت صمت و همچنین الزام به عرضه‌های سنگین فولاد در بورس کالا، باعث شده تا صادرات به سخت‌ترین امور واحدهای تولیدی فولاد کشور تبدیل شود». انجمن فولاد در نامه هشدارآمیز سه درخواست را وزارت صمت مطرح کرده بود. این انجمن درخواست کرده بود که ۱) تمامی محدودیت‌های صادراتی آهن و فولاد کشور به فوریت مرتفع گردد؛ ۲) توسعه صادرات به عنوان یکی از اهداف اصلی کارگروه تنظیم بازار (حداقل در خصوص فولاد) در اولویت قرار گیرد؛ و ۳) همانند سایر کشورهای فولادساز دنیا، مشوق‌های صادراتی وضع و به سرعت اجرایی گردد. جدول زیر که جزئیات صادرات و واردات فولاد ایران در دوره سه ماهه نخست امسال را نشان می‌دهد، ببینید:

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .