شرکت فولاد گستر آتیه سپاهان یکی از بزرگترین شرکت های فرآوری ضایعات آهنی کشور، گامی بلند در راستای تسهیل و تسریع در امر فرآوری و بازیافت انوع قراضه داشته است. این شرکت فعالیت خود را در زمینه فرآوری و تامین ضایعات آهنی در زمینی فارغ از هرگونه پوشش گیاهی و در منطقه محروم و کویری آغاز و کارخانه خود را در آن منطقه احداث کرد و در سال ۱۳۹۲ به بهره برداری رسید و در طرح کلان خود احداث کارخانه فولاد زنگ نزن می باشد. این شرکت با هدف شکوفایی و نوآوری در صنعت بازیافت فلزات، اقدام به تاسیس و احداث کارخانه خردکن(shredder)، منطبق با آخرین تکنولوژی و دستاوردهای صنعت فلزات نموده است. شایان ذکر است این امر موجب تحولی شگرف در صنعت بازیافت و فرآوری قراضه وافزایش بهره وری در تولید فولاد کشور می تواند باشد. علاوه بر این، موجب صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش جنبه های زیان آور زیست محیطی حاصل از فرآوری ضایعات فلزی و هزینه های ناشی از آن می گردد.شرکت فولاد گستر آتیه سپاهان، با بهره گیری از پرسنلی با تجربه و تحصیل کرده در کنار به روزترین تجهیزات مکانیکی دنیا، توانایی فرآوری ۶۰۰ هزار تن قراضه آهنی در سال را دارد.
فرصت توسعه صنعت فولاد در بلندمدت فراهم است
حمیدرضا فتاحی مدیرعامل مجموعه در میزگرد چیلان گفت: امروزه جامعه ما از نبود راهکارهای صحیح اقتصادی و اجتماعی در زمینه استفاده از انرژی، بالا بردن بهره وری، تامین کیفیت مناسب محصول و نهایتا بازده اقتصادی تولید، متناسب با بسته های زیست محیطی رنج می برد.
وی در پیش بینی وضعیت فولاد در ایران و جهان اظهار داشت: به نظر می رسد با توجه به محدودیت های عرضه فولاد چین که ناشی از سیاست های جدید زیست محیطی دولت چین است و گسترش تقاضای قابل توجه ناشی از ابرپروژه های بین المللی همچون جاده ابریشم به طور روز افزون بر تقاضای محصولات فولادی کشور افزوده شده و فرصت مناسبی برای توسعه این صنعت در بلندمدت فراهم خواهد آورد.
مدیرعامل شرکت فولاد گستر آتیه سپاهان به عنوان یکی از کارآفرینان موفق از دولت دوازدهم خواست که با توجه به نقش دولت به عنوان متصدی بخش عمومی، ضمن شناسایی منافع اجتماعی حاصل از جایگزینی فرآیندهای سنتی بازیافت قراضه آهن با شیوه های نوین (شردر صنعتی) در حوزه آلودگی زیست محیطی و مصرف انرژی، قوانین متناسب با این مزایا را (در قالب عوارض آلایندگی) وضع و اجرا کند تا با رقابتی شدن قیمت تمام شده محصولات این صنعت، امکان ادامه حیات آن فراهم آمده و سایر فعالین صنعت قراضه نیز به سمت سرمایه گذاری در این بخش حرکت کنند.
فتاحی افزود: همچنین دولت می تواند با الزام قانونی فولادسازان (دولتی و نیمه دولتی) ایشان را به استفاده بیشتر از محصولات شردر ترغیب نماید تا جامعه از مزایای آن برخوردار شود. که برنامه ریزی برای بهره برداری از آن ضروری است. در این راستا و با توجه به گسترش حجم عرضه و تقاضا و بالطبع مصرف محصولات فولادی و محدودیت منابع طبیعی خام فولاد، انتظار می رود صنعت بازیافت قراضه فولاد نیز با سرعتی بیش از صنعت اصلی گسترش یابد که لزوم توجه بیشتر به این بخش را بیش از پیش آشکار می سازد.
اولین بانک اطلاعاتی کارگاه های قراضه توسط فولاد گستر آتیه سپاهان ایجاد شد
مرتضی بارانیان، معاون خرید فولاد گستر آتیه سپاهان در این میزگرد از نحوه تامین خوراک کارخانه می گوید: مواد اولیه و خوراک این کارخانه، قراضه های آهنی می باشد که این قراضه های سبک و نیمه سنگین، به دو طریق به دست ما می رسد. یکی از طریق خرید مستقیم از کارگاههای قراضه در کل کشور و دیگری از طریق واسطه ها یا همان پیمانکارها تامین می شود. لازم به توضیح است شرکت فولادگستر آتیه سپاهان اولین شرکتی است که توانسته با پیاده سازی سیستم جامع ERP، نسبت به ایجاد بانک اطلاعاتی کارگاههای قراضه و همچنین پیمانکاران مربوطه، جهت تامین مواد اولیه کارخانه اقدام نماید و شاید به جرات می توان گفت در این خصوص هنوز در ایران منحصر به فرد است.
معاون خرید فولاد گستر آتیه سپاهان افزود: سیستم خرید مویرگی از طریق میز سفارش در شرکت توانسته موقعیت مناسبی در جهت تامین با صرفه تر مواد اولیه را فراهم نماید. این سیستم قابلیت سفارش گذاری، ردیابی ومباحث مالی مربوط به هر تامین کننده را بطور شفاف تهیه کرده و از طرق مختلف برای تامین کننده ارسال می کند.
حلقه مفقوده صنعت فولاد فرایند بازیافت قراضه است
عبدالعلی جعفری، معاونت فروش شرکت در جواب این سوال که مسائل و مشکلات فعالان صنعت قراضه چیست؟ گفت: فعالیت این شرکت حلقه گمشده ای است که صنعت فولاد هنوز به طور کامل آنرا شناسایی و استفاده نکرده است. مزیت های زیست محیطی و حمل و نقل محصول این شرکت، برای تامین مواد اولیه صنعت تولید فولاد چه به روش القایی و چه به روش قوس قابل ملاحظه است و هیچ کارخانه ای در سطح ایران و جهان وجود ندارد که از این محصول یکبار استفاده کرده باشد و در سبد تامین مواد اولیه خود را قرار نداده باشد.اما مشکل اصلی این است که شرکت های فولادسازی حاضر نیستند هزینه های عادلانه منافع حاصله را پرداخت کنند و محصول قراضه خرد شده را با قراضه خام می سنجند و اذعان دارند که از لحاظ ریالی به صرفه نیست. در صورتی که شرکت هایی که بطور مداوم اکثر ظرفیت کوره های خود را با این محصول شارژ می کنند در دراز مدت متوجه شده اند که تمام هزینه های آنان را پوشش خواهد داد.
جعفری توضیح داد: به عبارت دیگر با یک بار و دو بار مصرف کردن این محصول به مزایای اقتصادی آن پی نخواهند برد و در صورت استفاده مداوم نتیجه آن را خواهند دید. کاهش هزینه سرباره، کاهش مصرف انرژی، کاهش خرابی بدنه کوره ها و انفجارها تنها بخشی از مزایای محصول شرکت فولاد گستر می باشد.
وی ادامه داد: در بحث تامین مواد اولیه نیز بعضا دچار مشکل هستیم. زیرا زمانی می رسد که دلالان این بخش به خاطر منافع سرشاری که از این حوزه کسب می کنند جلوی خرید مستقیم ما را می گیرند و با بالا بردن قیمت قراضه و پرداخت پاداش های نامتعارف سعی دارند که این کار عملی نشود و این شرکت به خاطر اینکه منافع کارگاه داران که زحمت اصلی این کار را می کشند را در نظر بگیرد تن به خواسته های دلالان نداده و بعضا با تامین مواد اولیه در شرکت دچار مشکل می شویم.
کیفیت و دانسیته بی نظیر محصول قراضه خرد شده
مجتبی آقاجان، معاونت اجرایی کارخانه نیز در خصوص مزیت رقابتی تولیدات این شرکت نسبت به رقبای داخلی و خارجی در این میزگرد اختصاصی گفت: در مورد مزیت محصول این شرکت با سایر رقبا به این نکته می توان اشاره کرد که این دستگاه که جزو ۱۰ دستگاه غول پیکر جهان شناخته شده با دارا بودن چکش های ۲۵۰ کیلوگرمی جهت خرد کردن آهن وحرارت ایجاد شده در مرکز دستگاه که حدود ۸۰۰ درجه سانتیگراد می باشد ۹۰ درصد از ناخالصی های موجود در قراضه های آهنی را از بین برده و در نتیجه محصولی عاری از زنگ، رنگ و گردوغبار جهت تولید فولاد آماده می کند که این محصول فعلا در ایران با این کیفیت ارائه نشده است.
وی ادامه داد: شرکت های همکار دیگری این محصول را تولید می کنند ولی ما با صراحت کامل اعلام می کنیم که محصول قراضه خرد شده شرکت فولادگستر بدون تردید از تمام محصولات مشابه در بازار فولاد ایران با کیفیت و دانسیته بالاتر تولید می شود و این ادعا بازخوردی است که از مشتریان مداوم این محصول بدست آورده ایم.
فولادسازی و خط شمش در مرحله گشایش اعتبار و خرید ماشین آلات است
شهاب دریادل، از بخش اقتصادی این شرکت با اعلام این خبر که از ابتدا طراحی این شرکت در ۳ فاز تعریف شده بود به چیلان گفت: فاز اول کهاز سال ۱۳۹۲ تاکنون اجرا و در حال فعالیت می باشد همان کارخانه تولید قراضه خرد شده (Shredded)می باشد. فازهای بعدی مربوط به فولادسازی و خط تولید شمش ۱۵۰ می باشد که مذاکرات آن انجام شده و در مرحله گشایش اعتبار و خرید ماشین آلات آن هستیم و امیدواریم طی برنامه ۲ ساله فاز دوم این مجموعه هم راه اندازی خواهد شد.
وی ادامه داد: فاز سوم که تولید ورق فولادی ضدزنگ (Stainless Steel) می باشد هنوز در دست مطالعه می باشد و به یاری خداوند در سال های بعد شاهد خبر احداث این فاز هم خواهیم بود.
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران