معاون خرید ذوب آهن اصفهان در گفت‌وگو با چیلان:رقابت ۲۰ درصدی در بورس کالا برای خرید سنگ آهن، «خودزنی» است/​ معاملات روز گذشته سنگ آهن، هزینه تولید فولاد را تا ۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو بالا می‌برد​/ چه شرکتی خریدار سنگ آهن با رقابت ۲۰ درصدی بود؟
روز یک‌شنبه ۲۲ فروردین در اقدامی عجیب در بورس کالا، تقاضا برای سنگ آهن دانه‌بندی ۶ برابر حجم عرضه بود و این امر باعث شد تا سنگ آهن حدوداً ۲۰ درصد بالاتر از قیمت پایه معامله شود! محمدجعفر صالحی معاون خرید ذوب آهن اصفهان در گفت‌وگو با چیلان با اشاره این‌که رقابت روز گذشته و رشد قیمت سنگ آهن، هزینه تولید فولاد در کشور را ۷۰۰ تا ۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو بالا می‌برد، خبر داد که شرکت ذوب آهن اصفهان نتوانسته در روز گذشته برای خرید سنگ آهن رقابت کند و شرکت فولاد زرند ایرانیان، زیرمجموعه میدکو، خریدار سنگ آهن دانه‌بندی با رقابت ۲۰ درصدی بوده است.

روز یک‌شنبه ۲۲ فروردین در اقدامی عجیب در بورس کالا، تقاضا برای سنگ آهن دانه‌بندی ۶ برابر حجم عرضه بود و این امر باعث شد تا سنگ آهن حدوداً ۲۰ درصد بالاتر از قیمت پایه معامله شود! محمدجعفر صالحی معاون خرید ذوب آهن اصفهان در گفت‌وگو با  چیلان  با اشاره این‌که رقابت روز گذشته و رشد قیمت سنگ آهن، هزینه تولید فولاد در کشور را ۷۰۰ تا ۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو بالا می‌برد، خبر داد که شرکت ذوب آهن اصفهان نتوانسته در روز گذشته برای خرید سنگ آهن رقابت کند و شرکت فولاد زرند ایرانیان، زیرمجموعه میدکو، خریدار سنگ آهن دانه‌بندی با رقابت ۲۰ درصدی بوده است.

صالحی در گفت‌وگو با  چیلان  در خصوص معاملات روز ۲۲ فروردین سنگ آهن در بورس کالا، اظهار داشت: این معامله و رقابت ۲۰ درصدی بر سر خرید سنگ آهن دانه‌بندی و رسیدن قیمت آن از ۱۱۳۲ تومان به ۱۳۵۵ تومان، نوعی «خودزنی» و «رقابت مخرب» است و باعث افزایش قیمت کنسانتره و گندله می‌شود.

تأثیر افزایش بی‌رویه قیمت سنگ آهن

معاون خرید ذوب آهن اصفهان تشریح کرد: با رقابت ۲۰ درصدی، روز گذشته سنگ آهن دانه‌بندی ۲۲۳ تومان به ازای هر کیلو بالاتر از قیمت پایه معامله شد. این امر باعث می‌شود که سهم سنگ آهن در تولید چدن به تنهایی با معاملات دیروز ۳۷۹ تومان به ازای هر کیلو افزایش یابد؛ چرا که برای تولید هر تن چدن به ۱.۷ تن سنگ آهن دانه‌بندی نیاز است. این مورد تأثیر معامله دیروز بر تولید چدن است و تأثیر آن بر هزینه تولید محصولات نهایی فولادی نیز ۷۰۰ تا ۸۰۰ تومان به ازای هر کیلو است. با این رقابت مخرب هزینه تولید فولاد در کشور بالا می‌رود و تولیدکنندگان فولاد که هم‌اکنون نیز با معضل کنترل قیمت‌ها دست و پنجه می‌کنند، آسیب می‌بینند.

وی افزود: باز گذاشتن رقابت در ابتدای زنجیره فولاد و کنترل قیمت‌ها در بخش‌های بعدی، می‌تواند اثرات مخربی بر تولید در کشور داشته باشد.

ذوب آهن اصفهان نتوانست رقابت کند

صالحی عنوان کرد: سنگ آهن دانه‌بندی که باید قیمت آن ۸ درصد شمش فولادی باشد، دیروز ۱۲ تا ۱۳ درصد قیمت شمش فولادی در بورس کالا معامله شد. این امر قیمت کنسانتره که باید ۱۶ درصد نرخ شمش فولادی باشد را بالا می‌برد و به تورم قیمت‌ها در ابتدای زنجیره فولاد و افزایش هزینه تولید منجر می‌شود.

وی بیان داشت: ذوب آهن اصفهان نتوانست در معاملات روز گذشته با شرکت فولاد زرند ایرانیان که خریدار نهایی بود رقابت کند و اگر قیمت‌ها را بالا می‌بردیم زرند ایرانیان حتی حاضر بود قیمت سنگ آهن دانه‌بندی را تا ۱۷۰۰ تومان به ازای هر کیلو بالا ببرد! ما این رقابت را رقابت مخرب می‌دانیم که باید برای آن تدبیری اندیشیده شود.

2

تاریخ انتشار : ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۲۷
شناسه مطلب : 35066
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی