به گزارش چیلان ، مدیرعامل فولاد مبارکه در ابتدای سخنان خود گزارشی از برنامه و عملکرد تولید در شش ماهه اول سال ۱۳۹۵ ارائه نمود و گفت: در گندلهسازی طی مدت مذکور با تولید ۳ میلیون و ۶۸۲ هزار تن نسبت به برنامه، ۳ درصد جلوتر هستیم.در بخش آهن اسفنجی میزان تولید آهناسفنجی فولاد مبارکه و مجتمع فولاد سبا به ۳ میلیون و ۸۷۱ هزار تن رسیده است که با این میزان تولید ۵ درصد نسبت به برنامه جلوتر می باشیم.
وی برنامه تولید تختال در فولاد مبارکه و سبا را ۶ میلیون و ۲۱۰ هزار تن در سال بیان کرد و گفت: با تولید ۳ میلیون و ۱۲۰ هزار تن تولید در ۶ ماه اول سال ۶ درصد از برنامه جلوتر هستیم. در بخش محصولات گرم در فولاد مبارکه و سبا در مدت مذکور ۲ میلیون و ۸۹۵ هزار تن تولید شده است که نسبت به برنامه ۱۰ درصد جلوتر میباشیم. در تولید محصولات سرد نیز به میزان ۶۴۸ هزار تن تولید نمودهایم و در محصولات پوشش دار هم به تولید ۲۰۱ هزار تن محصول دست یافتهایم.
در تولید محصولات کیفی ۷ درصد از برنامه جلوتر هستیم
دکتر سبحانی میزان تولید محصولات کیفی فولاد مبارکه در نیمه اول سال جاری را ۸۴۶ هزار تن اعلام کرد و گفت: با این میزان تولید ۷ درصد از برنامه جلوتر هستیم و در بخش حمل محصولات نیز با حمل ۳ میلیون و ۱۷۳ هزار تن ۹ درصد از برنامه پیشی گرفتهایم.
وی میزان تولید آهن اسفنجی فولاد هرمزگان را در نیمه نخست سال جاری ۶۱۹ هزار تن اعلام کرد و گفت: تولید تختال نیز در این شرکت در مدت مذکور ۵۳۱ هزار تن بوده است.
تناژ فروش داخلی و صادراتی در شش ماهه اول سال ۱۳۹۵ از دیگر مواردی بود که دکتر سبحانی به آن اشاره نمود و گفت: در فروش داخلی با ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن برنامه ۶ ماه اول سال محقق شده است و در صادرات نیز باتوجه به اینکه بازار داخل برای ما از اولویت برخوردار است از شرایط مطلوبی برخورداریم.
وی افزود: از نظر شاخصهای کیفی محصول در۶ ماهه اول ۹۵، در شاخص تختال بدون عیب در فولادسازی و ریختهگری مداوم با عملکرد ۹۲.۴ درصدی نسبت به برنامه جلوتر هستیم اما همچنان باید برای کاهش ضایعات برنامههای بهتری تعریف و عملیاتی کنیم چراکه کاهش ضایعات صرفه جویی و سود قابل ملاحظهای برای شرکت به همراه دارد.
دکتر سبحانی در خصوص مصارف و اهمیت کاهش هرچه بیشتر آن در شرکت گفت: باید اهداف را به گونهای تعریف کنیم که هر سال نسبت به سال قبل با روند کاهشی در مصارف مواجه باشیم و به سمتی حرکت کنیم که در شاخصهای کیفی، کاهش ضایعات و مصارف و قیمت تمام شده به استانداردهای جهانی برسیم.
رشد ۲۰ درصدی تولید محصولات با ضخامت زیر ۳ میلی متر در مبارکه و سبا
وی در ادامه به دیگر فعالیتهای معاونت بهرهبرداری در شش ماهه اول سال ۱۳۹۵ اشاره نمود و گفت: در این بخش با افزایش سهم تولید محصولات با ضخامت زیر ۳ میلی متر به میزان ۳۵ درصد (۸۹۵ هزارتن) در نورد گرم، افزایش سهم تولید محصولات با ضخامت زیر ۳ میلی متر به میزان ۶۲ درصد (۲۰۷ هزارتن) در ناحیه سبا و در مجموع محصولات با ضخامت زیر ۳ میلی متر، ۲۰ درصد بیش از شش ماهه اول سال ۹۴ تولید شده است .
مدیرعامل فولاد مبارکه در همین رابطه افزود: بهره برداری از واحد سولفورزدایی و ماشین ریخته گری شماره ۵، برای حذف سولفور از فولاد مذاب و امکان تولید فولاد مذاب بدون سولفور مطابق با استاندارد API برای لولههای گاز و صنایع دریایی یکی از افتخارات فولاد مبارکه در جهت ارتقاء محصولات کیفی شرکت است.
وی در ادامه به طرح های توسعه در حال احداث گروه فولاد مبارکه اشاره نمود و ضمن تأکید بر اهمیت تکمیل و تسریع اقدامات لازم در این طرحها گفت: طرح توسعه زیر سقف فولادسازی برای افزایش ظرفیت فولاد مذاب از ۵.۴ میلیون تن به ۷.۲ میلیون تن و ماشین ریختهگری شماره ۵ پروژهای است که مورد بهرهبرداری قرار گرفت و این امکان را به ما داد تا ظرفیت بالقوه فولادسازی را بالفعل نماییم و تولید اسلب و فولاد خام در فولادمبارکه را از ۵.۴ میلیون به ۷.۲ میلیون تن افزایش دهیم.
سبحانی ادامه داد: با اجرای این طرح توسعه در فولاد مبارکه هم اکنون یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن به ظرفیت فولاد کشور اضافه شده است که این میزان در مقایسه با تولید کل فولاد کشور در سال گذشته( ۱۶ میلیون تن) معادل ۱۲درصد از تولید فولاد کشور است. ضمن اینکه این افزایش ظرفیت در فولاد مبارکه دوبرابر برخی طرحهای استانی است و این افتخار بزرگی برای مجموعه فولاد مبارکه محسوب می گردد.
وی از نزدیک شدن توسعههای زیر سقف مجتمع سبا به روزهای پایانی خود خبر داد و گفت: با تکمیل و راهاندازی واحد دوم مجتمع فولادسبا ظرفیت این واحد از ۷۵۰ هزار تن به ۱.۶ میلیون تن افزایش خواهد یافت و در مجموع تولید فولاد مبارکه، مجتمع فولادسبا و فولاد هرمزگان جمعاً به تولید۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزارتن فولاد خواهد رسید.
دکتر سبحانی در ادامه به اهم فعالیتهای معاونت تکنولوژی نیز اشاره نمود و گفت: انتقال دانش به سازمانهای بیرونی به میزان ۴۸۹۳ نفر ساعت (۱۸ درصد بیش از شش ماهه اول ۹۴) ، انتخاب ۲۴۱۱ نفر به عنوان منتخبین بهرهوری سال ۹۴ از طریق سیستم کارنامه بهرهوری ، اتمام ۲۲ پروژه تحقیقاتی (۳۷ درصد بیش از شش ماهه اول ۹۴)، پیشبرد طرح توسعه و ارتقاء زیر ساخت تکنولوژی و سیستم های اطلاعاتی یکپارچه(EIS) به میزان ۹۴درصد، پیگیری دریافت گواهینامه استاندارد ISO 17025 از مرجع معتبر، تأیید و صدور مجدد گواهینامه CE-Marking برای محصولات شرکت و همچنین طراحی گواهینامه جدید و بومی IR-Marking بر اساس آن، پیاده سازی نظام جدید بودجه بندی پروژه های سرمایه گذاری شرکت با همکاری واحدهای مرتبط، پیگیری تهیه طراحی مهندسی اسناد پروژه های اولویت دار شرکت از مهمترین فعالیتهای این معاونت در شش ماه اول سال ۹۵ بوده است.
مهمترین اقدامات در حوزه معاونت نیروی انسانی و سازماندهی در شش ماهه اول سال ۱۳۹۵ از دیگر مواردی بود که مدیر عامل فولاد مبارکه در این خصوص گفت: افزایش بهره وری نیروی انسانی به میزان ۸درصد (بهبود نفر ساعت بر تن تولید از ۵.۵۳ به ۵.۰۷).، تهیه و تدوین ساختار سازمانی مربوط به استقلال عملیاتی مجتمع فولاد سبا، تکمیل نظام شایستگی فولاد مبارکه و تهیه و تدوین پروفایل شایستگی مشاغل شرکت (۲۲۶ شغل) و پروفایل شایستگی پست های سازمانی (۲۶۵۴ پست) ، طراحی و تدوین مدلهای ارزیابی مهارتی برای مشاغل رده های اپراتوری و تعمیرکاری شرکت، افزایش سقف وام های ضروری، مسکن و ازدواج، ارتقای گروه بیش از ۲۰۰۰ نفر از کارکنان با در نظر گرفتن شایستگی و آزمون های مهارتی و … از مهمترین فعالیتهای این معاونت می باشد.
وی با اشاره به بهبود روند بهره وری نیروی انسانی در شرکت فولاد مبارکه اصفهان که با شاخص نفر ساعت بر تن مذاب مشخص می شود، گفت: این شاخص از ۶.۵ نفر به حدود ۵ رسیده است که هنوز با سایر فولادسازان دنیا فاصله داریم.
دکتر سبحانی در ادامه به اهم فعالیتهای فروش در شش ماهه اول سال ۱۳۹۵ اشاره نمود و یادآور شد: بازار یابی و فروش ۶۶۱ هزار تن ورقهای فولادی کیفی در بازارهای داخلی و خارجی، عقد قرارداد با شرکت فولاداکسین خوزستان به منظور تأمین اسلبهای کیفی مورد نیاز این شرکت جهت تولید پلیتهای مصرفی در ساخت لوله های نفت و گاز کشور و عقد قرارداد با شرکت فولاد گیلان به منظور تأمین اسلب ۲۲۰ میلیمتر مورد نیاز این شرکت جهت نورد و تولید ورقهای فولادی با رویکرد تأمین حداکثری نیاز کشور از منابع داخلی در این حوزه داشته ایم که این هم بازار را از نظر محصولات نهایی تثبیت می کند و هم مشتریان ما را در زمره مشتریان دائم قرار می دهد.
مدیر عامل فولاد مبارکه خاطر نشان کرد: در بحث مسئولیتهای اجتماعی کمکهای مالی فولادمبارکه در عرصههای عمرانی و فرهنگی کماکان در حال انجام می باشد که در این خصوص میتوان به اجرای پروژه هایی همچون انجام مساعدتهای مختلف مالی در حوزه های آموزشی، فرهنگی، عمرانی، ورزشی، بهداشتی، درمانی و مذهبی در شش ماهه اول ۹۵، پیشرفت مناسب و آماده بهرهبرداری شدن پروژههای بزرگ مصلی بزرگ اصفهان، ورزشگاه نقش جهان اصفهان، ساختمان پایگاه امداد و نجات هلال احمر در محل سه راهی مبارکه، مشارکت در جشن گلریزان ( آزادی زندانیان جرایم غیر عمد) با مساعدت مالی بیش از۲۰ میلیارد ریال در سال ۹۵ و تشکیل ۷۷ جلسه تعاملی با مسئولین منطقه، استان و کشور اشاره داشت که بعضی از آنها به عنوان پروژهای ملی مطرح است و به عنوان مجموعه های ماندگار و یادگار از فولاد مبارکه در منطقه و استان از آنها یاد خواهد شد.
مدیرعامل فولاد مبارکه با تشریح عملکرد معاونت مالی نیز تصریح نمود: پذیرهنویسی سهام جدید و ثبت افزایش سرمایه شرکت از مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال به ۷۵ هزار میلیارد ریال ، شناسایی مبلغی بالغبر ۱،۸۰۰ میلیارد ریال سود نقدی در شرکتهای موجود در سبد سرمایهگذاری شرکت، وصول درآمدهای ارزی و ریالی با استفاده از ابزارهای مالی بدون ریسک، پرداخت به موقع تعهدات ریالی و ارزی مورد نیاز طرحهای توسعه و عملیات تولید، مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای زیر مجموعه، پرداخت ۴۰۰۰ میلیارد ریال جهت طرحهای توسعه، کاهش نرخ بهره تسهیلات دریافتی و تسویه تسهیلات با نرخ بهره بالا و جایگزین کردن آنها با نرخ بهره پایینتر، تهیه صورتهای مالی و برگزاری موفق مجمع سالیانه در موعد قانونی، تأمین پول از بازار سرمایه (انتشار اوراق مرابهه) که شرکت توانست برای اولین بار بخشی از منابع مالی خودش را خارج از سیستم بانکی از طریق اوراق مرابهه و از طریق بورس تأمین کند که الگویی شد برای سایر شرکتهای بزرگ که بتوانند از این کانال تأمین مالی نمایند و همچنین به روزرسانی پروندههای مالیاتی شرکت و تعیین تکلیف پرونده های سنوات قبل از مهمترین فعالیتهای این معاونت در مدت مذکور محسوب میگردد.
مدیر عامل فولاد مبارکه در ادامه ضمن تشکر از تمامی کارکنان فولادمبارکه، و سایر ذینفعان که تلاش نمودند تا اهداف نیمه اول سال جاری شرکت محقق گردد، و با بیان اینکه فولاد مبارکه با تولید ۵۰ درصد فولاد کشور و رشد ۲/۶ درصدی پیشگام سایر تولیدکنندگان فولاد کشور است اظهار امیدواری نمود به برکت خون سید و سالار شهیدان آقا ابا عبدالله الحسین (ع) در نیمه دوم سال جاری نیز با روند روبه رشدی مواجه باشیم.
- ضرورت و اهمیت بستههای حمایتی از صنعت فولاد در ناترازی انرژی / اگر نیروگاههای خودتامین صنایع نبود، حفظ رتبه دهم جهانی ممکن نمیشد
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران