به گزارش چیلان ، انجمن فولاد در نامه خود متذکر شده است که تولیدکنندگان شمش القایی به دلیل آنکه در تامین مواد اولیه خود با مشکلات عدیده مواجهاند تنها در صورتی میتوانند عرضهکننده شمش خود از طریق بورس کالا باشند که برای تامین مکفی و با قیمت عادلانه مواد اولیه آنها برنامهریزی صورت گیرد.
انجمن تولیدکنندگان فولاد خواستار رعایت عدالت در جلسات سیاستگذاری صنعت فولاد شده و عنوان کرده است که «افرادی که به عنوان نماینده صنفی از فولاد در جلساتی پذیرفته میشوند، لازم است مورد ارزیابی قرار گیرند که چند درصد از کدام حلقه از زنجیره بزرگ فولاد را نمایندگی میکنند. شایسته آن وزارتخانه نیست که عدهای که فقط ۲۰ درصد از یک حلقه زنجیره فولاد (کمتر از ۳ درصد کل زنجیره) را آن هم به صورت غیررسمی نمایندگی میکنند، به دلیل سر و صدای زیاد در جلسات سیاستگذاری فولاد کشور طرف مشورت باشند».
انجمن فولاد در بند پایانی خود خواستار برگزاری جلسه هماندیشی با وزیر صمت شده و نوشته است: «موضوعات وسیع و متنوع است و در این نوشتار نمیگنجد. شایسته و بایسته است نمایندگان واقعی تولیدکنندگان فولاد به حضور دعوت شوند و طرف مشورت قرار گیرند. این انجمن همانگونه که قبلاً هم اعلام نموده، آماده ارائه راهکارهای خود و بهرهگیری از رهنمودهای حضرتعالی به منظور جلوگیری از تکرار تجربیات تلخ گذشته در ارائه وعده و وعید به مردم و بازار بدون در نظر گرفتن جوانب اجرایی پیچیده آن که منجر به دلسردی مردم نسبت به عملکرد سیاستگذاران شده، میباشد. لذا مزید امتنان است در تعیین وقت جلسه دستور تسریع و ابلاغ صادر فرمایید».
متن کامل نامه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به وزیر صنعت، معدن و تجارت به شرح زیر است:
برادر گرامی جناب آقای دکتر رزم حسینی
مقام عالی وزارت صنعت، معدن و تجارت
با سلام و احترام
با آرزوی توفیقات برای حضرتعالی که سکان دار به انجام رساندن ماموریت های بسیار گرانباری در حوزه صنعت، معدن و تجارت شده اید، این انجمن به نمایندگی از تولید کنندگان شریف زنجیره فولاد کشور بر خود فرض و بایسته می داند در این راه بسیار پیچیده و ناهموار، همراه و یاور شما باشد.
در این خصوص با توجه به کهنه شدن زخم بدون متولی بودن بازار فولاد و بیراهه های طی شده و یا راه های اصولی رها شده، این انجمن بر خود لازم می داند نکاتی چند را مورد اشاره قرار دهد :
۱- دست نامرئی برای حل معضل بازار فولاد همانا اعمال رویه هایی است که بر پایه عدالت ورزی هرچه بیشتر در بین حلقه های زنجیره فولاد بنا گردد. رویه ها باید به گونه ای تعیین، تبیین و اعمال گرددکه همه احساس کنند اولا به مشارکت پذیرفته شده اند و ثانیاً وظیفه ای ملی و نه بنگاهی را دنبال کنند و هر فرد یا واحد یا تشکلی در جایگاه عادلانه و به نسبت سهم خود از کل تولید در این زنجیره ایفای نقش نماید. لذا تنظیم این رویه ها و تشخیص صلاحیت اشخاص، اولویت ساختاری اصلی برای آن وزارتخانه در دوران جدید محسوب می گردد.
۲- عادلانه ترین و موثرترین روش برای تعدیل قیمت به نفع مصرف کننده نهایی در گام اول همانا عرضه محصول نهایی در بورس و پیوسته و عجین با آن عرضه مواد اولیه است. متاسفانه تا کنون روال آن بوده که تولید کنندگان شمش ملزم به عرضه در بورس بوده اند ولی عرضه محصول آن موکول به آینده می شده و لذا بارها شاهد بوده ایم که کمتر از نصف شمش خریداری شده هم به صورت محصول فولادی در بورس کالا به فروش نرفته است. ( آمار و ارقام در تمامی مقاطع زمانی در تاریخچه بورس موجود است. این رقم در سال جاری فقط ۳۵ درصد و در یک سال گذشته حتی کمتر از این مقدار بوده است).
این رویه و متاسفانه سوار شدن خریداران شمش بر افزایش های قیمتی آتی این رقابت منفی را ایجاد می کرده که تولید کنندگان شمش انگیزه خود برای عرضه هر چه بیشتر از طریق بورس کالا را از دست بدهند.لذا همانگونه که کارگروه اصلی تنظیم بازار نیز در مصوبه مورخ ۶ تیر ۹۹ خود تصریح نموده، لازم است میزان عرضه محصول فولادی در بورس کالا مبنای تعیین سهمیه مواد اولیه کارخانجات قرار گیرد.
۳- تولید کنندگان شمش القایی به دلیل آنکه در تامین مواد اولیه خود با مشکلات عدیده مواجه اند تنها در صورتی می توانند عرضه کننده شمش خود از طریق بورس کالا باشند که برای تامین مکفی و با قیمت عادلانه مواد اولیه آنها برنامه ریزی شود.
در این خصوص سه هفته است که معاونت محترم معدنی و صنایع معدنی آن وزارتخانه قول داده اند که وقت ملاقات برای شورای رسته القایی این انجمن تعیین کنند که به دلیل مشغله کاری ایشان هنوز تحقق نیافته است لیکن در کمال تعجب برخی اشخاص دیگر ایشان را در جلسات متعدد همراهی می کنند.
لازم به توضیح است شرکت های ذوب القایی هم اینک با ۷ میلیون تن ظرفیت تولید، ۴.۵ میلیون تن از کل تولید شمش فولادی کشور ( یعنی بیش از ۵۰ درصد از شمش قابل عرضه داخلی) را تولید می نماید .
۴- افرادی که به عنوان نماینده صنفی از فولاد در جلساتی پذیرفته می شوند، لازم است مورد ارزیابی قرار گیرند که چند درصد از کدام حلقه از زنجیره بزرگ فولاد را نمایندگی می کنند . شایسته آن وزارتخانه نیست که عده ای که فقط ۲۰ درصد از یک حلقه زنجیره فولاد ( کمتر از ۳ درصد کل زنجیره) را آن هم به صورت غیر رسمی نمایندگی می کنند، به دلیل سر و صدای زیاد در جلسات سیاست گذاری فولاد کشور طرف مشورت باشند.لذا انتظار می رود در این خصوص هم عدالت بورزید.
۵- موضوعات وسیع و متنوع است و در این نوشتار نمی گنجد. شایسته و بایسته است نمایندگان واقعی تولیدکنندگان فولاد به حضور دعوت شوند و طرف مشورت قرار گیرند. این انجمن همانگونه که قبلاً هم اعلام نموده ، آماده ارائه راهکارهای خود و بهره گیری از رهنمود های حضرتعالی به منظور جلوگیری از تکرار تجربیات تلخ گذشته در ارائه وعده و وعید به مردم و بازار بدون در نظر گرفتن جوانب اجرایی پیچیده آن که منجر به دلسردی مردم نسبت به عملکرد سیاست گذاران شده، می باشد . لذا مزید امتنان است در تعیین وقت جلسه دستور تسریع و ابلاغ صادر فرمایید.
تصویر نامه مهم انجمن فولاد به وزیر صمت را ببینید:
- انجام موفقیت آمیز عملیات آتشکاری معدن کوه غدیر
- ایجاد نهاد رگولاتور برق برای حل مشکل صنایع
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) منتشر شد/ کتاب سال فولاد شامل چه مطالبی است؟ + جلد و ویدئو
- بخشنامه کاهش عوارض صادرات محصولات زنجیره فولاد اجرایی نشد / وزارت صمت به محاق رفته
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- حضور شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
- گزارش چیلان از نشست خبری هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
- تقاضا و عرضه شمش فولادی برابر شد/ نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا
- پیشبینی امریکایی از بازار فولاد در سال ۲۰۲۴: هند اصلیترین بازار رو به رشد فولاد است!
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران