به گزارش چیلان ، کیوان جعفری طهرانی، تحلیلگر بازارهای بین الملل معدن و صنایع معدنی در تحلیلی نوشت: در حال حاضر واله عمان با تولید ۹.۲ میلیون تن گندله آهن اسفنجی DR Pellet مازاد بر نیاز فعلی کارخانه احیای Jindal Shadeed تولید دارد.
وی افزود: عمان برای افق ۲۰۳۰ نیز اگر به گاز برسد برای تولید ۲۶ میلیون تن فولاد برنامه ریزی کرده است. این کشور اگر به گاز از طریق خط لوله کوه مبارک و انتقال از ایران به صحار عمان برسد در افق ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ به این برنامه می رسد و اگر از طریق آسیای میانه به شهر کاشگر و انتقال از ایالت سن کیانگ چین به بندر گوادر پاکستان به گاز دسترسی پیدا کند با تاخیر زمانی طولانی تر به علت بعد مسافت به فولاد دست خواهد یافت. این شرکت برای تحقق این مهم، فازهای گندله سازی جدیدی به ظرفیت ۱۸.۴ میلیون تن را در برنامه دارد.
جعفری طهرانی اظهار داشت: سامارکو با کاهش ظرفیت تولید از ۳۰ میلیون تن سابق به ۱۹ میلیون تن گندله آهن اسفنجی در پایان ۲۰۱۸ و اوایل ۲۰۱۹ به مدار تولید بر می گردد. حال سوال اینجاست که چرا سامارکو با وجود پرداخت ۳.۵ میلیارد دلار خسارت به دولت برزیل در صدد کاهش تولید است به جای افزایش؟!
وی تحلیل خود درخصوص این موضوع را چنین توضیح داد: عدم حضور ونزوئلا در بازار تولید HBI به عنوان بزرگترین تولیدکننده تا سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ که حدود ۷۰ درصد از نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و شمال آفریقا MENA را تامین می کرد و عدم امکان افزایش تولید LKAB سوئد به عنوان بزرگترین تولیدکننده جایگزین HBI ونزوئلا برای DRI کشورهای MENA دو دلیل کاهش تولید در سامارکو است. شایان ذکر است کارخانه های احیایی که خوراک ورودی آن هات بریکت Hot Briquette Iron است با تغییرات کمی می توانند از آهن اسفنجی استفاده نمایند.
وی ادامه داد: بعد از وقوع حادثه شکست سد باطله سامارکو در نوامبر ۲۰۱۵، بی اچ پی بیلیتون، واله را مقصر می دانست چون مدیر اجرایی پروژه Samarco عملا تیم واله بود. این غول استرالیایی فقط سهام دار بود و مشاوره فنی می داد. اختلافات چنان بالا گرفت که در خفا، واله درصدی از سهام بی اچ پی را خرید و سهام دار اعظم شد تا سر و صدا بخوابد اما این افزایش سهام واله هنوز رسانه ایی نشده است. حال واله به عنوان سهام دار اعظم سامارکو استراتژی نوین خود را بر اصل استراتتی Stratety (یعنی برنامه ریزی بر اصل بازخورد بازار استوار می کند) و بجای کاهش تولید ۱۱ میلیون تنی DR Pellet در برزیل که تقاضای کافی در آینده وجود ندارد، این کاهش در برزیل را به عنوان افزایش ظرفیت در واله عمان جبران خواهد کرد.
جعفری طهرانی در خاتمه گفت: به نظر می رسد واله در اوایل سال ۲۰۱۹ این استراتتی را رسانه ایی خواهد کرد.
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- سرمایهگذاری غول سنگ آهن برزیلی در خاورمیانه / احداث سه مگاهاب فولادی در حاشیه خلیج فارس
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- شروع پرقدرت فولاد غدیر نی ریز در سال ۱۴۰۳
- کاهش عطش تقاضا برای آهن اسفنجی/ نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا
- کارخانه جدید احیاء استیل فولاد بافت راهاندازی میشود
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران