در جلسه هم اندیشی تولیدکنندگان شمش مطرح شد: ۳ پیشنهاد ذوبی ها به دولت
اولین جلسه رسته ذوب در سال 98 با استقبال پر شور واحدهای ذوب همراه شد و مسائلی از جمله میزان عرضه ها و قیمت پایه در بورس و نیز مشوق های صادراتی مورد بررسی قرار گرفت.

سید رضا شهرستانی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره نخستین جلسه رسته ذوب در سال ۹۸ به  چیلان  گفت: در این جلسه چندین موضوع مورد بحث قرار گرفت که یکی از آنها موضوع کف عرضه شمش در بورس و الزام وزارت صمت برای عرضه بود.

وی افزود: براساس مصوبه وزارت صمت برای هر کدام از واحدها حجم مشخصی تعیین و برای عرضه تکلیف شده است. در انجمن صحبت هایی پیرامون این موضوع مطرح شد و قرار بر آن است تا واحدهایی که در شرایط فعلی مجبور به عرضه در بورس شده اند و شرکت هایی که در آینده وارد بورس شده و عرضه خواهند داشت میزان قابلیت عرضه محصولاتشان در بورس کالا را محاسبه و اعلام نمایند.

شهرستانی ادامه داد: نکته دوم که در جلسه مطرح گردید، قیمت پایه عرضه ها در بورس بود که به پیشنهاد انجمن قیمت ۹۰ درصد نرخ CIS با احتساب قیمت ارز تعیین شده از سوی دولت (سامانه سنا) مورد تایید قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در بخش دیگری از جلسه اعضای حاضر بر این نکته تاکید داشتند که سیاست وزارت صمت باید به سمت محصول نهایی مثل میلگرد یا ورق و تمرکز بر روی قیمت های آنها و البته سوق دادن زنجیره تولید به سمت محصولات نهایی باشد. به عبارت دیگر دولت باید بتواند شرکت های تولیدکننده این محصولات را متقاعد نماید که درصدی از تولید خود را در بورس کالا ارائه دهند تا از این طریق قیمت مصرف کننده نهایی کنترل شده و در نهایت قیمت ها در بالادست نیز کنترل گردد. در این صورت این مسئله به نفع منافع ملی است.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: در جلسه مذکور پیشنهاد شد که اگر اعضای انجمن مایل به ارائه کمک به سیل زدگان کشور هستند انجمن مسئولیت تجمیع و هماهنگی آن را به عهده گیرد و قادر به برقراری لینکی با ارگان هایی مسئول باشد.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: دولت باید مشوق های صادراتی را جدی بگیرد و قرار بر آن است که انجمن پیگیر این مسئله باشد چراکه کشور نیاز به ارز دارد و سیاست کلان کشور باید بر این اساس باشد که عمده محصولات تولید شده مازاد بر نیاز داخل به صادرات اختصاص یابد و از طریق نظارت کلی و ارائه مشوق ها از خروج غیرقانونی محصولات جلوگیری شده و قاچاق کاهش یافته و در نهایت ارز به درستی به کشور بازگردد.

شهرستانی در پایان متذکر شد: وضعیت صنایع در سال جاری به سیاست های کل کشور بستگی دارد و چنانچه اولویت وزارت صمت، گمرک و بانک مرکزی حمایت از صنایع و تمرکز بر صادرات باشد مسلما شاهد عبور تولید از مرز ۲۵ میلیون تن خواهیم بود در غیر این صورت و در صورت عدم سیاست های حمایتی و تاکید بر کاهش قیمت ها علیرغم افزایش هزینه های تمام شده و مازاد تولید نسبت به مصرف داخلی، تولیدات روند کاهشی در پیش خواهند گرفت.

2

تاریخ انتشار : ۲۸ فروردین ماه ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۴۶
شناسه مطلب : 24796
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی