به گزارش چیلان ، مجمع عادی و فوقالعاده فولاد مبارکه به جز رکوردشکنی در تقسیم سود نقدی و افزایش سرمایه خبرهای خوب دیگری نیز برای سهامداران این شرکت داشت. محمدیاسر طیبنیا مدیرعامل این شرکت در مجمع عمومی به سهامداران نماد «فولاد» گفت: ۱۸۶ هزار میلیارد تومان پروژه برای فولاد مبارکه طی سه سال آینده در دستور کار قرار گرفته است که این طرحهای توسعه اجرا خواهد شد.
وی همچنین اظهار داشت: فولاد مبارکه در سال گذشـتـه بـه عنـوان یکی از شرکتهای بزرگ کارگروه پیشرانان پیشرفت ایــران اسلامی بـرای مشارکت در بزرگتریـن ســرمایهگذاری صنعتی تاریخ اقتصـاد ایـران، عملیـات احـداث ۵ پروژه بزرگ بـا سـرمایهگذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی را آغاز کرد. طیبنیا در مورد سهم فولاد مبارکه در تولید فولاد کشور نیز گفت: گروه فولاد مبارکه با تولید بیش از ۹ میلیون و ۳۳۸ هزار تن فولاد خام بیش از ۴۳.۱۱ درصد از بازار فولادسازان بزرگ کشور را در دست دارد.
دو مجمع استثنائی
مجمع عمومی عادی سالیانه سهامداران شرکت فولاد مبارکه ۱۱ مردادماه سال جاری با حضور امیر خرمیشاد(به نمایندگی از سازمان ایمیدرو)، بهعنوان رئیس مجمع، سعید محمدی(به نمایندگی از شرکت توسعه رفاه)، طهمورث جوانبخت(به نمایندگی از سهام عدالت) بهعنوان ناظران، نماینده سازمان بورس و حسابرس شرکت و مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه برگزار شد.
مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت فولاد مبارکه برای سال منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۰، بهصورت حضوری و آنلاین با حضور ۷۴.۷ درصد از سهامداران برگزار و با اکثریت آرای سهامداران، صورتهای مالی این شرکت، بهعنوان دومین شرکت بورسی کشور از نظر ارزش بازار تصویب شد و تخصیص ۱۷۰ تومان سود به ازای هر سهم شرکت فولاد مبارکه مورد موافقت مجمع عمومی عادی سالیانه قرار گرفت؛ همچنین طی مجمع عمومی فوقالعاده، سرمایه شرکت از مبلغ ۲۹۳۰۰ به ۵۳۰۰۰ میلیارد تومان(معادل ۸۰.۸۸ درصد) از محل سود انباشته افزایش یافت؛ این افزایش سرمایه بهمنظور احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی، خرید ۵۰ دستگاه لوکوموتیو و مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر صورت گرفته است؛ همچنین اصلاحات پیشنهادی سازمان بورس در اساسنامه شرکت اعمال گردید.
اجرای ۱۸۶ هزار میلیارد تومان پروژه ظرف سه سال آتی
محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در ابتدای این مجمع ضمن خیرمقدم به سهامداران اظهار کرد: کارکنان و جهادگران بلنـدهـمّـت گـروه فولاد مبارکه در ۳ ماهه نخست سالی که از سوی رهبر معظـم انقلاب اسلامی، بـه عنـوان سـال «تولیـد، دانشبنیان؛ اشتغالآفرین» مزیّن گردید، توانستند به رکوردهای متعدد روزانه و ماهیانه دست یابند.
وی با بیان این که ثبت ۲۷ رکورد به تنهایی گذر از یک حد نصـاب و رویه معمـول بـوده و ۱۸۶ هزار میلیارد تومان پروژه برای فولاد مبارکه طی سه سال آینده در دستور کار قرار گرفته است، افزود: عـلاوه بـر ایـن، در پی کسب ایـن موفقیّتها در اولین همایش تجلیل از برترینهای بورس کالای کشور نیـز بـه عنـوان شـرکت برتر از لحاظ ارزش در بورس کالا انتخـاب شـد.
مشارکت در بزرگترین سرمایهگذاری صنعتی تاریخ اقتصاد ایران
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: فولاد مبارکه در سال گذشـتـه بـه عنـوان یکی از شرکتهای بزرگ کارگروه پیشرانان پیشرفت ایــران اسلامی بـرای مشارکت در بزرگتریـن ســرمایهگذاری صنعتی تاریخ اقتصـاد ایـران، عملیـات احـداث ۵ پروژه بزرگ بـا سـرمایهگذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی را آغاز کرد و در همین راستا در سـال جـاری نیز با امضای تفاهمنامه همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، راهآهـن جمهوری اسلامی ایران و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در مسیر تحقـق ایـن طرحهــا گام نهـاد و با پیگیری اهـداف تعیینشده در سند چشمانداز ۲۰ ساله صنعت کشور، همـه تـوان و تلاش خود را جهت افزایش تولید به کار گرفته تا با تضمین ادامه روند رو به رشد خود و تأمیـن نیـاز بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ شرکت و صنایع استراتژیک ازجمله خودروسازی، لوازم خانگی، لوله و پروفیل، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، پیشران اقتصـاد غیر نفتـی کشـور باشـد.
وی خاطرنشان کرد: آمار و ارقـام بـه روشـنـی گـواه این مدعاست که شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۱، با مدیریت و برنامهریزی دقیـق و با بهرهبرداری از پروژههـای متعـدد ازجمله با قوّت هرچه بیشتر عـزم خود را جزم نمـوده تا علیرغم همه محدودیتها، اسمز معکوس ثانویه (RO۲) و راهاندازی واحـد گاززدایی و کربنزدایی، ضمـن کاهش مصرف آب، امکان تولید فولادهـای الکتریکی را فراهـم کنـد کـه ایـن امـر نشاندهنده توانایی بالا برای رقابت تنگاتنگ با فولادسازان برتـر جـهـان اسـت. این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ برای پاسخگویی بهتـر بـه نیـاز بـازار داخـل ۸ محصول جدید توسط فولاد مبارکه طراحی و تولید گردید.
بومیسازی بیش از ۱۰۰ هزار قطعه و تجهیز
طیبنیا تأکید کرد: بومیسازی بیش از ۱۰۰ هـزار قطعـه و تجهیـز طی سالیان گذشـته با حمایتهای همهجانبـه از شرکتهای دانشبنیان و همکاری شرکتهای سازنده داخلی تنها گوشهای از دستاوردهای فولاد مبارکه برای خودکفایی حداکثری صنعت فولاد کشور است که علیرغـم وجـود مشکلات، با مدیریت بهینه منابع موجـود و جدیّت کارکنان در بخشهای مختلـف تـداوم مییابـد تمامی مایه مباهـات اسـت کـه در کنـار ایـن دستاوردها فولاد مبارکـه بـه عنـوان شهروندی مسئولیتپذیر و در راستای عمـل بـه مسئولیتهای اجتماعی خـود از ابتـدای همهگیـری ویروس کرونا در سطح کشور در کنار کادر درمـان و مـردم شریف ایـران بـوده اسـت و بـا تأمیـن بیـش از ۲۵ هـزار و ۷۰۰ تن اکسیژن مـورد نیـاز مراکز درمانی کشور، از هیچ تلاشـی بـرای کمک به خدمتگزاران ایـن عـرصـه کوتاهـی ننـمـوده است.
اشتغال پایدار برای ۳۵۰ هزار نفر بهطور مستقیم و غیرمستقیم
وی با بیان این که در فروردینماه امسال ۳۰ رکورد تولید روزانه در فولاد مبارکه ثبت شده که در نوع خود بیسابقه است، ادامه داد: از آنجایی که ایـن شـرکت، عمـل بـه مسئولیتهای اجتماعی را یکی از رسالتهای اصلی خود میدانـد، بـا فـراهـم کـردن زمینه اشتغال پایـدار بـرای ۳۵۰ هـزار نفـر بـه صـورت مستقیم و غیرمستقیم و همچنیـن بـا حمایت حداکثری از مراکز دانشبنیان در رونق اقتصادی و تزریق امیـد بـه جامعـه بـا فاصلـه معـنـی داری نسبت به سایر شرکتهای داخلـی ایفای نقـش نموده اسـت.
تولید تختال الکتریکی برای نخستین بار در کشور
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان این که در راستای تحقق تولید محصولات جدید، تختال الکتریکی در سال جاری تولید شد که محصول نهایی آن به بازار عرضه خواهد شد، گفت: با افتخـار تـمـام خـدمـت سهامداران و شرکای کسب و کار عـرض میکنیم که فولاد مبارکـه همـواره در تلاش است که امانتدار واقعی سرمایه آنهـا باشـد؛ از حمایتهـا و پشتیبانیهای شما عزیـزان کـه همـواره ایـن مـولـود افتخارآفرین انقلاب اسلامی را در مسیر تعالی یاری نمودهاید، قدردانی نموده و امیدواریم در ادامـه ایـن مسـیر پرافتخـار بـرای شکوفایی اقتصاد ایران اسلامی و ارزشآفرینی برای سهامداران، ذینفعان، جامعه و صنعت کشور گامهای مؤثرتری برداریم.
وی با بیان این که درآمد فولاد مبارکه از فروش داخلی ۱۴۷ هزار میلیارد تومان بوده و ۳۲ هزار میلیارد تومان نیز مربوط به صادرات این شرکت بوده که در این زمینه به ترتیب شاهد افزایش ۷۸ و ۶۶ درصدی فروش در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ بودهایم.
سهم بیش از ۴۳ درصدی از تولید فولاد کشور
طیبنیا تصریح کرد: گروه فولاد مبارکه با تولید بیش از ۹ میلیون و ۳۳۸ هزار تن فولاد خام بیش از ۴۳.۱۱ درصد از بازار فولادسازان بزرگ کشور را در دست دارد و میزان تولید محصولات سرد این شرکت در سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، به میزان ۱۱ هزار تن افزایش یافت.
وی با اشاره به رکورد تولید سالیانه در خطوط اصلی تولید این شرکت در سال ۱۴۰۰ گفت: در سال تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها، در این شرکت با همراهی و همکاری تمامی کارکنان شرکت توانستیم به رکوردهای جدیدی دست یابیم؛ بهطوریکه رکورد ۹ میلیون و ۳۳۸ هزار تن تختال، رکورد ۴ میلیون و ۱۷ هزار تن گندله، رکورد ۶ میلیون و ۱۵۴ هزار تن کلاف گرم و رکورد یک میلیون و ۶۰۲ هزار تن کلاف سرد ثبت شده است.
عملکرد درخشان طرحهای توسعهای، زیرساختی و سرمایهای شرکت فولاد مبارکه
وی در ادامه به عملکرد فروش پرداخت و توضیح داد: میزان افزایش فروش محصولات گروه فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل از آن در محصولات گرم ۴ درصد، در محصولات سرد، ۱۰ درصد و در محصولات پوششدار، ۵ درصد افزایش یافت که در نهایت توانستیم به عدد فروش ۹ میلیون و ۳۱۸ هزار تن برسیم که ۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن رشد یافته است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه به عملکرد طرحهای توسعهای، زیرساختی و سرمایهای شرکت فولاد مبارکه هم اشاره کرد و افزود: پروژه احداث خط تولید نورد گرم ۲ بهمنظور کسب سودآوری پایدار از طریق تکمیل سبد محصولات کیفی با ظرفیت تولید ۴.۲ میلیون تن کلاف گرم شامل گریدهای مختلف در ابعاد متفاوت در دستور کار است؛ احداث نیروگاه سیکل ترکیبی با راندمان بالا به ظرفیت اسمی ۹۱۴ مگاوات، افزودن ۵۰ دستگاه لوکوموتیو به ناوگان حملونقل ریلی گروه فولاد مبارکه، اجرای پروژههای آهنسازی، فولادسازی، انرژی و سیالات، طرح توسعه سنگان، طرحهای جنبی و پشتیبانی، پروژههای نورد گرم، نورد سرد، فولاد سبا و فولاد سفیددشت ازجمله طرحهای توسعهای است که در گروه فولاد مبارکه برنامهریزیشده است.
سرمایهگذاری در احداث نیروگاه
وی بیان کرد: مطالعات و ارزیابیهای اولیه در خصوص احداث پروژه احداث واحد اسیدشویی و نورد سرد در شرکت فولاد امیرکبیر کاشان، به ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در سال انجامشده و براساس برنامهریزی صورتگرفته در سال جاری عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد؛ با اعمال محدودیتهای تخصیص برق به صنایع، بخش عمدهای از فولادسازان متضرر شدند. از اینرو، بهمنظور کاهش ضررهای احتمالی، برنامهریزی برای احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی در حال انجام است.
طیبنیا به برنامههای توسعهای شرکت فولاد مبارکه در حوزه معدن بهمنظور تأمین پایدار اشاره کرد و گفت: همواره تأمین مواد معدنی پایدار یکی از چالشهای اساسی این شرکت است و شرکت فولاد مبارکه در ارزیابی و اکتشاف محدودههای معدنی و توسعه معدن بهمنظور تأمین پایدار با ارزیابی و اکتشاف محدودههای معدنی و تأمین و فرآوری سنگآهن اقدامات ارزشمندی را محقق کرده است.
حاشیه سود ۵۸ درصدی در سال گذشته
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: مجموع بهای تمامشده سرمایهگذاریها در سهام شرکتهای بورسی در پایان سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل معادل ۷۱ درصد رشد داشته است. رشد بهای تمامشده پرتفوی سرمایهگذاری شرکت ناشی از مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر و تحصیل سهام میباشد؛ به علاوه در سال ۱۴۰۰ با وجود شرایط حاکم بر بازار سرمایه مجموع ارزش بازار سرمایهگذاریهای بورسی نسبت به سال قبل از آن به میزان ۹ درصد افزایش داشته است؛ ارزش روز شرکتهای بورسی در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۵ برابر بهای تمامشده آنهاست.
طیبنیا حاشیه سودآوری خالص شرکت در سال ۱۴۰۰ را ۵۸ درصد اعلام کرد و گفت: با توجه به بهبود تقاضای داخلی محصولات و افزایش قیمتهای جهانی فولاد در سال ۱۴۰۰ و افزایش فروش شرکت در درآمد شرکت از رشد ۸۸ درصدی برخوردار بود و به دنبال اجرای سیاستهای کاهش هزینهها، نهایتاً نسبتهای سودآوری از رشد چشمگیری نسبت به سال ۱۳۹۹ برخوردار بودهاند. همچنین مقایسه این نسبتها با سایر رقبا حاکی از بالاتر بودن این نسبتهای سودآوری به طور قابل ملاحظه نسبت به رقبا بوده است.
تصویب افزایش سرمایه از محل سود انباشته
امیر خرمیشاد رئیس مجمع نیز در ادامه ضمن قدردانی از عملکرد شرکت فولاد مبارکه در سال مالی ۱۴۰۰ اظهار کرد: از دو سال گذشته وعده افزایش سهام فولاد مبارکه را در بورس داشتیم که این امر به دلایلی محقق نشد اما امروز این افزایش سرمایه با همراهی سهامداران شرکت فولاد مبارکه محقق شد.
وی افزود: سهامداران در شرکت نمایندگانی دارند که به راحتی میتوانند با هیأتمدیره ارتباط داشته باشد و مطالبات خود را پیگیری میکنند، ما در مجامع نیز بنا را بر این داریم که سهامداران صحبت کنند و این مطالب باید بر اساس آئیننامه باشد.
موسسه حسابرسی وانیا نیک تدبیر به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی اصلی و موسسه حسابرسی دش و همکاران به عنوان حسابرس علیالبدل برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ انتخاب گردید.
روزنامههای دنیای اقتصاد و صمت به عنوان روزنامههای کثیرالانتشار شرکت با اکثریت آرا به تصویب مجمع رسید.
تقسیم سود نقدی ۱۷۰ تومان به ازای هر سهم
در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد مبارکه با رای حداکثری سهامداران، صورتهای مالی شرکت فولاد مبارکه به عنوان دومین شرکت بورسی کشور از نظر ارزش بازار تصویب شد و حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان(۱۷۰ تومان به ازای هر سهم) تقسیم گردید.
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- مجمع عمومی عادی سالیانه نوظهور کویر بافق برگزار شد
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
- فولاد مبارکه برای پنجمین بار موفق به دریافت تندیس زرّین تعالی سازمانی کشور شد
- رویکرد فولاد مبارکه در تولید و فروش محصولات کیفی، ضامن حفظ و ارتقای جایگاه این شرکت در IMI-100
- فولاد مبارکه با احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی در مسیر صنعت سبز و خودتامینی انرژی است
- رونمایی از پروژه جایگزینی دستگاه جوش لیزر فیبری بومیسازیشده با دستگاه جوش لیزر گازی فولاد مبارکه
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش