محمد کشانی، مدیرعامل فولاد خوزستان به چیلان در خصوص ابلاغیه های متعدد محدود کننده صادرات و اثرات آن بر صادرات محصولات واحدهای تولیدی به ویژه شرکت های بزرگ فولادی صادرات محور گفت: با توجه به بخشنامه جاری، صادرات شمش فولادی مشروط به رعایت کف عرضه ابلاغی در بورس کالای ایران شده است که چند نکته در مورد آن قابل توجه است.
وی افزود: اولین نکته قابل تامل این است که بخشنامه در روزهای پایانی اسفند سال ۱۳۹۷ صادر و از فروردین ۱۳۹۸ لازم الاجرا بوده و علاوه بر مشروط کردن صادرات، شرکت ها را به تشکیل پرونده تعزیراتی تهدید می نماید. دوم آنکه محموله های صادراتی حداقل دو ماه قبل فروخته شده و قرارداد فروش و پیش دریافت دو ماه قبل از تحویل کالا محقق شده است. لذا با ابلاغ این بخشنامه تحویل کالا به خریداران صادراتی با مشکل مواجه شده و اعتبار تجاری شرکت های صادرکننده به علت تأخیر در تحویل خدشه دار گردیده است.
کشانی خاطرنشان کرد: سومین نکته قابل تامل این است که تعیین سهمیه برای همه شرکت های تولیدکننده فولاد بر اساس مقدار تولید بدون در نظر گرفتن توان صادراتی شرکت های تولیدکننده روش اشتباهی می باشد و می بایست با توجه به سوابق صادراتی شرکت ها، نیاز بازار داخل را از طریق شرکت هایی که از توان صادراتی کمتری برخوردار هستند تامین نمود.
وی ادامه داد: چهارمین نکته قابل توجه این است که متغیرهای بازار صادرات در شرایط عادی بسیار زیاد می باشند و در اوضاع فعلی با اعمال تحریم های اقتصادی، در زمینه های بازاریابی، جذب خریدار، انتقال ارز، تهیه کشتی و … بر این دشواری ها افزوده شده است. لذا ابلاغ بخشنامه های محدود کننده صادرات در شرایطی که کشور به اهمیت درآمد های ارزی واقف است، جای تعجب دارد!
مدیرعامل فولاد خوزستان گفت: به نظر می رسد با توجه به مازاد تولید فولاد در کشور نسبت به تقاضا و تفاوت شرایط کارخانجات فولادی با یکدیگر، لازم است در استراتژی های تنظیم بازار داخلی و توسعه صادرات فولاد کشور بازنگری صورت پذیرد. نگاه محدود کننده صادرات در شرایط فعلی به بهانه تنظیم بازار داخلی آن هم برای شرکت هایی که سابقه صادراتی روشنی دارند، علاوه بر نادیده گرفتن زحمات چندین ساله شرکت ها در کشف، فتح و حفظ بازارهای صادراتی، به زودی کارخانجات بزرگ فولادی را با چالش کاهش تولید روبرو خواهد کرد چرا که با کاهش قابل توجه صادرات، حفظ سطح تولید در این شرکت ها مستلزم افزایش تقاضای داخلی است که به نظر نمی رسد چنین اتفاقی رخ دهد و لذا شرکت ها به ناچار مجبور به کاهش تولید خواهند شد.
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- تقاضا و عرضه شمش فولادی برابر شد/ نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا
- ۲۰ درصد از عرضه شمش فولادی کشور توسط فولا خوزستان تامین میشود
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
- لزوم توجه به اقتصاد دریا با محوریت صنعت فولاد
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران