چیلان آنلاین
کدخبر : ۹۳۳۶
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۴ دی ماه ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۲:۳۹
با بهره برداری از دومین واحد فولادسازی مجتمع که ظرف روزهای آینده آغاز می شود، ظرفیت مجتمع فولاد خراسان به یک و نیم میلیون تن می رسد و مجتمع فولاد خراسان عملا به جمع تولید کنندگان میلیونی فولاد خام کشور می پیوندد. این اتفاق فرخنده در حالی رخ می دهد که فولاد خراسان، به عنوان قطب سوم فولاد کشور، هم اکنون زیرساخت های لازم برای افزایش ظرفیت تولید خود را تا 2.5 میلیون تن محصول نهایی آماده کرده است.
تکمیل زنجیره و توازن تولید فولاد خراسان با طرح های توسعه

تکمیل و توازن زنجیره تولید در فولاد خراسان

معاون طرح و توسعه مجتمع فولاد خراسان با بیان این که بهره برداری از طرح فولادسازی شماره دو، 720هزارتن به ظرفیت تولید فولاد خام شرکت اضافه می کند، در گفت و گو با خبرنگار چیلان تشریح کرد: فولاد خراسان در سال های اخیر و در جریان اجرای طرح های توسعه دو هدف مهم را دنبال کرده است. این دو هدف یکی «تکمیل» زنجیره تولید از معدن تا محصول نهایی و دیگری «توازن» زنجیره تولید در فولاد خراسان است.

مهندس اسحاقیان در خصوص توازن زنجیره تولید در فولاد خراسان تشریح کرد: تولید شرکت در حال حاضر از کارخانه احیای مستقیم آغاز می شود و در مجتمع دو مدول احیا مستقیم، هریک به ظرفیت 800هزارتن در سال مشغول فراوری و احیای گندله سنگ اهن هستند. فراورده احیا مستقیم خوراک اصلی واحدهای فولادسازی شرکت است که واحد شماره 1 آن قابلیت تولید سالانه 720هزار تن شمش خام فولاد را دارد و با بهره برداری از فاز 2 فولادسازی، 720 هزار تن دیگر به ظرفیت تولید فولاد خام شرکت افزوده می شود و به این ترتیب توازن زنجیره تولید میان واحدهای احیا و فولادسازی شرکت تحقق می یابد.

وی افزود: در بحث تکمیل زنجیره تولید باید بگوییم که با تکمیل و بهره برداری از طرح گندله سازی به ظرفیت سالانه 2.5 میلیون تن، که 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، زنجیره تولید در داخل سایت فولاد خراسان کامل می شود و اتصال به معدن و کارخانه کنسانتره (که در حال حاضر در سنگان برای آن سرمایه گذاری شده است.) محقق می شود.

معاون طرح و توسعه شرکت خاطرنشان ساخت: از مهم ترین مزایای ایجاد توازن و تکمیل زنجیره تولید می توان به کاهش هزینه تمام شده محصول نهایی، افزایش ارزش افزوده تولید در شرکت، افزایش میزان اشتغال و پایدار شدن تولید و توسعه در مجتمع اشاره کرد.

اثبات توان داخلی در کارهای بزرگ فولادی

اسحاقیان با بیان این که برای تکمیل طرح های توسعه گندله سازی و فولادسازی شماره2 و واحدهای جانبی حدود 1200میلیارد تومان سرمایه گذاری اتفاق افتاده است افزود: کارخانه فولادسازی شماره2 که برای آن 700 میلیاردتومان سرمایه گذاری صورت گرفته است، در مرحله نهایی و آماده بهره برداری است و پیش بینی ما این است که واحد گندله سازی فولاد خراسان هم در بهار آینده مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی در خصوص ویژگی مهم این اجرای پروژه ها نسبت به مراحل قبلی ساخت کارخانه گفت: یکی از مهم ترین ویژگی های این طرح ها، اجرای آن با تکیه بر توان داخلی بود و اجرای آن ها در شرایط سخت تحریم های ظالمانه بین المللی و محدودیت در روابط با صاحبان تکنولوژی با همت و تلاش و استفاده از توان متخصصین داخلی، گویای این است که نیروی انسانی و توان تخصصی داخلی کشورمان توان برداشتن گام های بزرگ را دارند.

آماده سازی زیرساخت ها از اجرای سد آبی تا احداث خط انتقال برق

اسحاقیان یکی از کارهای مهم انجام شده برای اجرای طرح های توسعه فولاد خراسان را، فراهم آوردن زیرساخت های توسعه عنوان کرد و اظهار داشت: مشارکت در اجرای سد بار برای تامین آب مورد نیاز با شرکت آب منطقه ای خراسان و احداث خط دوم انتقال برق 400 کیلوولت از نیروگاه نیشابور از مهم ترین زیرساخت های فراهم شده در مجتمع فولاد خراسان است و خوشبختانه می توانیم اعلام کنیم که با اقدامات صورت گرفته، زیرساخت های لازم حتی برای افزایش ظرفیت تولید تا دو و نیم میلیون تن نیز در مجتمع فولاد خراسان ایجاد شده است.

معاون طرح و توسعه شرکت با بیان این که یکی از مهم ترین مزایای اجرای این طرح ها به ویژه در پیوند با سرمایه گذاری صورت گرفته در سنگان برای ایجاد کارخانه کنسانتره، ایجاد ارزش افزوده بالاتر برای بهره برداری از منابع منطقه و نیز کاهش هزینه نهایی تولید است افزود: آخرین گام از تکمیل زنجیره تولید در نیشابور و در داخل سایت فولاد خراسان کارخانه گندله سازی است که امیدواریم ظرف ماه های آتی به ثمر برسد و فولاد خراسان و مردم از ثمرات آن بهره مند گردند.

وی با قدردانی از حمایت های هیات مدیره و زحمات شبانه روزی مدیرعامل شرکت و همچنین مدیران اجرایی دولت در سطح ملی و منطقه ای و شهرستان افزود: جا دارد که به طور اخص از تلاش های معاونین، مدیران و پرسنل شرکت فولاد خراسان و نیز پیمانکاران، کارکنان و کارگران زحمتکش آن ها در همه مراحل ساخت قدردانی کنم که در سرما و گرما و با همه مشکلات در به ثمر رساندن این نتیجه ارزشمند و پایداری تولید در مجتمع کوشیدند و افتخاری دیگر بر دفتر دستاوردهای فولاد خراسان افزودند.

مطالعات برای اجرای طرح های توسعه برای رسیدن به ظرفیت 3.5 میلیون تنی

مهندس اسحاقیان در خاتمه تاکید نمود: مطالعات برای اجرای طرح های توسعه بعدی مجتمع برای رسیدن به ظرفیت حدود 3.5 میلیون تن در سال برای افق 1404 در دست اقدام است و به امید پروردگار در سال آینده شاهد شروع پروژه توسعه بزرگ دیگری در مجتمع خواهیم بود.

معاون طرح و توسعه شرکت، موفقیت های به دست آمده را ناشی از مطالعات فنی- اقتصادی و جانمایی صحیح در انتخاب نیشابور برای احداث مجتمع فولاد خراسان و تلاش همه پرسنل تلاش گر و هوشمند این مجموعه دانست.

20150416091240cb-steel-industry-electric-motors-industrial-fan-blowers-stiavelli-fta-2

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .