به گزارش چیلان ، امروز ۲۲ خردادماه ۹۷ در حالی ۳۰ هزار تن شمش فولاد خوزستان در بورس کالا معامله شد که همچون معاملات روز گذشته ورق های فولادی، رقابت داغ خریداران در سقف ۱۰ درصدی بورس کالا به اجبار متوقف شد!
قیمت پایه این عرضه ۲۳۴۰ تومان اعلام شده بود اما از همان دیروز اکثر قریب به اتفاق کارشناسان و فعالان بازار فولاد سقف رقابت را برای این عرضه پیش بینی می کردند چرا که هم اکنون محصولات نوردی تولیدی از شمش بر مبنای قیمت رسمی ارز به فروش نمی رسند اما قیمت پایه شمش عرضه شده در بورس کالا می بایست بر اساس نرخ ارز رسمی تعیین شود و این یعنی یک فرصت ویژه برای نوردکاران که رقابت حداکثری آنان را به دنبال دارد.
قیمت نهایی معامله امروز شمش فولاد خوزستان به ۲۵۷۴ تومان رسید که معادل با شمش ۲۸۰۰ تومانی در بازار با احتساب مالیات بر ارزش افزوده است.
این قیمت با توجه به میانگین قیمت میلگرد در بازار فولاد که حدود ۳۱۰۰ تومان می باشد، ضریبی حدود ۹۰ درصد قیمت میلگرد دارد یعنی نزدیک به همان ضریب جنجالی ۸۹ درصدی مدنظر نوردکاران که در سال گذشته حاشیه های زیادی به پا کرد.
در واقع اکنون یک بار دیگر مکانیسم بازار آزاد و عرضه و تقاضا ( و نه بخشنامه و دستور) نقطه تعادل جدیدی در بازار فولاد ایجاد کرده که هم به نظر نوردکاران نزدیک است و هم از نقطه مدنظر فولادسازان فاصله زیادی ندارد!
از سوی دیگر آهن اسفنجی عرضه شده از سوی شرکت تازه بهره برداری شده پارس فولاد سبزوار هم با قیمت میانگین رقابتی ۱۲۵۲ تومان مورد معامله قرار گرفت که آن هم تقریبا ۵۰ درصد قیمت کشف شده در معامله شمش فولاد خوزستان است! شاید اگر کمی واقع بین باشیم، باید یک بار دیگر بپذیریم که نظام بازار آزاد و عرضه و تقاضا در بستری همچون بورس کالا می تواند تعادل تقریبی نزدیک به نظر سیاستگذاران و فعالان بازار فولاد را فارغ از نظام دستور و بخشنامه تامین کند.
در چنین شرایطی که تعادل جدیدی در بازار شمش و آهن اسفنجی رقم خورده است، شمش فولاد کاوه جنوب نیز با همان قیمت پایه شمش فولاد خوزستان فردا چهارشنبه ۲۳ خرداد در بورس کالا عرضه می شود که به دلایلی که ذکر شد، به احتمال فراوان این عرضه نیز شاهد رقابت داغ نوردکاران خواهد بود؛ البته حرارت آن به قدری بالا نخواهد رفت که شمش کاوه و خوزستان را هم قیمت کند!
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تعمیرات بخش های مختلف فولاد خوزستان با موفقیت انجام شد
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- شمش کانال ۲۱ هزار تومانی را از دست داد/ نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا
- اولویت شرکت فولاد خوزستان، تامین مواد اولیه از داخل کشور است
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران