پس از معامله ۵۵۰ تنی میلگرد فولاد خراسان در روز گذشته و افزایش ۱۰۰ تومانی قیمت پایه به دلیل رقابت متقاضیان، دومین روز معاملاتی فولاد در بورس کالا در سال ۹۷ هم یک روز صعودی بود به طوری که امروز ۱۹ فروردین ماه ۹۷ سبد ۵ هزار تنی میلگرد ذوب آهن اصفهان با ۲۵ هزار تن تقاضا (۵ برابر بیشتر از عرضه) روبرو شد و قیمت پایانی ۲۵۵۹ تومان را به ثبت رساند؛ این در حالی است که قیمت پایه اعلامی برای این عرضه ۲۴۰۰ تومان بود!
سبد ۲۴۰ تنی میلگرد ذوب آهن نیز ۲۸ تومان بالاتر از قیمت سبد ۵ هزار تنی فوق مورد معامله قرار گرفت و افزایش ۶ درصدی نسبت به قیمت پایه را به ثبت رساند. میلگرد سایز ۱۰ فولاد کرمان نیز با ۱۷۵ تومان افزایش نسبت به قیمت پایه، ۲۴۷۵ تومان مورد معامله قرار گرفت.
آهن اسفنجی فولاد سیرجان ایرانیان هم با قیمت پایه ۱۱۷۵ تومان روی تابلو رفت که با ۶۳ تومان افزایش قیمت نسبت به قیمت پایه مورد معامله قرار گرفت. این عرضه ۵ هزار تنی آهن اسفنجی، بیش از ۲۱ هزار تن تقاضا داشت که موجب افزایش ۵ درصدی قیمت پایه هم شد و قیمت پایانی ۱۲۳۸ تومان را به ثبت رساند. این در حالی است که آخرین عرضه آهن اسفنجی فولاد سیرجان ایرانیان در بورس کالا به تاریخ ۲۸ بهمن ماه سال گذشته، قیمت ۱۰۶۰ تومان را به ثبت رسانده بود، یعنی در حدود یک ماه و نیم گذشته آهن اسفنجی حدود ۱۸۰ تومان گران تر شده است که البته با توجه به رشد قیمت سایر محصولات فولادی و البته نرخ ارز چندان هم بیراه نیست.
به نظر می رسد دلیل اصلی این افزایش قیمت ها در بورس کالا، افزایش پی در پی و شدید نرخ ارز و نگرانی فعالان بازار از رشد قیمت ها در آینده نزدیک است. نرخ ارز هر روز و شاید هر ساعت رکوردی جدید را از خود به جا می گذارد و نه تنها فولاد و فولادی ها بلکه بخش اعظمی از اقتصاد کشور را به دنبل خود می کشاند. بنابراین همانطور که در نوشتارهای پیشین هم گفتیم، لازم است دولت به جای تمرکز بر کنترل قیمت فولاد از طریق بخشنامه های دستوری، قیمت ارز را مدیریت کند که عامل اصلی افزایش اخیر قیمت ها است.
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- بومیسازی روتور مکنده آگلوماشین ۴ ذوب آهن اصفهان
- کاهش چشمگیر مصرف کک در کوره بلند ذوب آهن اصفهان
- امضای تفاهم نامه بین ذوب آهن اصفهان و فن بازار ایمیدرو با رویکرد دانش بنیان
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران