معاون مجتمع فولاد خراسان در مورد بخشنامه الزام تولیدکنندگان فولاد به عرضه ۶۰ درصد از محصولات خود در بورس کالا به خبرنگار چیلان گفت: من مخالفتی نسبت به عرضه فولاد در بورس کالا نمیبینم. حداقل ما در فولاد خراسان مخالفتی نسبت به عرضه در بورس کالا نداریم و حتی نسبت به میزان عرضه، یعنی رقم ۶۰ درصد تولیدات هم اعتراضی نداریم.
بورس کالا از ریل اصلیاش خارج شده است
وی افزود: مشکلی که در معاملات فولاد وجود دارد، عرضه در بورس کالا نیست. مشکل این است که فروش فولاد در بورس کالا را از قاعده و ریل اصلی آن خارج کردهاند. اگر معاملات فولاد در بورس کالا به ریل اصلی آن برگردد و طبق قواعد و مقررات بورس کالا انجام شود، هیچکس با آن مخالفتی نخواهد داشت.
معاون فروش و بازاریابی فولاد خراسان با اشاره به سیاستهای دستوری در بازار فولاد گفت: قیمت دستوری و تعیین سقف قیمت برای معاملات فولاد در بورس کالا، همه چیز را به هم ریخته است. با سیاست دستوری فرقی نمیکند که عرضه در بورس کالا، ۶۰ درصد تولید شرکتها باشد یا ۳۰ درصد تولید آنها. عرضه تکلیفی هر میزان که باشد با سیاست قیمتگذاری دستوری، مشکل بازار فولاد حل نمیشود.
چرا قیمت فولاد متعادل نشود؟
پارسا با اشاره شرایط تولید و مصرف فولاد در ایران گفت: در کشوری که تولید فولاد، دو برابر مصرف آن است، اینکه بگویند قیمت فولاد بالا میرود و متعادل نمیشود، قابل قبول نیست. با این تولیدِ مازاد بر مصرف داخلی، ما بهعنوان تولیدکننده باید به دنبال مصرفکننده بگردیم تا محصولات خود را بفروشیم و اصلاً نباید در مورد عدم تعادل در بازار فولاد نگرانی وجود داشته باشد.
نظارت به جای دخالت در معاملات بورس کالا
وی در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان در بازار فولاد ثبات ایجاد کرد، اظهار داشت: راهحل این است که بورس کالا به روالی که سالهای سال داشت بازگردد و طبق دستورالعملها و قوانین بورس کالا، معاملات فولاد انجام شود. از زمانی که در سال ۱۳۸۲، بورس فلزات تأسیس شد و بعداً به بورس کالای ایران تغییر نام داد، معاملات بر اساس عرضه و تقاضا انجام میشد و هیچ مشکلی وجود نداشت. برای ایجاد ثبات در بازار فولاد، باید دستورالعملها و قوانین بورس کالا رعایت شود و در معاملات، مداخله صورت نگیرد. نظارت باید وجود داشته باشد، اما این نظارت باید در چارچوب قوانین و مقررات بورس کالا باشد.
مدیریت بازار فولاد طبق شرایط عادی
معاون فروش و بازاریابی فولاد خراسان در مورد نوع نگاه موجود به بازار فولاد گفت: در سال ۹۷، سونامی تغییر نرخ ارز روی داد و همزمان با این سونامی، سیاست مداخله در بازار و کنترل سختگیرانه دنبال شد تا اوضاع آرام شود. باور کنید که در حال حاضر این سونامی به پایان رسیده و قرار نیست تا ابد، بازار فولاد با سیاستهای شرایط اضطراری مدیریت شود. سونامی جهش ارز دیگر در کار نیست و همانطور که گفته شده در حال حاضر دیگر به هیچ چیزی ارز ۴۲۰۰ تومانی تعلق نمیگیرد. در شرایط جاری باید پذیرفت که اوضاع بازار فولاد عادی است و لذا باید مداخله در بازار و سیاست قیمتگذاری دستوری کنار گذاشته شود تا با سازوکار عرضه و تقاضا، معاملات در ثبات و آرامش انجام شود.
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- جزئیات «تولید از دست رفته» و «عدم النفع» فولاد خراسان از چالش انرژی/هدر رفت بیش از ۲۱۰۰ تن محصول در خلاء کمبود انرژی
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- “ترنج” بر محصولات لبنی کاله اوراق سلف موازی منتشر کرد
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- فولاد خراسان بار دیگر در فهرست «صد شرکت برتر» کشور درخشید
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران