به گزارش چیلان ، دکتر محمد فاطمیان در خصوص مباحث مطرح شده در مورد تغییر ضرایب قیمتی کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی گفت: در شرایط فعلیِ کشور ما بهعنوان یک کشور در حال توسعه، باید شاخصههای مهمی که موجبات رشد اقتصادی را فراهم میکند، درنظر گرفته شود و در شرایطی که با تحریم، کرونا، بیثباتی نرخ ارز و رکود تورمی دست و پنجه نرم میکنیم، تصمیماتی اتخاذ نشود که در این شرایطِ تهدیدکننده، به ضرر بخش صنعت و معدن کشور باشد.
دکتر فاطمیان که علاوه بر مسئولیت در دفتر صنایع معدنی وزارت صمت، عضویت در هیات مدیره شرکت ذوب آهن اصفهان، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات و چندین شرکت فولادی دیگر را در کارنامه دارد و بهنوعی یکی از پیشکسوتان صنعت فولاد کشور است، گفت: در شرایط موجود، اگر تصمیمات اتخاذ شده در مورد ضرایب قیمتی زنجیره فولاد، مبنای کارشناسی نداشته باشد و بهصورت شتابزده در این مورد تصمیمگیری شود، توازن در کل زنجیره ارزش صنعت فولاد به هم میخورد و تغییر ضرایب قیمتی به این صورت، همچون یک سم خواهد بود و عواقب بسیار بسیار خطرناکی خواهد داشت.
ضرایب فعلی حاصل کار کارشناسی است
مدیرکل سابق دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد ضرایب فعلی قیمتی زنجیره فولاد گفت: این ضرایب در زمانی که بنده در دفتر صنایع معدنی مسئولیت داشتم با همکاری نزدیک انجمن فولاد و با هماهنگی با دکتر سرقینی و با ارائه گزارش منظم به وزیر وقت صمت تعیین شد. ضرایب فعلی حاصل کار کارشناسی دقیق است و با رضایت تمام ذینفعان زنجیره ارزش صنعت فولاد، تعیین شده است. در آن زمان، یک موسسه حسابرسی مرضیالطرفین تعیین شد و صورتهای مالی شرکتهای معدنی و فولادی را بررسی کرد و با توجه به قیمت تمامشده تمام پروسههای زنجیره فولاد و حاشیه سود آنها و میانگین سود به سرمایهگذاریشان، نسبتهای قیمتی زنجیره فولاد تعیین شد.
دکتر فاطمیان در ادامه خاطرنشان کرد: هر تغییری که در ضرایب قیمتی زنجیره فولاد بخواهد ایجاد شود، باید منافع تمام ذی نفعان زنجیره ارزش صنعت فولاد را درنظر بگیرد و در شرایط فعلی اقتصاد کشور باید از رفتار شوکآمیز که میتواند عواقب بسیار خطرناکی داشته باشد، پرهیز شود.
تغییر ضرایب قیمتی زنجیره فولاد و بازار سرمایه
مدیرکل سابق دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: مدلی که ضرایب قیمتی زنجیره فولاد با استفاده آن از تعیین شده، یک مدل کارشناسی دقیق است و با توجه نقش شرکتهای فولادی در بازار سرمایه، در صورتی که این مدل، بدون ارائه یک الگوی جایگزین بهتر، کنار گذاشته شود، سهامداران شرکتهای فولادی تحت تأثیر قرار میگیرند و این بر بازار سرمایه، اثر سوء خواهد داشت.
با افزایش ضرایب قیمتی زنجیره فولاد، تورم بیشتر خواهد شد
دکتر فاطمیان با توجه به شرایط فعلی اقتصاد کشور گفت: در شرایطی که ارزش ریال افت کرده و با تورم روبرو هستیم و علاوه بر این، شاهد ابطال معاملات فولاد و التهاب در بازار فولاد نیز هستیم، تغییر ضرایب قیمتی زنجیره فولاد میتواند به جهش قیمت محصولات فولادی و تورم بیشتر منجر شود.
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- مهم/ نامه هشدارآمیز معاون وزیر صمت در خصوص مشکلات برق صنایع در ۱۴۰۳ / پیشنهاد وزارت صمت برای تعدیل تبعات منفی ناترازی انرژی چیست؟
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- شروع پرقدرت فولاد غدیر نی ریز در سال ۱۴۰۳
- کاهش عطش تقاضا برای آهن اسفنجی/ نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران