متال اکسپرت در ادامه با ارجاع به یک گزارش چیلان نوشته است: «وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران، تولیدکنندگان مقاطع طویل و شمش فولادی را موظف کرده است تا ۶۰ درصد تولید خود را برای مصرف داخلی در بورس کالای ایران عرضه کنند. تناژ عرضه تکلیفی هر شرکت بهصورت ماهانه و هفتگی، توسط وزارت صمت تعیین شده است. تولیدکنندگان بیلت، مجبورند در هر ماه ۶۶۳ هزار تن از محصولات خود را در بورس کالا عرضه کنند؛ در حالی که بنا به گزارش چیلان ، کف عرضه شمش فولادی پیش از این تنها ۲۹۵ هزار تن در ماه بود».
متال اکسپرت افزوده است: «علاوه بر این، [طبق محدودیتهای جدید] صادرات شمش فولادی نباید بیش از ۲۵ درصد تولیدات شرکتها باشد و ۱۵ درصد باقیمانده از محصولات تولیدی شرکتهای فولادی نیز ممکن است در قالب قراردادهای بلندمدت در بازار داخلی به فروش برسد یا در مواردی که وزارت صمت مجوز صادر کند، ممکن است صادر شود». متال اکسپرت بدون ذکر منبع نوشته که پی برده است که صادرکنندگان میلگرد و تیرآهن اجازه یافتهاند که ۳۵ درصد محصولات خود را صادر کنند و در کنار آن، موظف هستند که جمعاً ماهیانه ۳۶۸ هزار و ۳۴۸ تن میلگرد و ۵۲ هزار و ۱۷۲ تن تیرآهن در بورس کالا عرضه کنند»…
مخالفت تولیدکنندگان فولاد با مقررات جدید
نشریه متال اکسپرت نوشته است: «مقررات جدید از نظر تولیدکنندگان غیرقابل قبول است؛ مخصوصاً با درنظر گرفتن این نکته که دولت قیمتهای داخلی را نیز با تعریف فرمول مشخصی، کنترل میکند. یک منبع در بازار ایران به متال اکسپرت میگوید: «چون قیمتها در بازار داخلی کنترل و تنظیم میشود، هیچ رقابتی در این بازار وجود ندارد». قیمت پایه شمش فولادی در بازار داخلی برابر است با ۸۳ درصد قیمت فوب بیلت صادراتی ایران ضربدر نرخ ارز نیمایی. قیمت میلگرد و تیرآهن نیز به ترتیب ۸۳ درصد و ۸۶ درصد قیمت فوب مقاطع طویل فولادی در CIS است»…
بیشتر بخوانید: گزارش متال بولتن از محدودیتهای جدید وزارت صمت بر صادرات فولاد و موضع انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
متال اکسپرت با استفاده از یک تعبیر خاص نوشته است: چنین به نظر میرسد که محدودیتهای جدید صادرات فولاد [توسط دولت ایران]، همچون یک شلیک به پا باشد؛ چرا که بهخاطر محدودیتهای صادراتی، ایران منبع قابل اطمینانی از ارز خارجی را از دست خواهد داد. بنابراین، میزان بحثها در رابطه با این محدودیتها و همچنین اعتراضات صنعت فولاد به آنها، در حال افزایش است…
متال اکسپرت با اشاره به موضع انجمن تولیدکنندگان فولاد در اینباره نوشته است: «انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از دولت خواسته است که در مقررات جدید تجدیدنظر کند. این مقررات هنوز عملیاتی نشدهاند. یک منبع در انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفته است: «متأسفانه وزارت صمت در مورد این مقررات با فولادسازان مشورت نکرده است، وگرنه تصمیمات پختهتری گرفته میشد»…
متن کامل گزارش متال اکسپرت را در شماره جدید مجله چیلان بخوانید.
- روند نزولی ماهیانه صادرات فولاد ایران در نیمه نخست امسال/ قطعی برق و نرخ نیما، متهمان اصلی کاهش صادرات فولاد
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- مهم/ نامه هشدارآمیز معاون وزیر صمت در خصوص مشکلات برق صنایع در ۱۴۰۳ / پیشنهاد وزارت صمت برای تعدیل تبعات منفی ناترازی انرژی چیست؟
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- “ترنج” بر محصولات لبنی کاله اوراق سلف موازی منتشر کرد
- صادرات ده ماهه آهن و فولاد ایران به بیش از ۷ میلیون تن رسید/ جزئیات کامل صادرات فولاد، محصولات فولادی و آهن اسفنجی+ جدول
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش