به گزارش چیلان ، معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در بخشنامهای، واحدهای تولیدکننده شمش فولادی را ملزم به این کرده است که حداقل ۶۰ درصد از شمش تولیدی خود را در بورس کالا عرضه کنند. طبق این بخشنامه، واحدهای تولیدکننده شمش فولادی، در حال حاضر میتوانند جهت صادرات ۲۵ درصد از تولیدات خود برنامهریزی کنند و برای مابقی تولیدات آنها، در کارگروه تنظیم بازار تصمیمگیری خواهد شد.
ایرادهای بزرگ بخشنامه دستوری وزارت صمت
بخشنامههای اخیر وزارت صمت آنقدر غیرکارشناسی است که در صورت اجرایی شدن، ممکن است صادرات فولاد کشور، درآمدهای ارزی صنعت فولاد و در ادامه میزان تولید فولاد در کشور را بهصورت جدی کاهش دهد. صدور چنین بخشنامههایی در سال «جهش تولید» بسیار عجیب به نظر میرسد.
بخشنامه جدید وزارت صمت، کف عرضه شمش فولادی در بورس کالا را به شدت افزایش داده است. طبق کف عرضه شمش فولادی تعیینشده برای شرکتها، آنها مجموعاً باید ماهانه بیش از ۶۶۳ هزار تن از تولیدات خود را در بورس کالا عرضه کنند. این در حالی است که کف عرضه شمش فولادی در بورس کالا، پیش از این ۲۹۵ هزار تن در ماه بوده و وزارت صمت در اقدامی عجیب به یکباره کف عرضه را ۲.۲ برابر کرده است.
حداکثر شمش فولادی مورد نیاز کشور که باید در بورس کالا عرضه شود از ماهانه ۲۳۰ هزار تن تجاوز نمیکند که این عدد مورد تصویب کمیته تخصصی فولاد کارگروه تنظیم بازار نیز بوده است. مشخص نیست بر چه اساسی در بخشنامه جدید وزارت صمت، کف عرضه تکلیفی شمش فولادی در بورس کالا به بیش از ۶۶۳ هزار تن رسیده است.
درنظر نگرفتن تفاوتها و مزیتهای فولادسازان
بخشنامه دستوری وزارت صمت به هیچوجه تفاوتها و مزیتهای تولیدکنندگان فولاد را درنظر نمیگیرد. بهعنوان مثال، شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با هدف صادرات و در کنار آبهای آزاد ساخته شده تا به سهولت بتواند به بازارهای صادراتی دسترسی داشته باشد. معلوم نیست چرا باید چنین شرکت صادراتیای مجبور شود تا ۲۵ درصد شمش تولیدی خود را صادر کند، ۶۰ درصد آن را در بورس کالا عرضه کند و برای مابقی هم کارگروه تنظیم بازار تصمیم بگیرد.
به همین ترتیب، برخی دیگر از تولیدکنندگان شمش در عمق سرزمین اصلی کشور ساخته شدهاند و ممکن است اصلاً استراتژی اصلی فروش آنها، صادرات نباشد و بیشتر بر بازار داخلی تکیه داشته باشند. بخشنامه دستوری وزارت صمت، این مزیتهای متفاوت در صنعت فولاد کشور را درنظر نمیگیرد و تحمیل یک رویه واحد بر شرکتها میتواند بسیار مخرب باشد. این ایراد آنقدر بزرگ است که باعث شده تا بخشنامه وزارت صمت، قابلیت اجرایی نداشته باشد.
بیشتر بخوانید:
دستور عجیب وزارت صمت به فولادیها: صادرات را کم کنید
رئیس انجمن فولاد: به جای مشوق، سنگ جلوی پای صادرکنندگان فولاد میگذارند
نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در گفتگو با چیلان مطرح کرد: بخشنامه جدید وزارت صمت قابلیت اجرایی ندارد
تصویر نامه معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت را ببینید:
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- مهم/ نامه هشدارآمیز معاون وزیر صمت در خصوص مشکلات برق صنایع در ۱۴۰۳ / پیشنهاد وزارت صمت برای تعدیل تبعات منفی ناترازی انرژی چیست؟
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- “ترنج” بر محصولات لبنی کاله اوراق سلف موازی منتشر کرد
- تقاضا و عرضه شمش فولادی برابر شد/ نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا
- عرضه منظم آهن اسفنجی فولاد غدیر نی ریز به ثبات بازار کمک کرده است
- ۲۰ درصد از عرضه شمش فولادی کشور توسط فولا خوزستان تامین میشود
- منتظر بازگشت امضاهای طلایی باشیم؟
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش