۱- به نظر میرسد با اینکه معاون دادستان کشور در نامه خود به طرح مشکلات و راهکارهای بازار «فولاد» پرداخته اما تمرکز اصلی مطالب وی بر بازار ورقهای فولادی است و در صدر و ذیل نامه، این تمرکز مشاهده میشود. بنابراین لازم است اولویت اصلی دستگاهها و نهادهای مرتبط با بازار فولاد، اصلاح مکانیسمها و مقررات در بازار ورقهای فولادی برای کاهش اختلاف قیمت بین بورس و بازار باشد.
۲- گلایههای متعدد جناب عمرانی از همه ارکان بازار فولاد اعم از تولیدکننده و بازرگان و مسئولین دولتی در خصوص عدم اجرای مفاد بخشنامهها و مصوبات، حاکی از آن است که یا مصوبات صحیح و کارشناسی و قابل اجرا نبوده و یا تعدد بخشنامهها و مقررات امکان اجرا را سلب کرده به طوری که در نهایت بخشنامهها را اشخاص حقیقی یا حقوقی به طور کامل اجرا نکردهاند. لذا چیلان پیشنهاد میکند آسیبشناسی لازم در این خصوص توسط کمیته تخصصی فولاد صورت پذیرد تا دلایل عدم اجرای مصوبات مشخص شود. این آسیبشناسی میتواند برای پاسخ به سوال انجمن تولیدکنندگان فولاد مبنی بر چرایی عدم بازنگری در کف عرضه واحدها، علیرغم چند مصوبه کمیته تخصصی نیز مفید واقع شود.
۳- معاون دادستان کل کشور به درستی به موضوع رانت و دلالی در بازار فولاد اشاره کرده و این رانت را با یک حساب سرانگشتی بیش ازهزار میلیارد تومان عنوان کرده و البته وعده محاکمه رانتخواران (سلاطین فولاد) را داده است. وعدهای که نور امید را در تولیدکنندگان فولاد زنده کرده است. حافظه تاریخی فعالان فولاد کشور یاری میکند که در مرداد و شهریور ۹۷ بیش از ۵ هزار میلیارد تومان رانت ناشی از اختلاف قیمت بورس و بازار محصولات فولادی توزیع شد و خبر خوبی است که رانت خواران آن زمان و البته بهمن و اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ محاکمه شوند.
۴- معاون قضایی دادستان کل کشور ۴ اصل را برای ایجاد آرامش در بازار فولاد عنوان کرده که نشان میدهد وی تا حد زیادی در جریان مسائل ریشهای بازار فولاد به ویژه در مورد ورقهای فولادی قرار دارد. تاکید بر تجربه مثبت تنظیم بازار پتروشیمی، واقعی کردن سهمیهها و اتصال سامانههای عرضه و خرید و انبار در جهت شفاف سازی در کنار رویکرد قیمتی مبتنی بر قیمتهای جهانی اصولی هستند که اگر اجرایی شوند، ریشههای التهاب غیر واقعی در بازار فولاد را میسوزانند! البته تعبیر ایشان از مچینگ به حیاط خلوت هم چندان جالب نیست و چیلان پیشنهاد میکند متولیان این موضوع از جمله فولاد مبارکه، بورس کالا و انجمن فولاد در کنار وزارت صمت، دلایل و ضرورت انجام مچینگ، نحوه انجام مچینگ با قیمتهای کشف شده در بورس کالا و راهکارهای جایگزین مچینگ پس از ایجاد آرامش نسبی در بازار ورق را برای ایشان بیش از پیش تبیین نمایند.
۵- راهکارهای ارائه شده از طرف معاون دادستان کل کشور، راهکارهای اصولی است که مدتها است از طرف بورس کالا و انجمن تولیدکنندگان فولاد در جلسات مختلف مربوط به تنظیم بازار پیشنهاد و بر آنها تاکید میشود که البته با رویکرد مثبت سرپرست وزارت صمت برای کاهش مداخلات دستوری دولت در بازار فولاد، امیدواری به پذیرش و اجرای این پیشنهادات بیشتر شده است. لذا راهکار سوم جناب عمرانی برای آزاد سازی قیمتها تا سقف قیمتهای جهانی باید علاوه بر شمش که با موافقت ستاد تنظیم بازار عملیاتی شده، به سایر محصولات فولاد نیز تسری پیدا کند.
۶- در خصوص اصل اول مد نظر معاون دادستان کل کشور برای تنظیم بازار فولاد هم ذکر این نکته حائز اهمیت است که اجرای سیاست تنظیم بازار پتروشیمی در فولاد، بارها از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد پیشنهاد شده و حتی در بسته پیشنهادی انجمن نیز همان سیاستها مبنا قرار گرفته است. حال که دستگاه قضا هم در کنار بورس کالا و انجمن فولاد به جمع متقاضیان الگو برداری فولاد از پتروشیمی برای آرامش بازار پیوسته است، لازم است وزارت صنعت با قبول این درخواست، زمینه تحقق آن را فراهم نماید.
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- مهم/ نامه هشدارآمیز معاون وزیر صمت در خصوص مشکلات برق صنایع در ۱۴۰۳ / پیشنهاد وزارت صمت برای تعدیل تبعات منفی ناترازی انرژی چیست؟
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- پیشبینی امریکایی از بازار فولاد در سال ۲۰۲۴: هند اصلیترین بازار رو به رشد فولاد است!
- ثبت رکورد جدید واحد توزین و بارگیری جادهای اپال پارسیان سنگان در پایان مالی ۱۴۰۲
- پیشبینی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴/ خبرهای خوب برای بازار فولاد در سال جدید میلادی
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید/ کارنامه ۶ ماهه «نگاهی به عملکرد شرکتهای فولادی و معدنی در نیمه نخست ۱۴۰۲»
- شماره ۱۱۰ نشریه «چیلان» منتشر شد/ «سودآوری در محاق تابآوری؟»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران