به گزارش چیلان ، انجمن جهانی فولاد پیش بینی کرده تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۱۹ هم با ۰.۷ درصد افزایش به یک میلیارد و ۶۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تن برسد. رئیس کمیته اقتصادی انجمن جهانی فولاد در این خصوص اظهار داشت: انتظار می رود ظرف چند سال آینده وضعیت اقتصاد جهانی با توجه به سطح اعتماد بالا و بهبود سطح سرمایه گذاری ها در اقتصادهای پیشرفته، مطلوب باشد. همچنین انتظار می رود تقاضای فولاد در اقتصادهای توسعه یافته و در حال توسعه افزایش یابد که نشان دهنده رشد پایدار با ریسک نسبتا محدود است. با این حال تاثیرات نامطلوب ممکن ناشی از افزایش تنش های تجاری بین آمریکا و اتحادیه اروپا و حتی احتمال تغییر نرخ بهره در آمریکا و اروپا می تواند این حرکت فعلی را دچار اختلال نماید. در سال ۲۰۱۸ سطح اعتماد بالا، سطح سرمایه گذاری قوی و بهبود قیمت کامودیتی ها، چرخه مثبتی را برای تقاضای فولاد در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه ایجاد می کند. کاهش تقاضای فولاد در سال ۲۰۱۹ به دلیل کاهش در چین و تضعیف روند سرمایه گذاری به دلیل نرخ بهره بالا در آمریکا و اتحادیه اروپا محدود و اندک خواهد بود. از سوی دیگر احتمال افزایش تنش های تجاری، افزایش سیاست های انقباضی دولت آمریکا و تشدید سیاست های پولی اتحادیه اروپا می تواند موجبب ی ثباتی درب ازارهای مالی شده و مشکلات اقتصادی را در کشورهای نوظهور تشدید نماید.
تثبیت تقاضای فولاد در چین
در سال ۲۰۱۷ اقدامات محرک دولت چین نظیر فعالیت های ساخت و ساز، اگرچه می توانست موجب تحرک و تقویت تقاضا شود اما با وجود این مشوق ها، سرمایه گذاری ها محدود بود و سبب شد تقاضا تنها تا حدود اندکی بهبود و افزایش یابد. انتظار می رود در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ کمی از رشد تولید ناخالص داخلی چین کاسته شود. همچنین دولت چین به دنبال هدایت تقاضا به سمت مصرف بیشتر به جای سرمایه گذاری مجدد است و همین امر می تواند تقاضای فولاد چین را کاهش دهد. آن گونه که انجمن جهانی فولاد اعلام کرده، انتظار می رود تقاضای فولاد چین در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ ثابت باقی بماند. همچنین انتظار می رود که شاهد رشد آهسته فعالیت های ساخت و ساز و در نتیجه کاهش ۲ درصدی حجم قراردادها در این بخش باشیم. انتظار می رود بخش تولید و ماشین آلات به دنبال یک اقتصاد جهانی قوی، رشد مثبتی را پشت سر بگذارد درحالی که رشد تقاضای بخش خودرو و لوازم خانگی با سرعت کم فرض شده است.
چشم انداز مثبت تقاضای فولاد برای اقتصادهای توسعه یافته
آمریکا: چشم انداز تقاضای فولاد در آمریکا به دلیل اصول اقتصاد قوی نظیر بهره های پایین، سطح بالای در آمد و سرمایه گذاری بالا همچنان تقویت می شود. آمریکای جنوبی و بخش مرکزی آمریکاا حتمالا شاهد رشد ۶.۲ درصدی تقاضا در سال جاری و رسیدن به تقاضای ۴۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن و رشد ۴.۹ درصدی برای سال ۲۰۱۹ و رسیدن به تقاضای ۴۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تن بود. با توجه به تعرفه های جدید وارداتی بر روی فولاد که از سوی دولت ترامپ تعریف شده، تقاضای فولاد آمریکا احتمالا افزایش قابل توجهی را خواهد داشت. منطقه نفتا NAFTA در سال ۲۰۱۸ شاهد رشد ۳ درصدی در تقاضای فولاد و رسیدن آن به ۱۴۵ میلیون تن و رشد ۱.۶ درصدی در ۲۰۱۹ و رسیدن آن به ۱۴۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تن است.
اتحادیه اروپا: با توجه به رشد اقتصادی سالانه ای که برای اروپا مورد انتظار است پیش بینی می شود رشد تقاضای فولاد اروپا در سال ۲۰۱۸ بالغ بر ۲ درصد و در سال ۲۰۱۹ حدودد ۰.۸ درصد باشد. یعنی ۲۸ عضو اتحادیه اروپا در سال جاری شاهد تقاضای ۱۶۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تنی و در سال ۲۰۱۹ شاهد تتقاضای ۱۶۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تنی فولاد خواهند بود. انتظار می رود که تقاضای قوی داخلی محرک خوبی برای سرمایه گذاری ها و رشد عمده بخش فولاد باشد. این موضوع در کنار تورم کم و رشد واقعی درآمدها در این منطقه از مصرف واقعی فولاد اتحادیه اروپا حمایت خواهد کرد. تقاضای فولاد نیز توسط ساخت و سازهای غیرمسکونی و تقویت فعالیت های ساخت و ساز حمایت شود.
ژاپن: تقاضای فولاد ژاپن از بهبود سرمایه گذاری و بسته های حمایتی دولت سود برده اما دامنه رشد به دلیل عوامل ساختاری مانند جمعیت سالمندان محدود شده است.
کره جنوبی: علی رغم بهبود تمایل مصرف کنندگان، رشد تقاضای فولاد کره جنوبی به دلیل بدهی بالای مصرف کنندگان، رشد آهسته فعالیت های ساخت و ساز و ضعف در بخش کشتی سازی، محدود خواهد شد.
احتمال بهبود تقاضای فولاد در کشورهای در حال توسعه
انتظار می رود تقاضای فولاد در اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه در سال ۲۰۱۸ رشد ۴.۹ درصد و در سال ۲۰۱۹ رشد ۴.۵ درصد خواهند داشت.
منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا): بهبود قیمت نفت و سایر کامودیتی ها چشما نداز کشورهای منطقه منا را بهبود داده است. اگر ثبات ژئوپلیتیکی همچنان در این منطقه باقی بماند چشم انداز تقاضای فولاد این منطقه در نتیجه فعالیت هایب ازسازیب هبود خواهد یافت. انتظار می رود که در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ رشد تقاضای مصرف فولاد به ترتیب ۲.۳ درصد و ۱.۸ درصد باشد. به عبارت دیگر تقاضا از ۵۴ میلیون تن در سال جاری به ۵۵ میلیون تن در سال ۲۰۱۹ خواهد رسید.
هند: براساس گزارش انجمن جهانی فولاد انتظار می رود که رشد تقاضای مصرف فولاد هند در سال جاری ۵.۵ درصد و در سال ۲۰۱۹ حدود ۶ درصد باشد. هند ظرف یک سال آینده یا کمی بیشتر به دنبال کسب جایگاه آمریکا یعنی رسیدن به رتبه دوم از لحاظ تقاضای فولاد است. اقتصاد هند از اصلاحات ارزی و مالیات بر کالا و خدمات تاثیر پذیرفته و همین امر می تواند سرمایه گذاری ها را به جهت درستی هدایت نموده و موجب افزایش تقاضای فولاد در این کشور شود.
کشورهای ASEAN : تقاضای فولاد در ۵ کشور عضو ASEAN شامل اندونزی، تایلند، مالزی، فیلیپین و ویتنام در سال ۲۰۱۷ به علت ساخت و سازهای کم کاهشی بود. با این حال انتظار می رود در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ تقاضای فولاد روند افزایش داشته باشد و رشد اقتصادی این کشورها از تقاضای فولاد حمایت نماید.
ایران: در خصوص ایران باید گفت تقاضای فولاددرسال ۲۰۱۸ بارشد ۵.۵ درصدی به ۲۱.۰۵ میلیونت ن رسیده و در سال ۲۰۱۹ با تداوم رشد ۵ درصدی به ۲۲.۱ میلیون تن می رسد.
- صنعت فولاد آلمان پیشتاز تولید فولاد کمکربن میشود / سرمایه گذاری ۲۰میلیارد یورویی در زیرساختهای هیدروژنی
- سرمایهگذاری غول سنگ آهن برزیلی در خاورمیانه / احداث سه مگاهاب فولادی در حاشیه خلیج فارس
- بازار ورق گرم اروپا در تصرف آسیا و شمال آفریقا / هند در صدر فهرست تامین کنندگان
- برگزاری همایش فولاد سبز منا۲۰۲۴ در دوبی
- تولید فولاد ترکیه در مسیر رشد / دو ماهه نخست ۲۰۲۴، ۳۴.۵ درصد بیشتر از ۲۰۲۳
- روسیه اصلیترین تامینکننده آهن اسفنجی اتحادیه اروپا / حجم واردات در سال ۲۰۲۳ چقدر بود؟
- اروپا عوارض واردات فولادهای مقاوم در برابر خوردگی را تمدید کرد
- Future Minerals Forum 2024 / هر آنچه باید در مورد گردهمایی مواد معدنی آینده در عربستان بدانید
- تداوم واردات محصولات فولادی از روسیه به اتحادیه اروپا / حجم و ارزش واردات در سال ۲۰۲۳
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران