چیلان آنلاین
کدخبر : ۹۴۱۳
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۶ دی ماه ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۰:۳۷
در نشست رئیس و اعضای کمیته راهبردی چهارمین همایش بین المللی سنگ آهن ایران مطرح شد:
در نشست خبری اعضای هیئت مدیره انجمن سنگ آهن که امروز صبح امروز برگزار شد به موضوع عوارض صادرات سنگ آهن، میزان تولید سنگ آهن و پیش بینی صادرات تا پایان سال و نیز پنل ها و کارگاه هایی که در چهارمین همایش بین المللی انجمن سنگ آهن ایران برنامه ریزی شده پرداخته شد.
عوارض دستوری سرمایه گذار را بدبین می کند

در جلسه صبح امروز کمیته راهبردی چهارمین همایش بین المللی سنگ آهن ایران در ابتدا قدیر قیانه، رئیس انجمن تولیدکنندگان سنگ آهن ضمن بیان محورهای اصلی همایش گفت: تحلیل راهبردی خروج از بحران تولید سنگ آهن ایران، الزامات اقتصاد مقاومتی در حوزه سیاست گذاری تولید سنگ آهن ایران، راهبردهای توانمندسازی معادن کوچک و متوسط، مدل بهینه حکمرانی زنجیره ارزش سنگ آهن ایران، آسیب شناسی نظام حکمرانی بخش معدن ایران و راهبردهای توسعه صادرات محصولات معدنی ازجمله موضوعاتی است که در این همایش به آن پرداخته خواهد شد.

وی افزود: در چهارمین همایش سنگ آهن 2 پنل تخصصی و 5 کارگاه آموزشی در حاشیه نمایشگاه برگزار می گردد که قطعا برای بخش معدن، فرآوری و صادرات و فعالان این حوزه ها مثمر ثمر خواهد بود.

قیافه اظهار داشت: انتظار داریم مقامات دولتی در این برنامه حضور یابند تا موضوعات مطرح و گفتمان دوسویه دولت و بخش خصوصی انجام شود تا این همایش یک همایش خروجی محور باشد.

وی این را نیز خاطرنشان کرد: در چهارمین همایش سنگ آهن از پیشکسوتان و بانوان معدنکار در حوزه سنگ آهن نیز تجلیل به عمل خواهد آمد.

وی در بخشی از صحبت های خود به موضوع ایجاد ارزش افزوده در واحدهای معدنی اشاره کرد و گفت: در اقتصاد مقاومتی و اصول مطرح شده برای آن، به صادرات و در کنار آن ایجاد ارزش افزوده بالاتر توجه ویژه شده است. باید بگوییم ایجاد ارزش افزوده بالاتر جزو اهداف دست یافتنی واحدهای معدنی می باشد اما نیازمند یکسری الزامات است.

قیافه تحقق اهداف را درصورت نبود برنامه ای مدون امکان پذیر ندانست و اظهار داشت: با برخوردهای دستوری در تامین مواد اولیه برای صنعت فولاد به مشکل خواهیم خورد. برای مثال شوک عوارض باعث خروج دوباره معادن از چرخه تولید می شوند.

معادن و صنایع معدنی خود را برای سال 2018 آماده کنند

کیوان جعفری طهرانی، رئیس امور بین الملل انجمن سنگ آهن و عضو کمیته راهبردی چهارمین همایش این انجمن به تشریح پنل ها پرداخت و گفت: در این همایش مهمانانی از چین و روسیه خواهیم داشت. البته حضور چینی ها و اعضای آهن و فولاد این کشور به جهت عقب افتادن تعطیلات عید شکوفه ها تاحدودی کم رنگ خواهد بود.

وی ادامه داد: قرار است درخصوص بازفرآوری صنایع معدنی و فولاد صحبت شود چراکه کشور به شدت با مشکل آب در پروژه های معدنی و صنعتی مواجه است.

طهرانی جایگاه آیروپکس را در سطح جهانی مطلوب عنوان کرد و گفت: توانسته ایم جزو انجمن های مطرح دنیا شویم چون بار علمی و تحلیل ها و آموزش ها در سطح مطلوبی است.

وی خاطرنشان کرد: پنل اول درباره طرح جامع فولاد است که مسائل به صورت چالشی بحث و بررسی می شود. همچنین قرار است مزایا و معایب عوارض و عرضه سنگ آهن در بورس کالای ایران بررسی شود. در کارگاه ها هم موضوع کاهش هزینه های معدن کاری، حمل دریایی موضوع فاینانس و جذب سرمایه گذار خارجی پیگیری می شود. چراکه کشور برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز نیازمند 51 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی است که از این میزان 31 میلیارد دلار در بخش زنجیره فولاد خواهد بود.

رئیس امور بین الملل انجمن سنگ آهن از حضور متال بولتن انگلیس در این همایش خبر داد و گفت: کارشناس متال بولتن پیرامون روش های جدید قیمت گذاری نوین و پیش بینی قیمت در بازارها صحبت خواهد کرد. همچنین از بورس کالا یک سخنران خواهیم داشت که موضوع عرضه سنگ آهن از طریق بورس کالا را مطرح خواهد کرد. و این نخستین بار است که بورس کالای ایران بدین شکل وارد عرضه کالاهای معدنی بخش خصوصی می شود.

طهرانی نیز وضع عوارض دستوری بر صادرات سنگ آهن را مانعی بر جذب سرمایه گذار خارجی خواند و عنوان کرد: در سال 96 با اعمال عوارض دستوری حتی در صادرات کنسانتره و گندله هم قادر به کسب جایگاه مطلوب نیستیم چرا که خریداران ترجیح می دهند از کشورهایی صادرات داشته باشند که ثبات قوانین تعرفه ای در آن حاکم باشد.

وی بازار سنگ آهن در سال 2018 را بد توصیف کرد و گفت: بهتر است در این شرایط در سال 201، به معدنکاران اجازه دهیم نفسی تازه کنند و انرژی خود را برای مقاومت و مقابله با بحران سال 2018 جمع کنند.

جعفری طهرانی عزم چین در کاهش تولید فولاد را جدی دانست و خاطرنشان کرد: این کشور تا پایان سپتامبر 46 میلیون تن از ظرفیت تولید فولاد خود را کاهش داد و سیاست کاهش ظرفیت را به طور جدی پیگیری می کند البته طی ماه های اکتبر و نوامبر که قیمت های سنگ آهن و فولاد افزایش چشمگیری داشت بخشی از این واحدها مجددا تولید را آغاز کردند که با برخورد جدی مقامات این کشور مواجه شدند چراکه بعضی شهرهای این کشور آلودگی شدیدی را تجربه می کند.

رئیس امور بین الملل انجمن سنگ آهن عقب نشینی قیمت سنگ آهن و فولاد را به جهت نزدیکی به عید شکوفه های چین دانست.

طهرانی همچنین اشاره ای به تولید سنگ آهن ایران داشت و گفت: پیش بینی می شود تولید سنگ اهن با احتساب کنسانتره تا پایان سال به 48 میلیون تن برسد که اگرچه نسبت به سال 2013 که 54 میلیون تن بود کمتر است اما از آمارهای پارسال به مراتب بیشتر است. علاوه بر این، صادرات تا پایان سال 15 تا 18 میلیون تن خواهد بود که باز هم از آمار 23 میلیون تن سال 2013 کمتر است اما نسبت به سال قبل رشد 50 درصدی خواهد داشت.

توسعه معدن و صنایع معدنی بهترین راه کسب درآمد و سرمایه است

بهادر احرامیان، عضو هیئت مدیره انجمن سنگ اهن و نیز فولاد ایران نیز به عنوان یکی از اعضای کمیته راهبردی چهارمین همایش سنگ آهن در این نشست خبری با بیان اینکه از 200 معدن سنگ آهن در طول سال های گدذشته اکنون 20 معدن فعال داریم گفت: در پنل ها بر روی روش های احیا معادن بحث و تبادل نظر خواهد شد.

وی افزود: در پنل دیگری نقش معادن کوچک و متوسط مطرح خواهد شد تا به سیاست گذاران نشان دهیم فعالیت این معادن توجیه پذیر بوده و باید برای توسعه آنها برنامه ریزی شود. بدین منظور از گروه MCC حضور خواهند داشت و طرح های توجیهی در برخی معادن کوچک و متوسط را جهت آشنایی بیشتر ارائه می دهند.

احرامیان به موضوع خوراک واحدهای فولادی و نگرانی ها درباره کمبود مواد اولیه این واحدها که به حقیقت پیوسته پرداخت و گفت: با بهره برداری از طرح های فولاد کمبود خوراک به طور جدی حس می شود و این درحالی است که مطرح شدن بحث عوارض سبب تعطیلی بسیاری از معادن کشور شده است.

وی تجارت آزاد را عامل اطمینان سرمایه گذاران خارجی عنوان کرد و اظهار داشت: تنها با شرایط تجارت آزاد می توان انگیزه را در بین معدنکاران و سرمایه گذاران ایجاد کرد تا فعالیت خود را توسعه دهند. البته نباید فراموش کرد که طرف های خارجی تمایلی به دخالت دولت در اقتصاد ندارند.

احرامیان همچنین در بخش دیگری از صحبت های خود بهترین راه برای کسب درآمد و سرمایه، توسعه بخش معدن و صنایع معدنی عنوان کرد. وی اظهار داشت: باید سنگ آهن را الگوی سایر بخش های معدنی قرار دهیم تا سایرین نیز به چالش دچار نشوند و آسیب شناسی سنگ آهن می تواند در سایر مواد مدنظر قرار گیرد. در شرایط ایده آل خلق ارزش افزوده و توسعه زنجیره ارزش مورد توجه است ولی نه با تنبیه.

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .