به گزارش چیلان ، مدیرعامل شرکت میدکو گفت: در حال حاضر شرکت هلدینگ معدن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) به یک غول معدنی در ایران و منطقه تبدیل شده است.
علیاصغر پورمند با اشاره به هدف این شرکت که رسیدن به ظرفیت تولید سالانه ۴.۲ میلیون تن شمش فولاد و ۵۰ هزارتن مس کاتدی همراه با تامین کلیه مواداولیه و کمکی عمده برای رسیدن به این حجم از تولید است، در خصوص عملکرد این شرکت در چهار سال گذشته گفت: برای نیل به این هدف، شرکت میدکو نسبت به طرح و اجرای ۲۳ پروژه از معدن تا محصول نهایی، با حجم سرمایهگذاری بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان اقدام کردهاست. از این تعداد، طی پنج سال گذشته تاکنون، تعداد ۱۱ پروژه به بهرهبرداری رسیده و در حال تولید است. سایر پروژههای باقیمانده نیز مطابق برنامه زمانبندیشده در دست احداث بوده و بخش عمدهای از این پروژهها تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، با هدف تامین مواد اولیه کارخانجات مذکور، گروه میدکو نسبت به بهرهبرداری از معادن مختلف با مجموعا بیش از ۵۵۰ میلیون تن ذخیره معدنی اقدام کرده و نیز عملیات اکتشاف مواد معدنی را در محدودههای اکتشافی به وسعت حدود سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، آغاز کرده است.
پورمند در ادامه در خصوص اولویتهای شرکت میدکو در خصوص سرمایهگذاری روی بخشهای معدن و صنایع معدنی یادآوری کرد: اولویت اصلی میدکو در چهار سال آینده، اتمام پروژههای در دست اجرای این شرکت، تکمیل زنجیره ارزش تعریف شده برای شرکت و رسیدن به هدف تولید ۴.۲ میلیون تن شمش فولادی و ۵۰ هزار تن مس کاتدی است. علاوه بر این، تمرکز بر توسعه بخش معدن و اکتشافات در سالهای پیشرو، در دستور کار میدکو قرار دارد.
وی با اشاره به طرحهایی که در سال ۱۳۹۶ اجرا میشود تاکید کرد: مطابق با برنامهریزیهای انجام شده، تلاش میشود که کارخانجات تولید کاتد مس (با ظرفیت ۵۰ هزارتن)، فولاد سازی بردسیر (با ظرفیت ۱ میلیون تن)، فرآوری زغال طبس (با ظرفیت ۵۵۰ هزارتن)، کارخانه تولید آهک و دولومیت (با ظرفیت ۴۰۰ هزارتن)، گندلهسازی بوتیا (با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن) و خردایش مجدد کنسانتره سیرجان در سال جاری به بهرهبرداری رسیده و وارد مرحله تولید شوند.
مدیرعامل شرکت میدکو به حجم سرمایهگذاری صورت گرفته در این شرکت اشاره کرد و ادامه داد: حجم کل سرمایهگذاری مورد نیاز برای اجرای کل پروژههای این شرکت، بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان برآورد میشود و از این میزان تاکنون بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه شده است. از این میزان، حدود دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان آورده نقدی سهامداران است و مابقی از طریق جذب اعتبارات خارجی به شکل فاینانس و یوزانس و تسهیلات بانکی است.
وی در خصوص برنامهی شرکت میدکو در امر صادرات در سال ۹۶ تصریح کرد: بر اساس برنامه تولید و فروش محصولات میدکو در سال جاری، صادرات ۸۰۰ هزار تن کنسانتره سنگآهن، ۴۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و ۱۰۰ تن فروسیلیسیوم در دستور کار شرکت میدکو قرار دارد و مقصدهای صادراتی عموماً کشورهای منطقه و کشور چین هستند.
پورمند همچنین در مورد برنامه و عملکرد تولید در سال ۹۵ توضیح داد و گفت: در سال ۱۳۹۵ در گروه میدکو جمعا حدود سه میلیون و صد هزار تن کنسانتره سنگ آهن، ۱.۲ میلیون تن گندله سنگآهن، حدود ۶۷ هزار تن آهن اسفنجی، ۱۳۰ هزار تن کک متالورژیکی، ۱۳۵ هزار تن زغالسنگ فرآوری شده و ۴۰۰ تن کاتد مس تولید شدهاست. ارزش محصولات تولیدی گروه میدکو در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۴ بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است.
وی در خصوص تولیدات میدکو در سال ۹۶ ادامه داد: در سال ۱۳۹۶ گروه میدکو برای تولید ۵.۶ میلیون تن کنسانتره سنگ آهن، حدود ۴.۲ میلیون تن گندله آهن، ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی، ۳۱۰ هزار تن زغالسنگ فرآوری شده، ۵۰۰ هزار تن کک متالورژیکی ۱۳ هزار تن فروسیلیس، ۹ هزار تن کاتد مسی، ۷ هزار تن لوله مسی و ۶۰ هزار تن شمش فولادی برنامهریزی کرده است.
وی اظهار داشت: با حمایت و همکاری بانکپاسارگاد این فرصت برای شرکت میدکو فراهم شده تا در خصوص تملک و بهرهبرداری از معادن خارج از کشور در حوزه مس و زغالسنگ در کشورهای شیلی، استرالیا و کانادا اقداماتی آغاز کند.
میدکو هماکنون با سرمایهگذاری ۱۵ هزار میلیارد تومانی و با اجرای ۲۳ پروژه در حوزه معدن و صنایع توانسته به یک گروه معدنی بزرگ در بازار تبدیل شود. سرمایهگذاری روی معادن سنگآهن، مس و زغالسنگ در داخل و خارج کشور اولویت اصلی این هلدینگ بزرگ معدنی است.
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران