امروز، دوشنبه ۱۷ دی ماه ۹۷، نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با حضور گسترده مدیران شرکت های فولادی و معدنی، مسئولان دولتی و تامین کنندگان زنحیره آهن و فولاد کشور در برج میلاد افتتاح شد.
دکتر سبحانی: حلقه مفقوده را برقرار می کنیم
دکتر بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران ضمن خوشامدگویی گفت: بر آنیم تا حلقه مفقوده بین تولیدکنندگان مواد مصرفی و فولادسازان را برقرار کنیم.
رئیس نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران افزود: امروز فولاد مرز ۵۰ سال را از زمان راه اندازی اولین واحد فولادسازی پشت سر گذاشته است. مسئولان و صنعتگران توجه ویژه ای به صنعت فولاد پس از انقلاب داشتند و امسال تولید ۲۵ میلیون تن را پشت سر خواهیم گذاشت. وی تصریح کرد: بعد از انقلاب شرکت های زیادی در زمینه مواد مصرفی، تولید و تامین تجهیزات و قطعات فعال شدند.
دکتر سبحانی خاطرنشان کرد: منابع بانکی ایران جوابگوی نیاز صنایع نبوده و بالاجبار به دنبال فاینانس می رویم و به دلیل محدودیت قانونی کشور فاینانس کننده، مجبور به استفاده از تجهیزاتی هستیم که در داخل نیز قادر به تامین آن می باشیم.
فولادسازان و تامین کنندگان را زیر یک سقف
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران فلسفه این جشنواره را اطلاع رسانی در زمینه اقدامات بومی سازی صورت گرفته عنوان کرد و اظهار داشت: تلاش انجمن در این راستا بود که در شرایط تحریم، تمام واحدهای فولادی امکان بهره گیری از توان تامین داخل را داشته باشند.
وی ساخت برخی تجهیزات در ایران را مقدور دانست گفت: علیرغم این توان در داخل، اما بومی سازی در کشور مغفول مانده است. انجمن تولیدکنندگان فولاد این خلا را حس کرد لذا در قالب نمایشگاهی، بومی سازی در سال حمایت از کالای ایرانی را اطلاع رسانی کرد و فولادسازان و تامین کنندگان را زیر یک سقف جمع کرده و توان ساخت داخل را بررسی کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت: به امید روزی هستیم که هم سیستم بانکی قادر به تامین نیاز مالی واحدهای داخلی باشد و هم تامین کنندگان ما به خود اتکایی لازم برسند و به دانش فنی مورد نیاز دست یابند چراکه در این صورت هست که آسیب نا پذیر می شویم. وی ادامه داد: خرید ماشین آلات بدون دانش فنی آن راحت تر از انتقال دانش فنی است.
سبحانی در خاتمه تصریح کرد: امروز تفاهم نامه ها و رونمایی هایی در این مراسم خواهیم داشت. به عبارت دیگر از سامانه ثبت نیاز فولادسازان و توانمندی تامین کنندگان داخلی و نیز اطلس ملی فولاد رونمایی خواهیم کرد. همچنین تجلیلی از پیشکسوتان و فعالان صنعت فولاد و نیز افرادی که در هدایت این صنعت شاخص بودند و نقشی در توسعه صنعت فولاد داشتند، خواهیم داشت.
رئیس ایمیدرو: علاوه بر تجهیزات، تکنولوژی نیز داخلی سازی شود
در مراسم افتتاحیه جشنواره ملی فولاد دکتر خداداد غریب پور، رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت:نقش موثر فولاد در دنیا و مبادلات تجاری میان اقتصادهای بزرگ در جنگ تجاری نمایان است.
وی افزود: در ایران ظرفیت تولید فولاد به ۳۵ میلیون تن و تولید ماهانه به ۲ میلیون تن رسیده است که ناشی از اراده های محکمی است که منجر به این عملکرد مثبت شده است.
غریب پور اظهار داشت: ۳.۳ میلیارد دلار صادرات این حوزه در چند ماه اخیر بوده است. موانع صادراتی فولادسازان رفع و راهکارهای برون رفت به زودی اعلام می شود. وی خاطرنشان کرد: امسال بیش از یک میلیارد دلار طرح در حوزه فولاد به بهره برداری رسیده و خواهد رسید و امیدواریم در کنار ظرفیت سازی تولید واقعی نیز به همین میزان رشد یابد.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو تصریح کرد: موانع تولید با همکاری های میان مسئولان و تولیدکنندگان مرتفع می شود.
وی با بیان اینکه ایمیدرو به دنبال اکتشاف است و طرح های جدید و مستعد را شناسایی کرده تصریح کرد: حتی در حوزه اکتشاف از توان بخش خصوصی بهره خواهیم گرفت. غریب پور در ادامه صحبت های خود گفت: اگر تحریم نبود اکنون هم به فکر جشنواره بومی سازی نبودیم لذا نیاز به تامین داخل در چنین شرایطی حس می شود.
وی تاکید کرد: بنگاه ها در کنار دولت عهده دار توسعه شده اند و ایمیدرو عزم این را دارد که مجری توسعه باشد. غریب پور ادامه داد: باید به زیرساخت ها هم توجه شود و ایمیدرو توجه به این بخش را نیز در دستور کار دارد.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با تاکید اینکه همکاری ایمیدرو با دانشگاه با ارتباط به واحدهای تحقیق و توسعه مقدور خواهد شد گفت: به دنبال آن هستیم تا علاوه بر شناسایی قطعات و تجهیزات، تکنولوژی نیز بومی و داخلی سازی شود.
وی نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد را کار ارزنده ای خواند و تصریح کرد: این اقدام قابل تقدیر می باشد و امیدواریم الگوی سایر نمایشگاه ها باشد.
دکتر سرقینی: صنعت فولاد در جای جای زندگی مردم حضور دارد
دکتر سرقینی معاون معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در آیین افتتاحیه نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: صنعت فولاد به یکی از صنایع مهم تبدیل شده و افتخار این مهم، برای فولادسازان و صنعتگران است. وی افزود: رتبه ایران در تولید فولاد از پانزدهم به دهم در جهان در سال جاری ارتقا یافته است.
سرقینی خاطرنشان کرد: بیشترین توسعه در صنعت فولاد در دولت یازدهم بوده است. تا پیش از دولت یازدهم زنجیره فولاد به ۱۲۰ میلیون تن رسیده بود اما امروز به ۲۰۵ میلیون تن ظرفیت رسیده که گویای بیشترین توسعه در این صنعت طی سال های اخیر است.
وی پی ریزی توسعه صنعت فولاد را از دولت مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی عنوان کرد و گفت: بازدهی صنعت فولاد ۷۰ درصد است و دلیل آن این است که بیشتر واحدها در ابتدای راه اندازی هستند.
وی دستیابی به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد را دور از دسترس ندانست و گفت: تنش در صنعت فولاد در این چند وقت و پس از تحریم ها زیاد شد چون این صنعت در جای جای زندگی مردم حضور دارد اما امروز این تنش به حداقل رسیده است. صادرات تا هفته قبل مشروط بود اما امروز دیگر تکلیف عرضه در بورس برداشته شده و شرکت ها یا نمایندگان آنها، بدون هیچ محدودیتی می توانند صادرات داشته باشند.
روند بازار جهانی و داخلی فولاد کاهشی است
معاون معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت ادامه داد: همچنین شرط خرید از بورس نیز برداشته شده و همه می توانند از بورس کالا خرید داشته باشند. عرضه اسلب نیز اختیاری شد و در آینده این اتفاق برای سایر محصولات فولادی نیز خواهد افتاد.
وی در بخشی از صحبت های خود این را نیز یادآور شد که به جهت روند کاهش قیمت ها، باید خود را برای ریزش قیمت ها مطابق قیمت های جهانی آماده کرد.
سرقینی رشد وزنی صادرات فولاد را ۱۰ درصد عنوان کرد و گفت: فولاد صد دلار ارزبری دارد و هنوز هم مواد اولیه گلوگاه این صنعت است. امیدواریم با اقداماتی از قبیل راه اندازی واحد الکترود گرافیتی در کشور، این ۱۰۰ دلار ارز بری کاهش یابد.
وی بازگشت ارز را یک الزام قانونی دانست و تصریح کرد: تنها ۱۰ درصد ارز فولادسازان مجوز استفاده در واردات آنها را دارد اما در حال مذاکره برای بازگشت ارز مازاد آنها هستیم. معاون وزیر ادامه داد: اکتشافات را به طور جدی پیگیری خواهیم کرد. در افق چشم انداز کمبود ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تنی سنگ را خواهیم داشت.
ابزار مقابله با تحریم، توسعه اقتصاد کشور است
سرقینی در خاتمه گفت: کمیسیون معادن و صنایع معدنی مجلس همواره حمایت گر صنایع کشور بوده است.
دکتر محمود نیلی احمد آبادی، رئیس دانشگاه تهران در ادامه این مراسم گفت: اینکه یک ظرفیتی ایجاد شده تا تولیدکنندگان و صنعتگران در حوزه تامین نیاز فولاد، فعال شوند ارزشمند است اما ایم اقدامات باید به گونه ای باشد که پس از برداشته شدن تحریم به روند سابق باز نگردیم.
وی نفس تشکیل انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران را نیز ارزشمند خواند و افزود: توسعه این تشکل ها موجب توسعه کشور است.
رئیس دانشگاه تهران افزود: باید اقتصاد را به گونه ای توسعه دهیم که دیگران جرات تحریم را به خود ندهند و قدرت چانه زنی بیشتری نیز در مقابل آنها داشته باشیم.
وی با خاطرنشان ساختن اینکه ارتباط خوبی بین صنعت و دانشگاه ایجاد شده گفت: باید به فکر توسعه تولیدات کیفی و فولادهای کیفی باشیم. در تربیت نیرو خوب عمل کرده ایم و هزینه تربیت را می پردازیم اما در بکارگیری این نیرو ها عملکرد خوبی نداریم.
فولادگر: قوانینی در راستای رفع موانع تولید تدوین شده است
مهندس فولادگر، رئیس کمیسیون حمایت از تولید ملی مجلس نیز در این مراسم تاکید کرد: فولاد یک صنعت پیشران است و در توسعه کشور می تواند نقش بسزایی داشته باشد. وی گفت: صنعت فولاد به لحاظ نیروی انسانی نیز حائز اهمیت است. لذا سهم فولاد باید در تولید ناخالصی داخلی و دنیا بیش از پیش ارتقا پیدا کند.
فولادگر در ادامه تصریح کرد: تکمیل زنجیره را در فولاد در اولویت قرار دهیم چراکه ارزش آفرینی آن منوط به همین تکمیل زنجیره است. همچنین بومی سازی و تولید داخل نیز در فولاد که یک صنعت پیشران است باید در اولویت قرار گیرد. وی خاطرنشان کرد: مجموعه قوانینی در راستای رفع موانع تولید تدوین شده و امیدواریم با اجرای آنها مشکلات تولیدکنندگان مرتفع شود.
پیشنهاد واگذاری تمام صنایع و معادن به بخش خصوصی
مهندس محلوجی وزیر سابق صنایع و معادن نیز گفت: از سال ۷۶ که دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی تمام شد مسیر دیگری را انتخاب کردم و تمرکز خود را به سرمایه فنا ناپذیر میراث فرهنگی و تدوین تاریخ یک شهر معطوف ساختم.
در انتهای این مراسم نیز از شرکت های برگزیده در حوزه تامین شامل شرکت پیوند دزگستر، شرکت صنعت منصور، شرکت ایریسا، شرکت توسعه صنایع برز، نفت بهران، شرکت پیمان پرس، شرکت فولاد اخگر اصفهان، شرکت سما اندیشان، شرکت نامیرا صنعت جنوب، شرکت پودرافشان، شرکت فکور صنعت، شرکت آذران، شرکت ریخته گری و فولاد طبرستان، شرکت فولاد روانشیر، شرکت صنایع ریخته گری اصفهان، شرکت رای صنعت طوس، شرکت فولاد تنبور، شرکت توسعه صنایع و معادن سرزمین پارس، شرکت مهندسی بین المللی تکنولوژی ایران، شرکت آلومینیوم رضا، شرکت صنعتی چرخ دنده سازان توس، شرکت مانا، شرکت معیار صنعت خاورمیانه، شرکت صنایع تجهیزات پارس سارایه، شرکت مهندسی و مدیریت فناوری سامیک، شرکت وترا (دانش بنیان)، شرکت آریسمان صنعت (دانش بنیان)، شرکت تامکار، شرکت بی نظیران، شرکت مهندسی فولاد یاران، شرکت نفت و گاز سرو، شرکت گسترش فناوری خوارزمی، شرکت جهان صنعت ماشین، نسوز آذر، مهرگداز، دیرگداز آمل، نسوز پارس، الکترو کویر و چدن سازان تجلیل شد.
همچنین از مدیران توسعه گرای آهن و فولاد ایران جهت تجلیل در جشنوراه و نمایشگاه ملی فولاد ایران شامل اسحاق جهانگیری، حسین محلوجی، محمدتتقی بانکی، علی شکریز، احمد علی هراتی نیک، مصطفی موذن زاده، محمد حسن عرفانیان آسیایی، علی پالیزدار، رضا اشرف سمنانی و سروش کامیاب نیز تجلیل به عمل آمد.
علاوه بر این از سامانه جامع تامین کنندگان و فولادسازان و نیز اطلس ملی فولاد رونمایی صورت گرفت.
گفتنی است، نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با حضور خداداد غریب پور رئیس هیئت عامل ایمیدرو، جعفر سرقینی معاون معدن و صنایع معدنی وزیر صنعت معدن و تجارت، مهدی الیاسی معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت فناوری ریاست جمهوری، محمود نیلی رئیس دانشگاه تهران، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل فولاد هرمزگان، منصور یزدی زاده مدیرعامل ذوب آهن اصفهان، محمد کشانی مدیرعامل فولاد خوزستان، سید حسین احمدی مدیرعامل فولاد خراسان، اردشیر سعدمحمدی عضو هیئت مدیره ایمیدرو، مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ آهن و جمعی از روسای تشکلهای زنجیره فولاد آغاز به کار کرد.
در حاشیه این جشنواره و نمایشگاه ۳۰ کارگاه تخصصی از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و فولادسازانی مانند فولاد مبارکه، فولاد تکنیک، فولاد خراسان, فولاد آلیاژی ایران، فولاد آلیاژی اصفهان، فولاد اسفراین، گسترش فناوری خوارزمی، کاوش جوش، ذوب آهن اصفهان، MME، نفت و گاز سرو، ایران غلتک، هفت الماس و شرکت ورق های پوششدار تاراز به شرح ذیل برگزار گردید که با استقبال علاقمندان همراه شد:
۱- پنل ارائه تاریخچه اقدامات بومی سازی و قطعات و تجهیزات و تکنولوژی های خطوط تولید صنعت فولاد ایران
۲- پنل معرفی مدل بومی ارزیابی انطباق IRC-marking
۳- مطالعات امکان سنجی، مهندسی مفهومی و فرآیند یکپارچه زنجیره فولاد
۴- اتوماسیون صنعتی با رویکرد افزایش بهره وری، کاهش آلودگی و مصرف انرژی، بهسازی وافزایش طول عمر واحدهای صنعت فولاد
۵-طراحی و ساخت تجهیزات تکنولوژیک صنعت فولاد
۶-ساخت و تولید قطعات صنعتی مورد استفاده در صنعت فولاد
۷-تعمیر موضوعی ترانس کوره قوس الکتریک با تقبل ریسک توسط مجتمع فولاد خراسان و شرکت توان تجهیز آسیا
۸-طراح و ساخت سایلنسر کمپرسور سیل کارخانجات احیا مستقیم با همکاری مجتمع فولاد خراسان توسط شرکت صنعت پروژه توس
۹-ساخت (KT Injection System ) KT Lance کوره قوس الکتریکی با حمایت مجتمع فولاد خراسان و شرکت همپای صنعت
۱۰-تعمیر پمپ های واحد احیا با همکاری مجتمع فولاد خراسان و شرکت آب فلز پمپ
۱۱-پنل تخصصی نقش شرکت های فولاد آلیاژی در بومی سازی و تولید محصول جدید
۱۲-بومی سازی فناوری توسعه کاتالیست های مورد استفاده در زنجیره تولید واحدهای احیاء مستقیم
۱۳-ارائه توانمندی های بومی سازی مواد مصرفی زنجیره فولاد از جمله پودر قالب از طریق مشارکت با شرکای اروپایی
۱۴-ارائه و معرفی محصولات جدید فولاد مبارکه اصفهان در راستای بومی سازی و توسعه تکنولوژی و اقتصاد مقاومتی (ورق های API و آجدار و …)
۱۵-مزایای استفاده از تیرآهن بال پهن H30 به جای تیر ورق
۱۶-تکنولوژی بومی و ایرانی PERED در گستره جهانی
۱۷-انتقال تجربیات موفق در حوزه صنایع تکنولوژی پیشرفته High-Tech با معرفی مدل کسب و کار High Volume-Low Margin
۱۸-ارائه روش های بومی بهبود عمر و کارایی غلتک های نورد
۱۹-بررسی خواص متالوژیکی پوشش گالولوم و مواد مصرف آن
۲۰-ساخت قطعات ریخته گری، اسکلت فلزی و ماشین کاری در صنعت فولاد
۲۱-مهندسی معکوس و ساخت اولیه قفسه کارتریج نهایی نورد در ایران با مشارکت فولاد خراسان و گروه صنعتی آرکو (آلومینیوم رضا)
۲۲-بومی سازی مبدل های صفحه وارداتی از کشور چین
۲۳-طراحی مدل اقتصاد مقاومتی سرمایه گذاری های زود بازده شرکتهای کوچک و متوسط (SME) در صنعت فولاد
۲۴-نگهداری و تعمیرات خطوط زنجیره تولید فولاد
۲۵-تولید فولادهای زنگ نزن آستنیتی و فولادهای سوپاپ
۲۶-تولید فولادهای ابزاری کربن وکرم بالا
۲۷-تولید اینگات با مقطع گرد
۲۸-ارائه برنامه MS PlAN
۲۹-ارائه عملکرد دستگاه تست شیرهای هیدرولیک ساخته شده در شرکت فولادالیاژی ایران
۳۰-کسب دانش فنی و راه اندازی، نگهداری و تعمیرات سیستم موج گیری اتوماتیک (AFC)
در چهار روز نمایشگاه علاوه بر برگزاری کارگاه های تخصصی، کارگروه های تخصصی هدایتگر و میزهای هدایتگر در ۸ حوزه و با رویکرد ایجاد فضایی برای سامان بخشی نیازهای شرکت های فولادی و توانمندی تامین زنجیره آهن و فولاد و نیز فن بازار و شرکت های دانش بنیان فولاد با ۳۰ کانتر فعال بودند و شخصیت های مهمی از این نمایشگاه بازدید کردند که شامل مهندس سیف الله امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت، دکتر گرمابی نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی، معاونت اعتباری بانک صادرات، دکتر واعظ مهدوی مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و سهامدار عمده فولاد خراسان، طیبه سیاوشی نماینده مجلس و دکتر سیاوشی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و بسیاری از مدیران و فعالان حوزه فولاد بودند.
همچنین از قطعات و تجهیزات بومی سازی شده شرکت ها رونمایی شد.
اضهار نظر برخی مدیران و کارشناسان حاضر در نمایشگاه از نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران:
مهندس نوارچیان، معاون بازرگانی مجتمع قائم رضا در گفت و گو با چیلان نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران را فرصت مناسبی در شرایط تحریم برای برقراری ارتباط میان فولادسازان، تامین کنندگان و سازندگان خواند و گفت: بومی سازی همدلی مدیران را در استفاده از ساخت داخل می طلبد و بهتر آن است با تجمیع همایش ها و نمایشگاه ها کیفیت اینگونه رویدادها را بالا ببریم.
مهندس اسماعیلی، عضو هیئت مدیره و معاون بازرگانی مجتمع صنعتی اسفراین به چیلان گفت: نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران نمایشگاهی فوق تخصصی بود و نیازمندی ها در این نمایشگاه تشریح شد تا در شرایط تحریم هم افزایی خوبی میان فولادسازان و تامین کنندگان ایجاد نماید. وی افزود: اسفراین کنسرسیومی میان شرکت های فنی تشکیل داد و توانست در حوزه بومی سازی، اقدامات خوبی انجام دهد. از سه محصول جدید در این نمایشگاه رونمایی شدو به زودی خبرهای خوبی در حوزه ساخت قطعات و محصولات جدید اسفراین شنیده خواهد شد.
مهندس نجاتی، مدیرعامل فناوران فولادیار نیز در گفت و گو با چیلان گفت: نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران موجب کشف استعدادهای داخلی شده و اعتماد به دانش بومی و شرکت های دانش بنیان را رقم زده است. وی تاکید کرد: فرصتی برای دیدار حضوری تامین کنندگان و فولادسازان فراهم شد.
دکتر طاهر نژاد رئیس هیئت مدیره فولاد آلیاژی ایران با بیان اینکه در نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران انتخاب تخصص ها به خوبی صورت گرفته گفت: حتی از نمایشگاه هایی که در آلمان برگزار می شود بهتر است. وی با اشاره به اینکه ظرفیت های داخلی به خوبی در این نمایشگاه عرضه شده تصریح کرد: از صنعتگران فولاد خواستاریم از این ظرفیت ها استفاده نمایند و باید برای تامین کنندگان ایجاد انگیزه کرد و این امر استمرار یابد. طاهر نژاد با تاکید بر اینکه این نمایشگاه بایستی استمرار یابد گفت: فولاد آلیاژی جزو افتخارات ملی است و سال قبل ۹۱ هزار تن صادرات داشته و امسال هم علی رغم تحریم ها صادرات خوبی خواهیم داشت. مدیریت مجموعه همه ظرفیت ها را توانسته همگن نماید.
مهندس عظیمی مدیرعامل شرکت فرانسوز یزد در گفت و گو با چیلان گفت: به لحاظ تبلیغاتی، عملکرد خوبی در نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران دیده شد. می توان بیشتر به محتوا پرداخته شود و امکان معرفی واحدهای فعال بیشتر گردد. وی افزود: تعدد نمایشگاه ها انرژی بر است و باید تصمیم جدی اخذ شود تا با تجمیع نمایشگاه ها شاهد تداوم حضور فعالان این عرصه باشیم. عظیمی خاطرنشان کرد: بالغ بر ۳۷۰ هزار تن نسوز را مهندسی و تولید کردیم و دانش فنی و ساخت ماشین آلات خط تولید لنس های دمش اکسیژن بومی سازی شده و حتی از نمونه های خارجی ظرفیت بالاتری دارد. همچنین ۱۵ هزار تن سالانه محصولات نسوز خاص را برای فولادسازان می توانیم تامین نماییم.
دکتر فاضل، مدیرعامل فولاد صنعت بناب نیز در گفت و گو با چیلان گفت: نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، نمایشگاه خوبی بود و از دکتر سبحانی تداوم این گونه نمایشگاه ها را خواستاریم. وی با تاکید بر اینکه باید شاهد حضور خارجی ها نیز باشیم و کانترهای فروش تدارک ببینیم افزود: باید امکان امضای قرارداد نیز ایجاد کنیم. فاضل تاکید کرد: فولاد صنعت بناب توانست از فضای ایجاد شده در نمایشگاه ملی فولاد بهره برده و همینجا چند نمونه قرارداد امضا نماید. مدیران سیاست گذار فولاد نیز باید حضور گسترده تری در چنین نمایشگاه هایی داشته باشند و میزهایی را برای ارتباط مستقیم تولیدکنندگان با مسئولان و میزهای تجارت تدارک دیده شود.
مهندس میرزایی، مدیر تولید شرکت مهندسی راهبرد صنعت البرز در گفت و گو با چیلان گفت: نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران خانواده فولاد را گرد هم آورد و یکی از امتیازات آن امکان بازدید حضوری فعالان این صنعت از اقصی نقاط ایران است. وی افزود: حسن بزرگ این نمایشگاه جمع کردن فعالان فقط فولادی در یک جا بوده است. همچنین امکان شناسایی فعالان این صنعت فراهم شد و توانستیم محصولات خود را نیز پرزنت نماییم. میرزایی درخصوص شرکت راهبرد صنعت البرز نیز گفت: این شرکت امکان تولید قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنعت فولاد در استانداردهای اروپایی را برخوردار می باشد.
مهندس کمال زاده مدیرعامل فولاد یاران نیز در حاشیه این نمایشگاه به خبرنگار چیلان گفت: نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران از آن چیزی که تصور می شد عملکرد بهتری داشت و تخصصی ترین نمایشگاه بود. دنیای ایده و دیتا بیس از مشکلات را دریافت کردیم تا روی آنها کار نماییم. فولاد یاران تاکنون توانسته تجهیزات و قطعات مورد نیاز شرکت های فولاد آلیاژی، فولاد خوزستان، فولاد هرمزگان، ارفع، غدیر ایرانیان، ذوب آهن اصفهان، سنگ آهن مرکزی و فولاد بردسیر و برخی دیگر از شرکت های فولادی را تامین نماید.
مهندس سلیمانی، مشاور بازرگانی و توسعه مدیرعامل فولاد غرب آسیا نیز به چیلان گفت: دو اقدام در نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران برجسته بود اولین نقطه برجسته این رویداد، رونمایی از اطلس ملی فولاد و سامانه ارائه دستاوردهای تامین کنندگان و نیاز فولادسازان بوده و دومین نکته معرفی نسل اول فولاد ایران بوده است چراکه مدیران دوره های قبل صنعت فولاد را پایه گذاری کردند و این کار ارزنده بود. وی افزود: بومی سازی در فولاد غرب از یک سال گذشته و با فعال تر شدن کارگاه ساخت آغاز شد و توانستیم بسیاری از تجهیزات و قطعاتی که وارداتی بوده و هزینه ها و ارزبری زیادی داشت را در داخل مجموعه تولید نماییم.
مهندس پرچمی، مدیرعامل پرچمداران صنعت سپاهان در گفت و گو با چیلان گفت: حمایت های خوبی از سوی رئیس انجمن فولاد از شرکت های دانش بنیان صورت گرفته است و نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران تولیدکننده و مصرف کننده را به یکدیگر متصل کرد. وی یکی از اقدامات این شرکت را بومی سازی و ساخت خنک کننده های مسی کوره بلند عنوان کرد و گفت: ساخت خنک کننده های مسی کوره بلندها ۲۵ درصد حجم کوره را افزایش داده و ۳۵ درصد مصرف آب را کاهش می دهد اما ابتر مانده است و در نهایت کوره هر ۳۰ سال یکبار به تعمیرات نیاز پیدا می کند، دنیا به سمت استفاده از این تکنولوژی رفته اما در ایران مغفول مانده است.
مهندس یارجانلی عضو هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت صنعت ورق آرین پاژ نیز درباره نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: این رویداد ایده مناسبی بوده و از ابتدا حمایت خود را از تامین کنندگان و فولادسازان اعلام داشتیم. در این جشنواره شرایطی ایجاد شد که تمام زنجیره تامین به یکدیگر متصل شوند. وی خاطرنشان کرد: این میزان استقبال ارزشمند بود و پیشنهاد برای سال های آتی این است که تمامی قسمت ها به صورت بخش بندی و با یک نقشه راه و مدل در اختیار شرکت کنندگان قرار گیرد. وی درباره مجموعه تحت مدیریت خود نیز به چیلان گفت: آرین پاژ از سال ۹۵ عملا کار خود را در تولید محصولات با کیفیت استارت زده و در یک سال گذشته تولیدات رویه با کیفیت را به محصولات خود اضافه کرده است. بخشی از تولیدات شرکت به کارگاه ساخت و خودکفایی مجموعه باز می گردد. تعداد بسیاری از قطعات در واحد آرین پاژ قابل تولید و تامین است تا علاوه بر اینکه به معدل ارزی کشور کمک کند، نیاز فولادسازان را نیز تامین نماید.
مهندس میرزامحمد، کارشناس مهندسی فروش شرکت کاوش جوش در گفت و گو با چیلان حضور مدیران و کارشناسان خرید و متخصص را یکی از وقایع خوب جشنواره ملی فولاد خواند و از این مجموعه خبر داد: دو محصول جدید به سبد محصولات کاوش جوش افزوده می شود. کلسیم متال و فروسیلیکو کلسیم تا ۱۸ ماه آینده و کک نفتی کلسینه شده تا خرداد ماه سال آینده به تولیدات کاوش جوش اضافه می شود.
مهندس میرمحمدی، مدیرعامل فولاد سنگان در حاشیه نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران از بومی سازی دو تجهیز بسیار استراتژیک در گندله سازی فولاد سنگان خبر داد و افزود: درهمین راستا، اقدامات بسیار ارزشمندی در حوزه های مهندسی معکوس و تصویربرداری های سه بعدی پیش از نصب تجهیزات انجام گرفته و انعقاد قرارداد با پارک های علم و فناوری از دیگر اقدامات فولاد سنگان در حوزه بومی سازی می باشد. وی گفت: تجهیزات رولر فیدر و رولر اسکرین با تکنولوژی متفاوت و منحصر به فرد در فولاد سنگان بومی سازی شد.
مهندس یزدی زاده مدیرعامل ذوب آهن اصفهان نیز با حضور در غرفه این شرکت در نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد استقبال از این نمایشگاه را فراتر از انتظارات خواند و در مراسم انعقاد تفاهم نامه های فولادی ها با تامین کنندگان تجهیزات و قطعات گفت: در این رویداد جمع صنعتگران فولادی حضور داشتند و نسبت به سایر رویدادها تفاوت های فاحشی داشت.
وی ضمن تشکر از برگزارکنندگان این رویداد مهم فولادی گفت: چشم انداز روشنی را در حوزه بومی سازی در آینده شاهد خواهیم بود. طی سال های آینده مرزهای داخلی را در می نوردیم و همین امر آینده بسیار خوبی را برای ما از طریق کالای تمام ایرانی رقم خواهد زد. وی گفت: ۲ هزار تن از میلگرد برج میلاد را ذوب آهن تامین کرده است.
مهندس پور کاظمی مدیر فنی و مهندسی صنایع فولاد اخگر اصفهان به چیلان گفت: در مقایسه با سایر نمایشگاه ها، نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد از چندین جهت خوب بود یکی اینکه برگزاری آن در تهران است چرا که در شهرهای دیگر استقبال کمتر است. از فولاد مبارکه به جهت اسپانسر اصلی بودن تشکر می کنیم. وی افزود: به دلیل نوع کاری و تولیدات و سابقه ۳۵ ساله موفق به عقد قراردادهایی در این نمایشگاه شدیم و آخرین و جدیدترین دستاورد فولاد اخگر تیوپ های رفرمر بوده که برای نخستین بار توسط ما کلید خورده و تولید شده است.
مهندس شیرزاد مدیر بازرگانی آب سمین به چیلان گفت: اگرچه حدود شش ماه زمان نیاز است که بازتاب نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران را مشاهده نماییم اما درمجموع نمایشگاه خوبی بود و بازدید از آن نیز مطلوب بود. وی افزود: آب سمین در زمینه تصفیه و شیرین سازی آب مورد نیاز فولادسازان فعال است و تاکنون با شرکت های متوسط و کوچک فعالیت داشته و امیدواریم شرایطی جهت فعالیت با فولادسازان بزرگ نیز فراهم گردد.
مهندس هاشمی، موسس و بنیانگذار فولاد پردازان تکین نیز به چیلان گفت: نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران تصمیم خوبی بوده و معلوم می شود تفکری پشت آن بود. وی تاکید کرد: با در نظر گفتن ضیق وقت نقاط ضعف آن هم قابل اغماض است و کیفیت مطلوب داشت. آشنایی با نیاز فولادسازان در این نمایشگاه به خوبی صورت گرفت. وی درباره زمینه فعالیت این شرکت نیز گفت: بالغ بر ۱۰ سال در زمین خطوط تولید و تجهیزات خطوط فولادی و لوله و پروفیل فعال هستیم.
مهندس حسینی مدیر تولید پایا صنعت سما به چیلان گفت: بسیاری از مشکلات فولادسازان در نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران رفع گردید و قطعا در افزایش بهره وری فولادسازان موثر خواهد بود. وی خاطرنشان کرد: پایا صنعت سما در زمینه تجهیز آزمایشگاهی واحدهای گندله سازی و احیا مستقیم فعال است و در حوزه بومی بازی آنها فعالیت می نماید. به صورت مشارکتی در زمینه بومی سازی تجهیزات احیا مستقیم با فولاد مبارکه فعالیت کرده ایم و فولاد مبارکه به خوبی از شرکت های دانش بنیان حمایت کرده است.
مهندس تقوی مدیر عامل شرکت نانو فناوران خاور در گفت و گو با چیلان اظهار داشت: نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با تبلیغات وسیع برگزار شد و برای تامین کنندگان این نمایشگاه مفید بود. وی حضور مدیران خرید و فنی در این نمایشگاه را ارزنده خواند و گفت: امیدواریم این رویداد مستمر باشد. تقوی این نمایشگاه را محلی برای شناسایی پروسه تولید فولادسازان عنوان کرد و افزو: دیدارها در این نمایشگاه تجدید شد و ارتباط موثری میان فولادسازان و تامین کنندگان برقرار شد. وی تصریح کرد: نانو فناوران خاور تنها تولیدکننده غبارگیر صنعتی در حوزه تامین در ایران می باشد و قابلیت تولید ماسک های باکیفیت را هم در کارنامه خود داریم.
مهندس افضلی، معاون بهره برداری فولاد صنعت بناب به چیلان گفت: نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران آشنایی صنایع با یکدیگر را سبب شد. شناخت تامین کنندگان داخلی این امکان را به صنعتگران می دهد که با توان بیشتری به سمت تولید بروند. وی افزود: بناب در بومی سازی تجهیزات گراپ، ریکوپراتور های خطوط نورد و برخی تجهیزات کاربردی دیگر فعال می باشد و چون به صادرات وارد می شویم خمیدگی سر میلگرد مهم است و تجهیزات آنرا بومی نمودیم. افضلی تصریح کرد: بناب کوره القایی را از صفر تا صد بومی سازی کرد در حوزه مهندسی نیز HMI ریخته گری مداوم را بومی کردیم. وی ادامه داد: تولید میلگرد ۶.۵ شاخه را در کشور نداشتیم اما توانستیم این محصول را تولید نماییم. در آینده نزدیک نورد گرد آلیاژی را راه اندازی می کنیم و اکنون در حال مونتاژ آن هستیم. همچنین شارژ ۵۰ درصدی اسفنجی را تثبیت کردیم.
مهندس سلیمانی، مدیرعامل فولاد غرب آسیا و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به چیلان گفت: ارزیابی از این نمایشگاه مثبت است و حضور بخش خصوصی در آن چشم گیر است. به جرات می توان گفت ۸۰ درصد قطعات و تجهیزات زنجیره آهن و فولاد که وارداتی بود در داخل شناسایی شده و خرید خارجی آنها متوقف خواهد شد. وی افزود: تحریم و بومی سازی دو دلیل اصلی و ایده برگزاری نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران بود. سلیمانی خاطرنشان کرد: فولاد غرب آسیا بالغ بر ۳۰ قطعه را بومی سازی کرده و روغن امولسیون مورد نیاز آن نیز به تازگی از داخل تامین می شود.
مهندس دهقان، مدیر روابط عمومی فولاد آلیاژی ایران علاوه بر تشریح دستاوردهای تکنولوژی و تحقیقاتی در شرکت فولاد آلیاژی ایران گفت: نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران یکی از کاربردی ترین نمایشگاه هایی بوده که در آن حضور داشتیم و صحبت هایی در بخش مکانیک و سیالات برای انعقاد قرارداد داشتیم. وی افزود: شرکت کنندگان با هدف حضور یافته بودند و گروه های ۸ گانه هدایتگر به خوبی توانمندی های را اطلاع رسانی و نیازمندی ها را بازگو کردند.
بیانیه پایانی نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران در ۷ بند منتشر شد
در روز پایانی نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران یعنی ۲۰ دی ۹۷ و پس از امضای تفاهم نامه های شرکت های فولادی با تامین کنندگان داخلی، بیانیه پایانی نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران از سوی مهندس اسدااله فرشاد، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و مدیر عامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در ۷ بند قرائت شد.
به گزارش چیلان ، متن بیانیه به شرح ذیل می باشد:
اعضا و هیئتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، ضمن خیرمقدم به مهمانان محترم نخستین جشنواره این نهاد برخاسته از خانواده فولاد کشور و ضمن تبریک ۵۰ سالگی صنعت فولاد ایران در آستانه ورود به دهه ششم تاریخ فولاد ایران، این بیانیه را خطاب به ذینفعان خود ایراد میکند.
صنعت فولاد ایران با عبور از مرز ۲۵ میلیون تن تولید سالانه و قرار گرفتن در رتبه دهم جهانی، در حال نزدیک شدن به جایگاه شایسته خود در میان ۳۰ کشور فولادساز جهان است، در حالی که ۱۰ سال پیش، ایران دومین واردکننده فولاد جهان بود و نیمی از مصرف فولاد کشور از خارج تامین میشد. با تلاش مدیران و کارشناسان پرتلاش این صنعت، در سالهای آینده شاهد افزایش کمی و ایجاد ارزشافزوده از طریق تنوع هرچه بیشتر این محصولات خواهیم بود تا تولید داخلی فولاد بتواند علاوه بر هدفگیری بازارهای صادراتی در جایگاه واقعی خود یعنی به عنوان سکوی جهش صنایع پاییندستی ایفای نقش کند. برای دستیابی به این اهداف متعالی و با عنایت به موفقیتها و تجربههای بهدست آمده، توجه به این موارد از تمام ذینفعان بهویژه نهادهای سیاستگذار درخواست میشود.
نخست: اهمیت صادرات
کمی بیش از نیمی از فولاد تولیدی در ایران در داخل مصرف میشود و با توجه به طرحهای در دست اجرا در کمتر از ۵ سال آینده، این نسبت به کمتر از ۴۰ درصد بالغ میشود. صنعت فولاد ایران درحالحاضر و آینده نزدیک به طور حیاتی متکی به بازار پیچیده صادرات و تجارت جهانی خواهد شد. انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران انتظار دارد ضمن رفع موانع صادراتی و تسهیل این امر هر گونه تغییر در مقررات حاکم بر صادرات با کارشناسی دقیق و سنجش کامل پیامدهای تصمیم، انجام شود و از تصمیمهای عجولانه دوری شود.
دوم: بازگشت ارز به چرخه تولید
با توجه به تشدید تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان و محدودیتهای تامین ارز درخواست میشود برای رفع نگرانیها بابت بازگشت ارز به کشور، صادرات به طور مستقیم از سوی تولیدکنندگان یا شرکتهای مورد معامله و تایید ایشان انجام شود. تاکید میشود تمام تولیدکنندگان فولاد ایران، ارز حاصل از صادرات را برای استمرار چرخه تولید به کشور بازمیگردانند.
سوم: رقابت برابر و مدیریت بازار داخل
با توجه به خصوصیسازی بیشتر کارخانههای دولتی و به چرخه تولید رسیدن کارخانههای بخش عمومی در سالهای اخیر، لزوم تغییر رویکرد جدید دولت در نگاه برابر به تمام تولیدکنندگان اعم از خصوصی تاسیس شده و خصوصی شده، بیش از پیش اهمیت مییابد. برخورد نهادهایی از جمله بانک، مالیات، بیمه و… بین بنگاههای با ریشه مالکیت خصوصی یا دولتی، نیازمند یکسانسازی است.
چهارم: بومیسازی فناوری
صنعت فولاد ایران آماده است در آستانه دهه ششم فعالیت خود و بر پایه تلاشهای انجام شده در سالهای گذشته، در سال تولید ملی نسبت به تلاش بیشتر برای بومیسازی بیشترین نیازها با همکاری و یاری متخصصان توانمند داخلی اقدام کند و با کمک خداوند از این دور خطیر نیز عبور کند تا برگ دیگری بر افتخارات صنعتی جمهوری اسلامی ایران اضافه شود.
پنجم: روز ملی فولاد
در پایان از دولت محترم درخواست میشود برای ثبت ۲۳ دی به عنوان روز ملی فولاد ایران در تقویم رسمی کشورمان اقدام کند.
ششم: ارتقا کیفیت محصولات فولادی در کنار توجه به ارتقا کمی تولید
دستاندرکاران صنعت فولاد، خود را متعهد میدانند علاوه بر ارتقای کمی تولید فولاد کشور برای ارتقای کیفیت محصولات در حد استانداردهای جهانی، کاهش مصرف برق و گاز و بهویژه آب، حفاظت و حراست از محیط زیست، سلامت کارکنان، ارتقای همهجانبه سطح ایمنی و بهداشت فردی و جمعی، آموزش موثر کارکنان بهرهبردار، بالا بردن بازدهی و بکارگیری ظرفیتهای اقتصادی و بهروزرسانی فناوری، تلاش بیشتری کنند و در این راه دست مساعدت مسئولان ذیربط را به گرمی میفشارند.
هفتم: طرح جامع فولاد به عنوان سند ملی به رسمیت شناخته شود
طرح جامع توسعه فولاد با اعمال اصلاحات پیشنهادی تولیدکنندگان زنجیره فولاد به عنوان سند ملی، رسمیت یافته و از سوی همه تولیدکنندگان فولاد کشور رعایت میشود.
پیش از قرائت بیانیه پایانی، سید رسول خلیفه سلطانی دبیر برگزاری نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران در مراسم امضای تفاهم نامه های همکاری بین فولادسازان و تامین کنندگان گفت: حدود هزار و ۴۰۰ نفر سالن همایش برج میلاد را پر کردند. فکر نمی کنم تا به حال برای یک کار تخصصی این سالن پر شده باشد.
وی افزود: ۳۰ کارگاه آموزشی در این نمایشگاه برگزار شد و ۱۲۰ شرکت در این نمایشگاه حضور داشتند و ۲۲ کاربرگ به تفاهم نامه های کاربردی تبدیل شد. این تفاهم نامه ها هیچ بار حقوقی برای هیچ یک از طرفین ندارد و امیدواریم تمامی این تفاهم نامه ها منجر به انعقاد قرارداد گردد.
خلیفه سلطانی تصریح کرد: باید بر روی اقتصادی کردن و رقابتی تر کردن تامین تلاش کرد. یک هدف بزرگ در فولاد داریم و آن رقابتی کردن تامین است.
وی با بیان اینکه مشارکت کارشناسان و مدیران در این نمایشگاه مشهود بوده و بسیار ارزنده است اظهار داشت: تامین کنندگان برتر باید برای تجهیزاتی که در داخل تولید نمی شود قدم بردارند. تفاهم نامه پسماندهای فلزی در راه است.
دبیر این رویداد بزرگ فولادی تصریح کرد: در این نمایشگاه بالاترین سطح مشارکت مدیران و کارشناسان فولادی را شاهد بودیم و سیاه لشکر در این رویداد نداشتیم.
دکتر صاحب کار، رئیس مرکز شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم امضای تفاهم نامه های همکاری تامین کنندگان و فولادسازان در نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: این رویداد به اشتراک اطلاعات و برآورد کردن نیازهای داخل کشور کمک می کند و از این جهت ارزشمند است.
وی افزود: توجه به تکنولوژی و فناوری در صنعت فولاد حائز اهمیت است و منجر به بقای این صنعت می شود. امیدواریم این حمایت ها به صورت مستمر صورت گیرد و ۸ کمیته تخصصی در حوزه فولاد در کل سال فعال باشند. آمادگی داریم این اطلاع رسانی را انجام دهیم تا این اقدام تداوم یابد.
مهندس امیری، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت در مراسم امضای تفاهم نامه های همکاری تامین کنندگان و فولادسازان در نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گفت: اولین و بهترین نمایشگاه تخصصی است که دیده ام. باید از صنعت فولاد و بومی سازی با جدیت حمایت شود.
وی از انجمن تولیدکنندگان فولاد دعوت کرد تجارب خود را به سایر صنایع نیز منتقل نماید.
گفتنی است، در انتهای این مراسم تفاهم نامه هایی میان شرکت های فولادی و تامین کنندگان امضا شد که اولین تفاهم نامه میان فولاد مبارکه، فولاد خراسان و یک شرکت دانش بنیان (پیشرو پژوهان کربن ققنوس) و با حمایت وزارت صمت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد در آخرین روز از نمایشگاه امضا شد. همچنین ۶ تفاهم نامه از سوی فولاد خوزستان، ۴ تفاهم نامه از سوی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، ١١ تفاهم نامه همکاری از سوی فولاد خراسان و ٢٠٠ تفاهم نامه از سوی فولاد مبارکه و نیز تفاهم نامه هایی از سوی ذوب آهن و فولاد غرب آسیا با تامین کنندگان خود به امضا رسید.
- «کارنامه ۶ماهه»: ویژهنامه چیلان برای سمپوزیوم و نمایشگاه فولاد
- هشتمین نمایشگاه فولاد یزد امروز آغاز میشود
- بیستمین نمایشگاه بین المللی تخصصی فولاد شمال غرب کشور برگزار میشود
- برندهای معتبر تجهیزات ایرانی صنعت فولاد شکل بگیرد
- کرونا «سمپوزیوم فولاد» را به تعویق انداخت
- جشنواره ملی فولاد آغازگر موج جدید بومی سازی
- برنامه انجمن برای تدوین نقشه راه توسعه فولاد
- اهداف اصلی جشنواره ملی فولاد محقق شد
- نسل پنجم خنک کننده های مسی را بومی سازی کرده ایم
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران