چیلان آنلاین
کدخبر : ۳۳۰۵۰
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱۴ مهر ماه ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۲:۵۱
طهمورث جوانبخت، معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه اظهار داشت: تفاوت قیمتی محصولات فولاد مبارکه در بورس کالا و بازار آزاد به بیش از ۷۰ درصد رسیده است و علت اصلی این رویداد عدم مدیریت تقاضا در بازار محصولات فولادی است؛ لازم است با مدیریت تقاضا از طریق ظرفیت‌های کارشناسی فولاد مبارکه، بازار مدیریت شود و التهاب آن کاهش یابد. وی افزود: پیشنهاد فولاد مبارکه برای کنترل بازار و کاستن از التهاب موجود، احیای عرضه مستقیم محصولات به مشتریان (مچینگ) با اعتبار اسنادی است که این مهم باید با عرضه بخشی از محصولات به‌صورت مستقیم در تالار بورس و مابقی بر اساس قیمت کشف‌شده در بورس و در چارچوب مچینگ انجام گیرد.
تفاوت قیمت ۷۰ درصدی محصولات فولاد مبارکه در بازار آزاد و بورس کالا/ عرضه مستقیم محصولات فولادی به مشتریان به شیوه مچینگ افزایش یابد
به گزارش چیلان، جوانبخت گفت: این شرکت ۲۵ سال است که به بهره‌برداری رسیده و از 15 سال پیش محصولات خود را در بورس کالا عرضه می‌کند و به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رساند. به گفته وی، از ابتدای راه‌اندازی فولاد مبارکه کارشناسان این شرکت از کارخانه‌های تولیدی متقاضی خرید از فولاد مبارکه بازدید کرده‌اند و این بازدیدها به‌صورت منظم و دوره‌ای تکرار شده است. بر همین اساس ظرفیت کارشناسی برای هر مشتری تعیین شده است. جوانبخت ادامه داد: بر اساس این بازدیدها، مصرف ظاهری فولاد کشور تقریبا ۱۶ میلیون تن و ظرفیت براساس پروانه‌های بهره‌برداری ۳۳ میلیون تن است. اما بر اساس بررسی کارشناسی فولاد مبارکه، ظرفیت واقعی واحدهای تولیدی حدود 13 میلیون تن است و بر این اساس، فولاد مبارکه حدود 60 درصد از نیاز این واحدها را تأمین کرده است. وی در ادامه سخنان خود گفت: فولاد مبارکه بر اساس اطلاعات حاصل از بررسی‌های کارشناسی خود در مسیر تأمین نیاز صنایع به پیش می‌رفت، اما از سال ۹۷ با ابلاغ دستورالعمل تنظیم بازار و تمرکز بیش از اندازه بر کنترل قیمت (قیمت‌گذاری دستوری) و همچنین ابطال مکرر معاملات در بورس کالا، شاهد بروز التهاب بازار محصولات فولادی بودیم. وی افزود: در نیمه دوم سال 98، مجددا تمرکز بر کنترل قیمت در محصولات فولادی افزایش یافت و علی‌رغم تجربه سال 97 در خصوص التهاب بازار، باز بر عرضه کامل در بورس کالا و کنترل قیمت اصرار ورزیده شد که در نهایت موجب بروز مشکلاتی برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان محصولات فولادی گردید. معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه ادامه داد: اکنون می‌بینیم که تفاوت قیمتی محصولات فولاد مبارکه در بورس کالا در مقایسه با بازار آزاد به بیش از 70 درصد رسیده است و علت اصلی این رویداد عدم مدیریت تقاضا در بازار محصولات فولادی است؛ بنابراین لازم است با مدیریت تقاضا از طریق ظرفیت‌های کارشناسی فولاد مبارکه، بازار مدیریت شود و التهاب آن کاهش یابد. به گفته وی، یکی از راهکارهای مهم برای کنترل بازار، عرضه محصولات توسط همه تولیدکنندگان در بورس کالاست و لازم است سایر تولیدکنندگان محصولات فولادی نیز همانند فولاد مبارکه محصولاتشان را در بورس کالا عرضه کنند. جوانبخت ادامه داد: پیشنهاد فولاد مبارکه برای کنترل بازار و کاستن از التهاب موجود، احیای عرضه مستقیم محصولات به مشتریان (مچینگ) با اعتبار اسنادی است که این مهم باید با عرضه بخشی از محصولات به‌صورت مستقیم در تالار بورس و مابقی بر اساس قیمت کشف‌شده در بورس و در چارچوب مچینگ انجام گیرد.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .