چیلان آنلاین
کدخبر : ۸۴۲۹
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۱:۰۸
مدیرعامل شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)
یکی از راهکارهای مقابله با تضاد منافع در زنجیره فولاد، رفتن به سمتی است که ظرفیت سازی در آن مرحله کم است.
ظرفیت سنجی زنجیره فولاد از تضاد منافع فولادی ها جلوگیری می کند

علی اصغر پورمند مدیر عامل شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) در گفت و گوی اختصاصی با چیلان ضمن تاکید این نکته که که میدکو تکمیل زنجیره ارزش از معدن تا شمش فولاد را به خوبی پیش برده و به سمت تکمیل زنجیره فولاد در حرکت است گفت: با گسترش فعالیت ها به سمت تکمیل زنجیره محصولات فولادی خواهیم رفت اما به جهت مقابله با تضاد منافع در حیطه ای به فعالیت خود ادامه می دهیم که ظرفیت سازی در آن حوزه کم یا محدود است. برای مثال چنانچه ظرفیت تولید شمش به مقاطع در کشور وجود داشته باشد دلیلی دیده نمی شود که ما نیز به این سمت برویم.

پورمند در ادامه توضیح داد: احتمالا با تکمیل طرح های فعلی شرکت، تولید فولاد را گسترش خواهیم داد چراکه در شرایط فعلی، کشور بیشتر به شمش نیازمند است و ظرفیت سازی تا بدین زمان در مقاطع خوب بوده است.

وی بیشترین کمبود در زنجیره ارزش را مربوط به گندله دانسته و می گوید: با احداث کارخانه های آهن اسفنجی و فعالیت آنها با ظرفیت کامل، فقدان 7.5 میلیون تن گندله برطرف می شود؛ بنابراین میدکو با برنامه ریزی های صورت گرفته 2.5 میلیون تن را وارد مدار تولید کرد و طی ماه های آینده و با راه اندازی دو خط تولید دیگر، مابقی وارد مدار تولید می شود. وی عنوان کرد که با تکمیل طرح های فولادی میدکو، این میزان صرف تامین نیاز مواد اولیه داخلی شرکت خواهد شد.

مدیرعامل میدکو به این نکته نیز اشاره کرد، شرکتی که زنجیره فولاد را یکجا و به طور کامل ببیند با مشکلی مواجه نخواهد بود اما در بحث اکتشافات هنوز عقب هستیم در حالی که اولویت اصلی باید اکتشافات باشد و ما نیز با دیدن پهنه های کرمان، قزوین و اردبیل به این موضوع توجه کرده ایم.

گفتی است، پورمند پیش از این نیز در نشست خبری اظهار کرده بود، این شرکت تا سال 97 تمامی پروژه های خود را به مرحله بهره برداری می رساند و پیش بینی می شود آخرین پروژه این شرکت، فولاد بوتیا باشد. این شرکت از 23 پروژه تعریف کرده خود 11 پروژه را افتتاح کرده که شامل 2 خط تولید کنسانتره در زرند، 2 کارخانه کنسانتره در سیرجان، کارخانه فرآوری زغال پابدانا، فروسیلیس همدان، کک و مواد شیمیایی زرند، کارخانه احیا مستقیم بردسیر، طرح تولید لوله مسی شهر بابک و نهایتا گندله سازی زرند می باشد.

به گفته مدیرعامل میدکو میزان پیشرفت پروژه های معدن و صنایع معدنی این شرکت نیز شامل پیشرفت فیزیکی 82 درصد فولاد بردسیر، 77 درصد مس کاتد شهر بابک، 85 درصد گندله بوتیا، 32 درصد آهن و دولومیت، 40 درصد زغال طبس، 32 درصد فاز 2 فروسیلیس همدان و 70 درصد فولاد زرند است.

وی در این نشست خبری ۱۰ مولفه اقتصاد مقاومتی را ایجاد تحرک و پویایی در اقتصاد کشور، بهبود شاخص های کلان اقتصادی و اشتغال، توانایی مقابله با عوامل تهدید آفرین، تکیه بر ظرفیت های داخلی شامل پیمانکاری و نیروی انسانی، رویکرد جهادی، مردم محوری، تامین اقلام راهبردی، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی نفت، اصلاح الگوی مصرف بویژه در مصرف انرژی، فسادستیزی و در نهایت دانش محوری عنوان کرده و گفته بود: پس از بررسی تمامی این مولفه ها، فعالیت های میدکو با آن ها تطبیق داده شد و در نتیجه اجرایی شد.

2

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .