به گزارش چیلان ، انتظار برای دریافت حمایت از دولت در رویارویی با بحران تنها به فولادسازان ایرانی خلاصه نمیشود. از آنجا که در همه نقاط جهان فولاد صنعتی توانمند در اشتغالزایی، ارزآوری، ممانعت از خروج ارز از کشور است و همچنین مواد موردنیاز تولید در صنایعی همچون خودروسازی، ساخت و ساز و از این قبیل را تامین میکند، فولادسازان به هنگام وقوع بحران برای حفظ تولید از دولت مطالبهگر هستند.
فولاد سبز و مطالبات فولادسازان در انگلیس
نمونه بارز مطالبات شرکتهای فولادی جهان در گذر غولهای فولادی دنیا از روشهای سنتی تولید به ساخت فولاد سبز مشاهده میشود. به طور مثال روزنامه انگلیسی فایننشالتایمز در گزارشی که اخیرا منتشر کرده هشدار میدهد صنعت فولاد انگلیس برای ورود به فولاد سبز نیاز به کمک دولتی دارد.
بنا بر این گزارش دو شرکت بزرگ فولادساز انگلیس میگویند دولت باید فولادسازان انگلیسی را مشمول حمایتهایی کند که همه عرضهکنندگان داخلی در سراسر اروپا از آن برخوردارند.
تاتااستیل انگلیس در جایگاه یکی از زیرمجموعههای گروه تولیدی تاتااستیل در هند و شرکت چینی جینگیه مالک شرکت فولادساز انگلیسی بریتیشاستیل نام دو شرکت یادشده است که در گفتوگو با دولت انگلیس برای جذب حمایت مالی دولت هستند. آنها میگویند بدون دریافت کمک مجبورند فعالیت خود را متوقف و خاک انگلیس را ترک کنند.
این در حالی است که بیش از ۴۰۰۰ نفر در هر یک از این واحدهای فولادسازی به طور مستقیم مشغول به کارند و توقف به کار آنها موقعیت حرفهای هزاران نفر دیگر را به خطر میاندازد.
تاتااستیل انگلیس سالانه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن فولاد تولید میکنند و تامین کننده مواد و مصالح موردنیاز صنایع خودروسازی و ساختوسازی کشور است.
آنچه سبب شده این دو شرکت فولادی در گذر از فولاد سنتی به فولاد سبز تقاضای دریافت کمکهای دولتی را داشته باشند، تغییر منبع انرژی در فرآیند تولید است؛ این امر هزینه زیادی را در تامین انرژی متوجه فولادسازان میکند. در تولید فولاد سبز فولادسازان ملزم هستند یا از کورههای قوس الکتریکی برای ذوب قراضه فولاد استفاده کنند و یا از هیدروژن یا گاز طبیعی به جای زغال کک برای اخذ آهن از سنگ آهن بهره ببرند.
دغدغه فولادسازان هندی برای تامین هزینههای فولاد سبز
در هند هم همین جریان برقرار است، اکونومیکتایمز نیز در گزارشی به دغدغه فولادسازان هندی در تامین هزینههای تولید فولاد سبز میپردازد. بنابراین گزارش، فولادسازان بزرگ هند برای تولید فولاد سبز حمایت دولتهای محلی را طلب میکنند. آنها بر این باورند که تولید فولاد سبز نسبت به تولید فولاد به روش مرسوم هزینههای زیادی را به فولادسازان تحمیل میکند و آنها نمیتوانند این هزینه مازاد را از مصرفکننده نهایی دریافت کنند.
به گزارش چیلان ، تیوی نارندران، مدیرعامل تاتااستیل در اظهارنظر در این باره گفته که گذر به فولاد سبز و در پی آن تغییر رویه از مصرف زغال سنگ به گاز طبیعی یا هیدروژن نیاز به صرف سرمایه سنگین دارد و هزینه تمام شده محصول را برای فولادسازان بالا میبرد، موضوعی که از جذابیت کالا در بازار رقابتی فولاد جهان میکاهد؛ این یعنی بحران!
کمک دولتهای اروپای مرکزی برای توسعه فولاد سبز
در همین راستا، دولت در اروپای مرکزی و کشور اسلواکی به سه شرکت فولادساز ۳۰۰ میلیون یورو کمک هزینه کربنزدایی از تولید و تولید فولاد سبز میدهد، این رقم حدود یک سوم از هزینههای مربوط به تغییر یادشده را در هر یک از شرکتهای پوشش میدهد.
از مجموع آنچه روایت شد، این نتیجه حاصل میشود که در زمان وقوع یک بحران فارغ از آنکه به چه دلیلی به وجود آمده باشد، مطالبات حمایتگرانه واحدهای تولیدی از جمله کارخانههای فولادساز امری رایج در سطح بینالملل تلقی میشود. ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست با این حال آنچه از عملکرد نهادهای دولتی در هنگام وقوع بحران برمیآید نه تنها حاکی از حمایت نیست بلکه فولادسازان را در تنگنای محدودسازی دستوری تولید قرار میدهد آن هم در سالی است که با عنوان رشد تولید نامگذاری شده است.
- ساخت و ساز با فولاد سبز در امارات آغاز میشود
- برگزاری همایش فولاد سبز منا۲۰۲۴ در دوبی
- آغاز ساخت کارخانه تولید فولاد سبز در عمان / سرمایهگذاری ۳ میلیارد دلاری بر تولید فولاد با هیدروژن
- نخستین پروژه هیدروژن سبز منطقه مِنا در امارات راهاندازی میشود/ جایگزینی هیدروژن سبز با گاز طبیعی در تولید فولاد
- آشنایی با مفهوم فولاد سبز
- قرارداد ۱۵.۶ میلیارد دلاری مصر و چینیها منعقد شد / تولید هیدروژن سبز در منطقه اقتصادی کانال سوئز
- عربستان و استرالیا چدن سبز تولید میکنند / عرضه جهانی ماده اولیه تولید فولاد سبز در آینده نزدیک
- آیا اقتصاد جهان، توان سرمایهگذاری در تولید فولاد سبز را دارد؟
- مراحل عبور از تکنولوژیهای موجود به فناوریهای فولاد سبز
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران