چیلان آنلاین
کدخبر : ۷۴۱۰
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۶ مهر ماه ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۶:۵۷
مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گزارش داد:
رشد تولید فولاد خام امسال 3 درصد است درحالی که در بخش محصولات فولادی افت 2 درصدی تا پایان سال پیش بینی می شود. همچنین ارزیابی وضعیت تولید فولاد خام و محصولات فولاد در پنج شرکت بزرگ نشان می دهد رشد تولیدات این شرکت های در سال 95 نسبت به سال 94 مثبت خواهد بود.
حرکت معکوس تولید فولاد خام و محصولات فولادی در سال 95

به گزارش خبرنگار چیلان، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی پیش بینی کرده رشد تولید فولاد در مجموعه فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین فولادساز کشور 4.69 درصد باشد. برآورد شده فولاد مبارکه تولید خود را که در سال 94 حدود 5 میلیون و 588 هزارتن بود امسال به 5 میلیون و 850 هزار تن برساند.

همچنین پیش بینی می شود، فولاد خوزستان دومین فولادساز کشور تولید را از 3 میلیون و 438 هزار تن به 3 میلیون و 600 هزار تن می رساند.

فولاد هرمزگان و آهن و فولاد ارفع نیز پیش بینی شده تولید را به ترتیب در سال جاری به حدود 2 میلیون و 960 هزارتن و یک میلیون و 582 هزار تن برسانند که رشد 18.55 برای فولاد هرمزگان و 17.67 درصدی برای آهن و فولاد ارفع را این مرکز متصور شده است.

در این گزارش اشاره ای به پیش بینی تولید فولاد ذوب آهن اصفهان نشده و فقط مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرده که این شرکت در سه ماه نخست امسال افت 9.6 درصدی را در تولید داشته است و از 577 هزار تن در سه ماهه 94 به حدود 522 هزار تن در سه ماهه امسال رسانده است.

مرکز پژوهش های مجلس در این گزارش با در نظر گرفتن تولید فولاد خام و محصولات فولادی کشور در 4 ماهه نخست سال جاری که به ترتیب 5.2 میلیون تن و 6 میلیون تن بوده و رشد 3 درصدی در فولاد خام و افت 2 درصدی در محصولات فولادی داشته اعلام کرد، با توجه به وضعیت موجود، همین میزان رشد برای ادامه سال پیش بینی می شود.

نمودار ارزیابی وضعیت تولید فولاد خام و محصولات فولادی در 5 شرکت بزرگ

1

نمودار تولید ماهانه فولاد خام برای سال های 1387 تا 1394 و پیش بینی تولید در سال 1395

2

نمودار تولید محصولات فولادی برای سال های 1387 تا 1394 و پیش بینی سال 95

3

براساس این دو نمودار مشخص می شود که در سال 95 پیش بینی می شود تولید فولاد خام رشد 3 درصدی داشته باشد درحالی که رشد تولید محصولات فولادی منفی 2 درصد پیش بینی می شود.

دلیل مثبت بودن تولید فولاد خام و منفی بودن محصولات فولادی در سال 95 به سهم بیش تر صادرات فولاد خام نسبت به محصولات فولادی باز می گردد که وضعيت توليد فولاد خام را به واسطه تامين بخش مهمي از تقاضاي آن از طريق صادرات بهبود می دهد. از سوی دیگر به دلیل رکود سایر بخش ها نظیر صنایع و ساختمان، تقاضای داخلی برای محصولات فولادی محدود است.

به عبارت دیگر چون پیش بینی می شود بخش ساختمان در سال جاری افت 9.8 درصدی را تجربه کند که به معنای پنجمین سال پیاپی رکود در این بخش است، تقاضا در حوزه های فولاد و سیمان نیز کاهشی خواهد بود که افت این بخش ها را نیز به دنبال دارد. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی رشد منفی بخش مسکن ناشی از سه عامل شامل درآمدهاي دولت و در نتيجه كاهش سرمايه‌گذاري در طرح های عمرانی، دوم كاهش سرمايه‌گذاري در ساختمان‌هاي مسكوني به دليل ركود مسكن و در نهایت كاهش سرمايه‌گذاري در ساختمان‌هاي غيرمسكوني از سوی بخش خصوصي به‌دليل ركود كلي اقتصاد است.

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .