به گزارش چیلان ، قیمتهای منتشرشده توسط متال بولتن نشان میدهد که قیمت اسلب صادراتی ایران در هفته جاری، نسبت به هفته گذشته، افزایش ۳.۱ درصدی را تجربه کرده و قیمت آن به محدوده ۳۲۵ تا ۳۳۵ دلار به ازای هر تن رسیده است. در این هفته، قیمت فوبِ بیلت صادراتی ایران به محدوده ۳۳۵ تا ۳۴۰ دلار به ازای هر تن رسیده که میانگین این قیمتها، ۳۳۷.۵ دلار به ازای هر تن، کاهش جزئی را نسبت به قیمتهای ۱۷ اردیبهشت نشان میدهد.
متال بولتن در شماره روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت خود به محدودیتهای جدید صادرات فولاد ایران پرداخته است. متال بولتن نوشته است که دولت ایران محدودیتهای جدیدی بر صادرات مقاطع طویل و شمش فولادی اعمال کرده و حجم صادرات شرکتهای فولادی را به ۲۵ درصد تولید آنها محدود کرده است. شرکتهای تولیدکننده مقاطع طویل و شمش فولادی موظف شدهاند ۶۰ درصد تولیدات خود را در بورس کالای ایران عرضه کردند و به گفته متال بولتن، «به نظر میرسد که ۱۵ درصد باقیمانده نیز برای بازار داخلی درنظر گرفته شده است». یک منبع مطلع که نام وی افشاء نشده، به متال بولتن گفته در صورتی که وزارت صمت ایران مجوز صادر کند، ۱۵ درصد باقیمانده از تولیدات شرکتها نیز ممکن است از کشور صادر شود.
متال بولتن نوشته است که وزارت صمت سال گذشته، بسته به شرایط کارخانههای فولادی، ۲۳ تا ۵۱ درصد تولید بیلت آنها را به عرضه در بورس کالا اختصاص داد و حالا کف عرضه به ۶۰ درصد افزایش یافته است.
این نشریه با اشاره با آمارهای انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نوشته است که سال گذشته، ۱۶.۸ میلیون تن بیلت و بلوم در ایران تولید شد و صادرات شمش فولادی ایران با رشد سالانه ۲۴ درصدی به ۴.۸۳ میلیون تن رسید. میزان تولید مقاطع طویل فولادی ایران نیز در سال ۹۸، ۱۰.۲ میلیون تن بود که میزان صادرات این مقاطع با رشد سالانه ۲۶ درصدی به ۲.۶۵ میلیون تن رسید.
بنا به گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد خام ایران در سه ماه نخست سال ۲۰۲۰، ۸.۴۸ میلیون تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال میلادی گذشته، رشد ۴۲.۳ درصدی را نشان میدهد.
متال بولتن نوشته است که انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، عدم رضایت خود را نسبت به محدودیتهای جدید صادراتی ابراز کرده و گفته که انتظار میرود با مقررات محدودکننده جدید، تولید فولاد ایران کاهش یابد. انجمن فولاد ایران از دولت خواسته است تا در مقررات جدید بازنگری کند.
متال بولتن همچنین به برکناری رضا رحمانی، وزیر صمت پرداخته و نوشته است که فعالان بازار فولاد امیدوارند که درپی برکناری رضا رحمانی، مقررات محدودکننده صادرات ملغی شوند یا مورد بازنگری قرار گیرند.
در نمودار زیر، قیمت اسلب و بیلت صادراتی ایران در یک ماه گذشته را ببینید:
- مهم/ نامه هشدارآمیز معاون وزیر صمت در خصوص مشکلات برق صنایع در ۱۴۰۳ / پیشنهاد وزارت صمت برای تعدیل تبعات منفی ناترازی انرژی چیست؟
- تداوم افت قیمت جهانی فولاد در هفته ای که گذشت/ مقایسه روند قیمت فولاد صادراتی ایران و CIS
- عوارض صادرات مواد معدنی صفر شد
- مقایسه روند قیمت فولاد صادراتی ایران و CIS / کف شکنی قیمت جهانی شمش با دامپینگ روسیه
- مدل سهمیهبندی برق فولادسازان توسط توانیر صحیح نیست / هماهنگیهای وزارتخانههای نیرو و صمت شدت و ضعف دارد
- وزارت صمت در محدودسازی برق صنایع فولادی با هیچ نهادی به توافق نرسیده است/ تصمیم توانیر یک طرف است و رسمیت ندارد
- آمادگی وزارت صمت برای حمایت و رفع موانع تولید در گروه ملی فولاد
- زمان ذوب در تاندیش ریختهگری مداوم فولاد مبارکه به ۱۲۱۵ دقیقه افزایش یافت
- اپلیکیشن انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران (ISPA APP) بروز رسانی شد + جزئیات
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران