به گزارش چیلان به نقل از روابطعمومی و امور بینالملل شرکت معدنی صنعتی گلگهر، علیرضا تاج پور، مدیر پروژه های احیاء شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر در حاشیه این بازدید گفت: شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر پس از به ثبت رسیدن در جهت اجرای هدف تولید ۳ میلیون تن ورق فولادی، چند پروژه تعریف کرد از جمله: تولید سالانه ۳.۵ میلیون تن آهن اسفنجی و در ادامه تولید ۳ میلیون تن فولاد و ۳ میلیون تن ورق فولادی.
وی افزود: در نتیجه اولین پروژه شرکت توسعه به نام گوهر با ظرفیت تولید سالانه ۱.۷ میلیون تن آهن اسفنجی آغاز شد. پروژه گوهر در سال ۱۳۹۰ توسط شرکت معدنی و صنعتی گلگهر آغاز شد و پس از شکلگیری شرکت توسعه آهن و فولاد با حدود ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی به شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر سپرده شد. کار ساخت این پروژه در سال ۱۳۹۳ به اتمام رسید و در سال ۱۳۹۴ بهرهبرداری از آن آغاز شد. در حال حاضر پروژه گوهر در حال تولید است و این واحد در اردیبهشت ماه سال جاری توانست رکورد تولید ماهانه خود را بالا ببرد، واحد گوهر در اردیبهشت ماه سال جاری معادل ۱۳۶ هزار و ۴۸۵ تن آهن اسفنجی تولید کرد که این رقم از ظرفیت اسمی کارخانه بالاتر بود.
تاج پور ادامه داد: کلنگ پروژه مگامدول دوم در ۱۵ مهرماه ۱۳۹۲ زده شد و این پروژه کوثر نام گرفت. از آنجائیکه مجری پروژه کوثر همان مجری پروژه گوهر بود، لذا هزینه اجرای این پروژه نیز همانند پروژه گوهر ۶۳ میلیون یورو ارزی و ۱۰۷ میلیارد تومان بهصورت ریالی (بر اساس فهرست بهای سازمان برنامه و بودجه) در نظر گرفته شد، اما پس از آغاز کار، بنا بر پیشنهاد پیمانکار قرار شد که ظرفیت تولید سالیانه کوثر ۲ میلیون تن در نظر گرفته شود و یک واحد سولفورزدا نیز به این واحد اضافه شود که این پیشنهادات مورد قبول شرکت قرار گرفت و در نتیجه قرارداد اجرای پروژه کوثر به ۷۱ میلیون یورو به صورت ارزی و ۱۱۱ میلیارد تومان ریالی بر همان مبنا ارتقا یافت. عملیات راه اندازی مگامدول کوثر از ۱۹ دی ماه ۹۶ شروع شده و امروز رسما وارد فاز بهره برداری ازمایشی شد.
ناصر تقی زاده مدیر عامل گل گهر هم در این بازدید با بیان اینکه مگامدول کوثر بزرگترین مگامدول آهن اسفنجی در خاورمیانه است گفت: انتقال تکنولوژی ساخت واحد آهن اسفنجی در این دو پلنت بهنحوی صورت گرفت که شرکتهای ایرانی درگیر ساخت این پروژهها بهحدی از توانایی رسیدند که نوآوریهایی در زمینه بهبود پلنت ارائه میکنند و شرکت کوبه از این نوآوریها در جهت بهبود عملکرد سایر واحدهای دنیا استفاده میکند.
وی افزود: با بهره برداری از فاز کوثر ضمن افزایش تولید، برای ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد میکند.
لازم به ذکر است تقی زاده در ادامه به همراه هیئت همراه از قسمت های مختلف شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر و پروژه های در حال احداث شرکت بازدید کرده و در جلسهای با حضور مدیران شرکت در جریان آخرین اقدامات انجام شده و برنامههای آتی شرکت قرار گرفتند.
وی همچنین در بازدید از پروژه ذوب شرکت جهان فولاد سیرجان از روند اجرایی این پروژه و پیشرفت ۸۶ درصدی این طرح ابراز رضایت کرد و در بازدید از پست برق این شرکت که مدتی پیش مورد افتتاح قرار گرفت گفت: امیدواریم این کارخانه هرچه زودتر به مرحله تولید برسد.
تقی زاده در ادامه از اینکه زنجیره تولید فولاد در منطقه گلگهر در حال تکمیل است اظهار رضایت کرده و بر شروع فاز دوم پروژه های جهان فولاد تاکید کردند.
مدیرعامل گلگهر در پایان این بازدید ابراز امیدواری کرد: این پروژه بعد از راه اندازی به ظرفیت اسمی برسد.
لازم به ذکر است طبق برنامه پیش بینی شده پروژه ذوب و ریخته گری جهان فولاد در شهریور یا مهر ماه سال جاری وارد فاز تولید می شود.
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- شروع پرقدرت فولاد غدیر نی ریز در سال ۱۴۰۳
- کاهش عطش تقاضا برای آهن اسفنجی/ نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا
- کارخانه جدید احیاء استیل فولاد بافت راهاندازی میشود
- روسیه اصلیترین تامینکننده آهن اسفنجی اتحادیه اروپا / حجم واردات در سال ۲۰۲۳ چقدر بود؟
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران