به گزارش چیلان ، دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش های مجلس با ارئه گزارشی تحت عنوان «الزامات توسعه فناوری برای ارتقای کیفیت و توان رقابت پذیری زغال سنگ کک شوی ایران» ۳ پیشنهاد سیاستی به ایمیدرو برای توسعه حوزه زغال سنگ کشور مطرح کرد.
تعریف طرح اولویت دار در ایمیدرو به صورت سرمایه گذاری و مدیریت توسعه فناوری، از جمله این پیشنهاد هاست. زنجیره ارزش زغال سنگ با اشتغال زایی مستقیم حدود ۳۰ هزار نفر، دارای گردش مالی سالانه ۱۳۰ میلیون دلار است که با تکمیل طرح های توسعه ای در سال های پیش رو، به ۳۵۰ میلیون دلار در سال خواهد رسید.
مشکل اصلی ذخایر زغال سنگ کک شوی کشور، درصد بالای گوگرد است که در صورت حذف آن از کنسانتره زغال سنگ، ارزش تولیدات این زنجیره تا ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت. نظر به نقش پررنگ ایمیدرو در توسعه و بهره برداری از معادن ناحیه پروده، پیشنهاد می شود که طرح توسعه و تجاری سازی فرآیندهای نوین گوگردزدایی به صورت اولویت دار در ایمیدرو تعریف شود.
پیشنهاد دیگر این مرکز پژوهشی، برگزاری یک کنفرانس ملی با هدف آمایش ملی توسعه فناوری های نوین فرآوری زغال سنگ توسط ایمیدرو است. این کنفرانس فرصتی مغتنم برای ارائه آخرین دستاوردهای متخصصان و شرکت های فناور داخلی و خارجی در زمینه فرآوری زغال سنگ کک شو خواهد بود.
پیشنهاد سوم مرکز پژوهش های مجلس به ایمیدرو برای توسعه صنعت زغال سنگ، سرمایه گذاری بر روی دانش فنی موجود است. در این زمینه، ایمیدرو از هرگونه موازی کاری و احیاناً ورود مستقیم به حوزه طرح های تحقیقاتی در زمینه فرآوری زغال سنگ اجتناب کند.
ایمیدرو در این زمینه می تواند با ارزیابی سطح دانش فنی شرکت های مدعی (آن دسته از شرکت هایی که موفق به گوگردزدایی/ خاکسترزدایی حداقل در مقیاس پایلوت شده اند) مستقل یا همراه با سرمایه گذاران بخش خصوصی، نسبت به سرمایه گذاری در احداث و راه اندازی واحد (های) صنعتی اقدام کند.
ضرورت تمرکز سرمایه گذاری های آتی بر ۲ بخش
این گزارش با اشاره به ضرورت تمرکز سرمایه گذاری های آتی در زنجیره ارزش زغال سنگ در دو بخش، تصریح می کند: «تجهیز معادن ناحیه پروده و افزایش تولید زغال سنگ خام در کشور» از مهمترین ضرورت های زنجیره ارزش زغال سنگ است که در صورت محقق نشدن برنامه های پیش بینی شده، به دلیل افزایش تولید شرکت ذوب آهن اصفهان و آغاز بهره برداری از کوره بلند سایر شرکت های خصوصی، نیازمند وادرات گسترده این محصول خواهیم بود.
«توسعه فناوری های نوین زغال شویی برای کاهش گوگرد کنسانتره به کمتر از ۱.۳ درصد» از دیگر ضرورت های این حوزه است. برآوردها حاکی از آن است که در صورت تحقق این هدف، قیمت زغال سنگ معادن پروده در شرایط تحریمی حدود ۱۳۰ دلار و در شرایط غیرتحریمی حدود ۱۵۰ دلار در هر تن خواهد بود.
مشروح گزارش ۴۳ صفحه ای مرکز پژوهش های مجلس درخصوص توسعه حوزه زغال کشور را از اینجا دریافت نمایید یا فایل ضمیمه را دانلود نمایید.
- طرح فولادی مجلس در صورت عدم اصلاح، مشکلات جدیدی برای زنجیره فولاد ایجاد میکند/ رویکردهای نادرست «طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد» + متن پیدیاف
- صنعت فولاد کشور را دیجیتالی کنید/ انقلاب صنعتی چهارم در صنعت فولاد دنیا + متن کامل سلسه گزارش «آینده صنعت فولاد»
- پیشنهادات اتاق بازرگانی به دولت دوازدهم/ تقویت بخش خصوصی در دولت دوازدهم عملی شود/ دولت در تفکیک وزارت خانه ها شتاب زده عمل نکند
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران