به گزارش چیلان ،این شرکت بزرگ فولادسازی، سال گذشته ۹۲درصد نیاز خود به قطعات، تجهیزات لازم و مواد مصرفی را از داخل کشور تامین کرده است، اما در سال جاری قصد دارد نیاز ۸درصدی به تجهیزات خارجی را به کمتر از ۵درصد برساند تا به عنوان یکی از الگوهای بومیسازی در بین شرکتهای فولادسازی در کشور مطرح باشد.
از آنجا که بخشی از تجهیزات مورد نیاز فولاد خوزستان در ایران تولید نمیشود و برخی مواد اولیه لازم در ایران وجود ندارد، طبیعی است این واحد فولادسازی برای تامین نیاز خود اقدام به واردات کند که با اعمال تحریمها این امر با روند کندی انجام میگیرد.
با وجود این، شرکت فولاد خوزستان با حمایت و سرمایهگذاری در زمینه بومیسازی تجهیزات و به دنبال مشابهسازی نیازها و تجهیزات بوده و به سازندگان داخلی کمک کند تا فرآیند داخلیسازی را به پیش ببرد. این شرکت استراتژیهای مختلفی را برای تامین تجهیزات و مواد اولیه خود به کار میگیرد تا بیشترین کمک را به بومیسازی در صنعت فولاد داشته باشد.
استراتژیهای فولاد خوزستان برای تامین تجهیزات و مواد اولیه
معاون خرید شرکت فولاد خوزستان درباره استراتژی این شرکت در زمینه بومیسازی عنوان کرد: فولاد خوزستان در چند بعد، استراتژی خود را در جهت بومیسازی به پیش میبرد. استراتژی این شرکت در زمینه برخی کالاهایی که باید خارج از ایران تهیه شود، واردات است؛ چراکه امکان داخلیسازی برای برخی کالاها وجود ندارد. تمام فولادسازان ایران و حتی در منطقه به نوعی مجبور هستند که نیاز خود را از کشورها و شرکتهای خاصی در جهان تامین کنند. بنابراین ما نیز برخی از این تجهیزات یا مواد را بهصورت بلندمدت خریداری میکنیم تا برای تامین آن با مشکل خاصی روبهرو نشویم. این کالاها را در انبار نگهداری میکنیم که در زمینه انبارداری و نگهداری به شدت این کالاها مورد پایش قرار میگیرند.
محمد سلیمینبی، در ادامه با اشاره به استراتژی فولاد خوزستان در زمینه کالاهایی که امکان داخلیسازی آن وجود دارد، بیان کرد: به صورت کلی مجموعه فولاد خوزستان یکی از پیشروان بومیسازی در ایران بهشمار میرود. در صنعت فولاد به صراحت میتوان ادعا کرد که فولاد خوزستان در راستای بومی شدن این صنعت، گامهای بلندی برداشته است. در این راستا شرکت فولاد خوزستان دو نمایشگاه بومیسازی برگزار کرده است.
وی در ادامه درخصوص این موضوع که فولاد خوزستان یک واحد ساخت داخل دارد، توضیح داد: این واحد بین ۸ تا ۱۰درصد خریدهای مجموعه را انجام میدهد. وظیفه این واحد بومیسازی قطعاتی است که تا پیش از این خارجی بوده که باید به سمت بومی شدن پیش برود.
مصرانه بهدنبال داخلیسازی هستیم
معاون خرید شرکت فولاد خوزستان با تاکید بر این موضوع که ما مصرانه بهدنبال داخلیسازی هستیم، خاطرنشان کرد: ما باید به داخلیسازی بیش از پیش بها بدهیم. حتی همواره در نمایشگاههای متفرقهای که حضور داشتهایم، با این هدف بوده تا فروشندگان و تامینکنندگانی را که بتوانند عصای دست فولاد خوزستان باشند، پیدا کنیم و با آنها وارد مذاکره شویم تا احیانا اگر نیاز به زیرساخت دارند، زیرساختها را برای آنها مهیا کنیم.
سلیمینبی همچنین با اشاره به کالاهایی که پیش از این در داخل تولید میشد، عنوان کرد: در زمینه کالاهای داخلی نیز با شرکت در مزایدهها و مناقصهها، اقدام به تامین کالای مورد نیاز خود میکنیم. البته در این زمینه ما همواره انتظاراتی داریم که این انتظارات، همراهی و همگامی تمام بخشهای کشور برای برگزاری مزایدهها و مناقصهها است.
وی در ادامه افزود: در مورد برخی کالاهای داخلی نیز که امکان صادرات آن وجود دارد، باید پیش از صادرات، تامین داخلی در اولویت قرار گیرد؛ چراکه گاهی شاهد هستیم که داخلیسازی با همت و حمایت فولادسازان انجام میشود؛ اما تولیدکننده کالا ترجیح میدهد که آن را صادر کند. از اینرو ما بهدنبال این موضوع هستیم که با توسل به دستگاههای قانونگذار، حمایت از تولیدکننده داخلی را در اولویت قانونی قرار دهیم.
حمایت فولاد خوزستان از شرکتهای آماده همکاری برای بومیسازی
معاون خرید شرکت فولاد خوزستان در پاسخ به این پرسش که اگر مجموعهای بخواهند در راستای بومی شدن گام بردارند، از سوی فولاد خوزستان چه سازوکاری را در اختیار آنها قرار خواهید داد و چه کمکهایی میتوانید به آنها بکنید؛ چراکه بسیاری از این مجموعهها شرکتهای دانشبنیان هستند و معمولا توان سرمایهگذاری آنچنانی را ندارند، گفت: فولاد خوزستان از چند سال قبل و در دوران تحریمهای اول نیز تمام تامین مورد نیاز خود را از طریق سایت این شرکت انجام میداد. بنابراین تمام شرکتهایی که آمادگی برای همکاری بیشتر دارند، میتوانند از طریق سایت فولاد خوزستان درخواست خود را اعلام کنند. درخواست آنها به دست گروه مربوطه خواهد رسید و پیگیریهای لازم انجام خواهد شد. در این فرآیند ما شرکتهای دانشبنیان را به صورت جداگانه تقسیمبندی کرده و برای این شرکتها اولویتهای خاصی در نظر گرفتهایم.
سلیمینبی در ادامه توضیح داد: این شرکتها میتوانند محصولات بومیشده خود را ارائه دهند، اگر این محصولات، مورد نیاز فولاد خوزستان باشد، ما نیز به صورت شفاف به آنها اطلاع میدهیم. برای نمونه شرکتهایی در زمینه تامین مواد اولیه مانند تامین کک یا دولومیت یا فروسلیس اعلام آمادگی کردهاند و شرکت فولاد خوزستان در این راستا به این شرکتها کمک و اعلام آمادگی کرده که کالای آنها را خریدار میکند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: البته فولاد خوزستان در طرحهای مشارکتی، بهصورت محدود سرمایهگذاری انجام میدهد؛ چراکه این شرکت خود یک بنگاه اقتصادی است که در این راستا باید به سود و زیان خود نیز بیندیشد؛ اما به عنوان یک شرکت بزرگ با گردش مالی بالا، بیش از شرکتهای کوچک توان این سرمایهگذاری را دارد.
معاون خرید شرکت فولاد خوزستان ادامه داد: ضمن اینکه ما امکاناتی را برای برخی شرکتها از سال ۱۳۹۹ ارائه کردهایم. شرکتهایی که در فهرست تاییدشده وزات نفت و وزارت نیرو در زمینه تامین تجهیزات هستند، ازآنجاکه توسط این دو وزارتخانه پایش شدهاند، دیگر توسط ما مورد پایش قرار نمیگیرند و بهصورت مستقیم وارد لیست اصلی ما میشوند و خود این شرکتها به صورت خودکار از طریق سایت مطلع میشوند که ما به چه تجهیزاتی نیاز داریم یا اگر تجهیز خاصی دارند که گمان میکنند، برای ما مناسب است میتوانند با فولاد خوزستان تماس گرفته یا مکاتبه کنند یا ما بهصورت حضوری میتوانیم به آنها خدمات خود را ارائه بدهیم.
کلام آخر
سلیمینبی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با بومیسازی و حمایت از آن، بتوانیم تمام تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم و فرصتها را نیز پررنگتر از قبل کرده و سبب ایجاد رقابت بیشتر بین تامینکنندگان و تولیدکنندگان شویم. البته امیدواریم همزمان بتوانیم ظرفیت فولاد خوزستان را در بالاترین سطح ممکن نگه داریم تا به چشمانداز تولید ۶میلیون تن فولاد در افق سال ۱۴۰۴ برسانیم.
- «نوچاد» گامی مهم در بومی سازی و صرفه جویی ارزی
- فولاد خوزستان در اندیشه پایداری تولید، با تامین مواد اولیه
- عملکرد و سودآوری فولاد خراسان زیر ذره بین چیلان
- فولاد کاوه جنوب کیش: بهترین عملکرد در تولید و فروش فولادسازان در میانه بحرانها
- تفاهم نامه فولاد سنگان با شرکت های دانش بنیان
- در چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران انجام شد؛تقدیر از تولیدکنندگان داخلی فعال در زمینه بومی سازی
- فولاد مبارکه در فعالیتهای دانشبنیان پیشتاز است
- جهش تولید و تکیه به توان داخلی، سیاست اصلی سیمیدکو
- جدیدترین جزئیات پیشرفت پروژه های تجلی / تفاوت اصلی شرکت های پروژه محور با سایر شرکت های بورسی چیست؟ / چگونه سهامداران از سود حاصل از پیشرفت پروژه ها سهیم می شوند؟
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران