به گزارش چیلان ، مهرداد تولائیان ، درباره تاثیر قطعیهای مکرر برق بر تولید مجموعه ذوب آهن، اظهار کرد: شرایط تولید ذوب آهن با سایر فولادی های کشور متفاوت است، چراکه سایر فولادی ها کوره قوس الکتریکی دارند و اصل فرایند آنها براساس برق است، اما ذوب آهن این گونه نیست.
وی با بیان اینکه ذوب آهن شاید در موارد مختلف متضرر شود، اما وابستگی این صنعت به برق بسیار کمتر از سایر صنایع است، گفت: بنابراین محدودیت هایی که شبکه توزیع برق برای پیک های مصرف مشخص کرده و مانع فعالیت شرکت ها و مجموعه های صنعتی می شود، در مورد ذوب آهن صادق نیست.
معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان البته تاکید کرد: ذوب آهن توان تولید نزدیک ۲۰۰ مگاوات برق را دارد و همواره در پیک مصرف به خصوص فصل گرم، نه تنها نیازی به شبکه برق ندارد، بلکه حتی به شبکه سراسری برق نیز کمک می کند، اما کم آبی بر تولید نیروگاه های ذوب آهن اثرگذار بوده است.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه ذوب آهن در وضعیت فعلی کم آبی نزدیک ۷۵ درصد تولید نیروگاه های برق خود را از دست داده است، تصریح کرد: این موضوع موجب شده تا ذوب آهن، باری را به شبکه برق کشور وارد کند، چراکه نیاز برق خود را دیگر نمی تواند تولید کند، از سوی دیگر این مسئله هزینه زیادی بابت خرید برق روی دست ذوب آهن گذاشته است.
وی گفت: ذوب آهن امروز نه تنها ناچار است برق مورد نیازش را از شبکه دریافت کند، بلکه دیگر نمی تواند کمکی به شبکه سراسری برق داشته باشد، در صورتیکه اگر همانند سال های گذشته دچار کم آبی نبودیم، توان تولید برق را داشتیم.
به گفته تولائیان، ذوب آهن اصولا در تابستان و پیک های مصرف به شبکه سراسری فروش برق دارد، اما امسال شرایط این مجموعه ویژه و نیروگاه های آن تقریبا متوقف شده است.
معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان همچنین اضافه کرد: ذوب آهن به جز سال های کم آبی، طبق قراردادی در ساعات پیک مصرف، به شبکه سراسری برق تحویل می دهد، اما امسال در پیک مصرف نه تنها نمی تواند برق تحویل دهد، بلکه برای تامین برق خود، انرژی را از شبکه سراسری خریداری می کند.
وی با بیان اینکه شرکت ذوب آهن بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ مگاوات در ساعت مصرف برق دارد، توضیح داد: اگر نیروگاه های ذوب آهن در مدار باشد تولید برق تا سقف ۲۰۰ مگاوات در ساعت دارند که در پیک مصرف، مازاد تولید خود را به شبکه سراسری برق می فروشد، اما در حال حاضر به دلیل کم آبی، نیروگاه های این صنعت نزدیک ۷۰ مگاوات بر ساعت تولید برق دارند، بنابراین ناچار به خرید ۱۰۰ مگاوات برق از شبکه سراسری هستیم.
تولائیان با بیان اینکه تابستان امسال به دلیل کم آبی ذوب آهن دو ضرر کرد، گفت: ذوب آهن اکنون علاوه بر مشکل تامین آب خود، نه تنها برق به شبکه سراسری نمی فروشد بلکه برق مورد نیازش را از شبکه خریداری می کند.
وی درباره تاثیر قطعی برق بر تولید ذوب آهن، تاکید کرد: اگرچه ذوب آهن اصفهان امسال براساس کمبود برق، کاهش تولید نداشته، اما کم آبی ضرر زیادی به این مجموعه بزرگ صنعتی وارد کرده است.
- بومیسازی روتور مکنده آگلوماشین ۴ ذوب آهن اصفهان
- کاهش چشمگیر مصرف کک در کوره بلند ذوب آهن اصفهان
- امضای تفاهم نامه بین ذوب آهن اصفهان و فن بازار ایمیدرو با رویکرد دانش بنیان
- تامین پایدار مواد اولیه ذوب آهن اصفهان به صورت ویژه دنبال می شود
- ریل ذوب آهن اصفهان پشتیبان توسعه تجارت کشور با جهان
- عملکرد موفق ذوب آهن اصفهان در تامین مواد اولیه در ایام نوروز
- ذوب آهن اصفهان سبد میلگرد نهضت ملی مسکن عرضه کرد
- ذوب آهن اصفهان در ساخت محصولات صنعتی به توانمندی مطلوب رسیده است
- توسعه خط ۲ مترو اصفهان با ریل ذوب آهن اصفهان
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران