به گزارش چیلان به نقل از ایمیدرو، محمدرضا احمدی در جلسه پرسش و پاسخ فراخوان عمومی مناقصه انتخاب پیمانکار طرح های تکمیل زنجیره فولاد در استان کردستان با بیان این مطلب گفت: در استان کردستان، احداث یک واحد آهن اسفنجی (با ظرفیت تولید سالانه ۱.۶ میلیون تن) در شهرستان بیجار و یک واحد فولاد سازی و ورق نورد گرم فولادی (با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن) در شهرستان قروه در برنامه قراردارد.
وی افزود: با توجه به حجم بالای سرمایه گذاری در این طرح ها و محدودیت های خاص، تامین این میزان سرمایه گذاری در شرایط تحریم و شرایط سخت اقتصادی، این شرکت در سال جهش تولید، ایده ایجاد کنسرسیوم را برای اجرای پروژه های مذکور مطرح کرد تا با هم افزایی و همگرایی از ظرفیت بسیار ارزشمند موجود میان پیمانکاران قدرتمند و صاحب فناوری حاضر در فرآیند مناقصه ، پروژه ها را اجرایی کرده و صنعت فولاد را در استان کردستان ایجاد کند.
سرمایه گذاری ثابت ۴۵۰ میلیون یورو
احمدی با اشاره به میزان سرمایه گذاری پیش بینی شده برای طرح آهن اسفنجی و ورق نورد گرم کردستان گفت: کل سرمایه گذاری ثابت این ۲ پروژه به صورت ارزی حدود ۴۵۰ میلیون یورو است.
وی ادامه داد: میزان اشتغال آن نیز بیش از ۱۰ هزار نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم است که ۱۴۵۰ نفر نیروی کار تحصیل کرده بومی به طور مستقیم و حدود ۹۵۰۰ فرصت شغلی نیز به طور غیر مستقیم ایجاد خواهد شد.
دلایل انتخاب استان کردستان
مدیرعامل شرکت صنایع فولاد کردستان با اشاره به دلایل انتخاب استان کردستان برای اجرای پروژه های فولادی گفت: از جمله مزیت های این استان، وجود ذخایر غنی معدنی (بیش از ۱۰۰ میلیون تن سنگ آهن قابل استخراج)، مدیریت منابع آب های سطحی و امکان حمل و نقل ریلی متصل به شبکه سراسری کشور است.
وی ادامه داد: وجود زیر ساخت های در دسترس به ویژه بهره مندی از گاز، استفاده از شبکه برق سراسری کشور (۲۱۰ مگاوات) و بهره مندی از مرز مشترک صادراتی با اقلیم کردستان عراق، از دیگر مزیت های استان مذکور است.
اقدامات انجام شده در سال ۹۸
احمدی با اشاره به مهمترین اقدامات انجام شده در سال ۹۸ به منظور تحقق اهداف شرکت صنایع فولاد کردستان، تصریح کرد: دریافت مجوز تاسیس پروژه ها از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان، دریافت مجوز محیط زیست، انعقاد تفاهم نامه تامین خوراک ۲۰ ساله زنجیره با سهام داران و نیز به روز رسانی گزارش مطالعات توجیهی و امکان سنجی مالی، فنی پروژه های مذکور، بخشی از اقدامات صورت گرفته است.
وی ادامه داد: انعقاد قرارداد خرید خدمات مشاوره و نظارت عالیه و کارگاهی بر عملیات اجرایی پروژه ها با شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه مهرجی، انعقاد قراردادهای تأمین آب دوران ساخت طرح ها، انعقاد قرارداد اتصال به شبکه برق پروژه آهن اسفنجی بیجار با شرکت برق منطقه ای غرب و برگزاری مناقصه های انتخاب پیمانکار، بخش دیگری از فعالیت های صورت گرفته در سال گذشته است.
سرفصلی برای رفع محرومیت زدایی استان کردستان
علی یزدانی، رئیس هیات مدیره شرکت صنایع فولاد کردستان در این جلسه با اشاره به طرح های اجرایی این استان گفت: با همت و پشتیبانی پیمانکاران برای اجرای پروژه های فولادی در این استان، زمینه اشتغال قابل توجهی فراهم شده و درنتیجه، سرفصلی برای رفع محرومیت زدایی از این استان شکل خواهد گرفت.
وی افزود: سرمایه های بسیاری در حوزه نقدینگی در کشور هست و امکان تشکیل کنسرسیوم متشکل از شرکت های توانمند وجود دارد. برخی تجهیزات مورد نیاز این پروژه ها، امکان ساخت داخل دارند و می توان در قالب فاینانس عمل کرد.
یزدانی با اشاره به اینکه شرکت صنایع فولاد کردستان با ترکیب سهامداری خود، هیات مدیره ای کاملا یکدست داشته و از طرح ها شناخت کامل دارد، گفت: پیمانکاران با به ثمر رساندن ۲ پروژه مهم اقتصادی، زمینه گام برداشتن استان کردستان در راستای صنعت فولاد کشور را فراهم می کنند.
وی افزود: در شرایط تحریم، پیشنهاداتی را برای تامین مالی این طرح ها داشته ایم و بدون شک با هم گرایی بیشتر شرکت ها، امکان تحقق این اهداف هست.
اجرای ۳۶ ماهه طرح ها
مهدی تولاییان، مدیرعامل شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه مهرجی نیز در این جلسه ضمن تشریح فنی پروژه های احداث طرح های آهن اسفنجی و ورق نورد گرم فولاد کردستان گفت: مصرف کنندگان محصولات این کارخانه ها، صنایع خودرو، لوله سازی، نفت، گاز و پتروشیمی، ساختمان، مخازن تحت فشار و غیره است.
وی افزود: مدت زمان اجرای هر کدام از این پروژه ها، ۳۶ ماهه است و قراردادها به صورت EPCF/EPC+F خواهد بود.
تولاییان خاطرنشان کرد: در ارزیابی شرکت ها، اعلام فاینانس کننده و سرمایه گذار و میزان سرمایه گذاری و فایناس از طرف مناقصه گران مورد توجه است.
در این جلسه، یزدانی، احمدی و درودی، مشاور حقوقی شرکت صنایع فولاد کردستان به سئوالات مطرح شده از سوی پیمانکاران درباره ضرورت ظرفیت بالاتر کارخانه ها، نوع تضامین برای فاینانس، نوع روش در واحد احیای مستقیم و غیره پاسخ دادند.
- مشارکت ایمیدرو و تاصیکو در زمینه توسعه معادن زغالسنگ
- برگزاری نشست مشترک سرمایه گذاران منطقه ویژه خلیج فارس با ایمیدرو
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- افتتاح کارخانه تولید هیدراتهای ویژه آلومینای جاجرم
- تکمیل ۱۰ طرح بزرگ معدن و صنایع معدنی در راستای تحقق شعار سال
- هدایت ظرفیت های MMTE به سوی تامین نیازهای جاری صنعت فولاد
- افتتاح نخستین کارخانه تصفیه پساب صنعتی طرح های فولادی استانی
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران