مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نیریز به خبرنگار چیلان گفت: اهتمام دولت در حال حاضر عدم افزایش قیمتها است و لازمه کنترل تورم هم این است که نرخ اجزای قیمت تمامشده افزایش پیدا نکند تا قیمت محصولات بالا نرود. با این حال، در حال حاضر تولیدکنندگان آهن اسفنجی با افزایش نرخ اجزای قیمت تمامشده روبرو هستند.
زاهدیان افزود: در حال حاضر شاهد آن هستیم که قیمت حمل و نقل مواد اولیه افزایش شدیدی را تجربه کرده است که این امر هزینه تولید را بالا برده است.
مسأله تأمین ارز تولیدکنندگان آهن اسفنجی
مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نیریز خاطرنشان ساخت: تولیدکنندگان آهن اسفنجی به بومیسازی روی آوردهاند و در قالب نهضت ساخت داخل، سعی کردهاند ارزبری فرآیند تولید را کاهش دهند. با این وجود، شکی نیست که همچنان باید بخشی از قطعات یدکی از خارج تأمین شود و ساخت داخل برخی از قطعات ممکن است به گذشت زمان نیاز داشته باشد. برای استمرار تولید، واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی باید به ارز دسترسی داشته باشند تا بتوانند قطعات یدکی موردنیاز خود را تأمین کنند.
وی ادامه داد: از آنجا که کشور در شرایط ویژه تحریمی قرار دارد، دولت ممکن است اولویتهای بالاتری داشته باشد و تأمین نیاز ارزی تولیدکنندگان آهن اسفنجی برای دولت اولویت نداشته باشد. لذا باید برای تولیدکنندگان آهن اسفنجی سهمیه صادرات لحاظ شود تا آنها بتوانند بخشی از محصولات خود را در بازارهای صادراتی به فروش برسانند و ارز موردنیاز خود را تأمین کنند.
تصمیمگیریها، ثبات داشته باشد
مهندس زاهدیان خاطرنشان ساخت: نکته مهم در بحث صادرات این است که تصمیمگیریها و سیاستها باید ثبات داشته باشد. در شرایط موجود، پیدا کردن مشتری خارجی کار دشواری است و نباید با بخشنامههای متعدد و خلقالساعه شرایطی ایجاد شود که بازارهای صادراتی از دست بروند. با ثبات در مقررات و سیاستها میتوان شرایطی ایجاد کرد که تولیدکنندگان آهن اسفنجی خود ارز مورد نیازشان را تأمین کنند.
افزایش نرخ گندله، تثبیت نرخ آهن اسفنجی
مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نیریز در مورد نرخ خرید گندله و حاشیه سود واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی عنوان کرد: نرخ خرید گندله به تدریج افزایش یافته و در سالهای اخیر از ۲۱.۵ درصد میانگین سهماهه شمش فولاد خوزستان به ۲۳.۵ درصد شمش فولاد خوزستان رسیده است. تازه این افزایش نرخ رسمی است و بهعنوان مثال شرکت فولاد غدیر نیریز که ۳۵ درصد سهام آن متعلق به ایمیدرو و ۶۵ درصد آن متعلق به شرکت سرمایهگذاری غدیر است، نتوانسته بیش از ۵۰ درصد گندله مورد نیاز خود را با این نرخ رسمی خریداری کند.
مهندس زاهدیان ادامه داد: در حال حاضر، ما گندله را با نرخ ۲۵ تا ۲۷ درصد شمش فولادی خوزستان و بیش از نرخ مصوب خریداری میکنیم، این در حالی است که نرخ آهن اسفنجی در همان ۵۰ درصد شمش فولاد خوزستان تثبیت شده است. افزایش قیمت گندله و تثبیت و کنترل نرخ آهن اسفنجی باعث شده تا حاشیه سود تولیدکنندگان آهن اسفنجی کاهش یابد.
وی تأکید کرد: معضل افزایش نرخ گندله و تثبیت قیمت آهن اسفنجی باید حل شود تا واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی بتوانند سود منطقی و منصفانه خود را در راستای پیشبرد طرحهای توسعهای خود مورد استفاده قرار دهند. حل این معضل برای ایجاد توازن قیمتی در زنجیره فولاد نیز اهمیت حیاتی دارد و در سیاستگذاریهای مربوط به زنجیره فولاد حتماً باید به این موضوع مهم توجه ویژه شود.
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- شروع پرقدرت فولاد غدیر نی ریز در سال ۱۴۰۳
- کاهش عطش تقاضا برای آهن اسفنجی/ نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران