بر اساس شنیدههای چیلان ، وزیر جدید صمت دو روز پس از اخذ رای اعتماد مجلس، مدیران شرکتهای بزرگ فولادساز به همراه معاون معدنی خود و همچنین رئیس هیئت عامل ایمیدرو را فرا میخواند و از ایشان میخواهد در راستای قولی که وی به مجلس داده، برای کاهش فوری و ۳۰ درصدی قیمت فولاد برنامهریزی و اقدام کنند. در همین راستا صورتجلسهای بین دو تن از معاونین وزیر و مدیران شرکتهای فولاد مبارکه و فولاد خوزستان در تاریخ ۱۰ مهرماه امضا میشود که مهمترین بندهای آن شامل تعیین قیمت پایه شمش بر اساس ۷۰ درصد فوب خلیج فارس بر اساس ارز نیمایی و سقف ۹۵ درصدی قیمت صادراتی برای آن، الزام به عرضه کل شمش و مقاطع طویل قابل فروش داخلی در بورس کالا و افزایش ۱۰ درصدی صادرات شمش نسبت به سال گذشته میشود. همچنین در این جلسه مقرر شده مدیریت متمرکز ورق فولادی کشور بر عهده فولاد مبارکه باشد.
گفتنی است از قرار معلوم در این جلسه وزیر صمت به معاون معدنی خود تکلیف میکند تایید یا اصلاح انجمن فولاد در خصوص این صورتجلسه را به سرعت اخذ کند. لذا روز شنبه ۱۲ مهرماه در جلسه مفصلی که بیش از ۶ ساعت به طول انجامیده، انجمن تولیدکنندگان فولاد با معاون معدنی وزارت صمت همین صورتجلسه یادشده را امضا میکنند که در آن، برخی بندهای صورتجلسه با فولادسازان بزرگ تایید شده، برخی اصلاح میشوند و برخی بندهای جدید نیز اضافه میشود.
شاید بتوان تغییر فرمول قیمت پایه و ایجاد سقف رقابت را مهمترین بندهای توافق اخیر انجمن فولاد و وزارت صمت دانست به طوری که بر اساس آن قیمت پایه شمش فولادی در اولین عرضه بر مبنای ۷۵ درصد قیمت صادراتی ایران با احتساب ارز نیمایی تعیین میشد و در عرضه بعدی، ۸۵ درصد قیمت کشف شده و پس از آن ۹۵ درصد قیمت کشف شده در معاملات قبلی به عنوان قیمت پایه تعیین میگردد. همچنین بر اساس این صورتجلسه، سقف رقابت معادل قیمتهای صادراتی با ارز نیما خواهد بود. ضمنا طرفین توافق کرده اند که ارزش پایه صادراتی محصولات فولادی در گمرکات که مبنای بازگشت ارز حاصل از صادرات است، منطبق با قیمتهای جهانی تعیین گردد. گفتنی است در توافق مذکور، مقرر شده تامین مواد اولیه فولادسازان القایی در جلسهای به صورت جداگانه مورد ساماندهی قرار گیرد.
شنیدههای چیلان همچنین از برگزاری جلساتی بین معاون معدنی وزارت صمت با چند تن از نوردکاران و فولادسازان بخش خصوصی برای تایید یا تکمیل این صورتجلسه حکایت دارد. لذا به نظر میرسد در صورت اجرایی شدن صورتجلسه مورد بحث که اتفاقا کار بسیار سخت و مستلزم پیشنیازهای متعدد است، شاهد تحولات عظیمی در بازار فولاد، رونق بورس کالا و البته کاهش قیمت فولاد در بورس کالا باشیم اما تسری این کاهش قیمت در کف بازار و تداوم منافع آن تا رسیدن به عموم مردم در هالهای از ابهام قرار دارد.
تصویر صورتجلسه جدید در مورد تنظیم بازار فولاد را ببینید:
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- جزئیات «تولید از دست رفته» و «عدم النفع» فولاد خراسان از چالش انرژی/هدر رفت بیش از ۲۱۰۰ تن محصول در خلاء کمبود انرژی
- مهم/ نامه هشدارآمیز معاون وزیر صمت در خصوص مشکلات برق صنایع در ۱۴۰۳ / پیشنهاد وزارت صمت برای تعدیل تبعات منفی ناترازی انرژی چیست؟
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- “ترنج” بر محصولات لبنی کاله اوراق سلف موازی منتشر کرد
- تقاضا و عرضه شمش فولادی برابر شد/ نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران