به گزارش چیلان ، نکته کلیدی در مورد چنین نیروگاهی آن است که کنترل و مدیریت تولید نیروگاه بر خلاف سایر نیروگاهها، متعلق به وزارت نیرو نیست و این مصرف کننده است که میتواند متناسب با نیاز خود، با هر الگویی نسبت به تولید برق علی الخصوص در زمان پیک مصرف و محدودیت های شبکه اقدام کند.
اهمیت استراتژیک نیروگاه خودتامین
مدیرعامل شرکت تدبیر انرژی کامل تاکید کرد، در سالیان گذشته احداث نیروگاه خودتامین به علت تامین پیوسته و ارزان برق توسط وزارت نیرو برای واحدهای صنعتی توجیه اقتصادی نداشت و تولید برق به طور متوسط گرانتر از خرید برق از شبکه سراسری تمام می شد؛ اما با افزایش ناگهانی قیمت برق از ابتدای سال ۱۴۰۰ و نیز افزایش ضررهای سنگین عدم النفع تولید ناشی از خاموشیهای اجباری در زمان پیک مصرف، قیمت تمام شدهی تولید برق از طریق احداث نیروگاه، کمتر از خرید آن از شبکهی سراسری خواهد شد. ضمن آنکه حفظ بازارهای داخلی و صادراتی در زمان قطع برق با تامین برق پایدار و تداوم تولید، اهمیت استراتژیک احداث نیروگاه خودتامین را بیش از پیش مهم میسازد.
نیروگاه خودتامین برای صنایع فولادی صرفه اقتصادی دارد
مهندس عباس مجیدی در ادامه افزود؛ با توجه به افزایش صورت گرفته در بهای انرژی برق مصرفی صنایع فولادی، فروآلیاژی و معدنی و افزایش بیش از پیش این تعرفهها برای صنایع در سالهای پیش رو و همچنین تداوم ناترازی تولید و مصرف برق در کشور، به نظر میرسد احداث این نوع نیروگاه تنها راه حل قطعی برای حل مشکل تامین پایدار انرژی برق صنایع میباشد.
خودتامین شدن برق صنایع بزرگ انرژی بر مانند صنایع فولادی، پتروشیمی و سیمانی بدون شک یک امتیاز بزرگ برای آنها محسوب میشود و در صورتی که آنها قادر به تکمیل زنجیره تامین خود در حوزه برق باشند، قطعا راهگشای رشد و تولید صنایع خواهد بود.
ضرورت تغییر رویکرد و تسهیل سازوکارها در احداث نیروگاه صنایع
وی با تاکید بر اینکه مدتها است در صنعت برق گامهایی مانند قراردادهای دوجانبه، بورس انرژی و خرده فروشی برای خروج عرضه از انحصار دولت پیشبینی شده، تاکید کرد: متاسفانه در زمینه احداث نیروگاههای خودتامین صنایع نیازمند تسهیل ساز و کارها، رفع ابهامات از جمله شفافیت در تعرفه گاز نیروگاه های خودتامین، عرضه برق مازاد و همچنین کاهش بروکراسی حاکم هستیم.
برق سبز؛ الزام قانونی و مسئولیت اجتماعی
مدیرعامل شرکت تدبیر انرژی کامل در انتها افزود: بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، صنایع ملزم به تامین ۵% از انرژی برق مصرفی خود از نیروگاههای تجدیدپذیر طی ۵ سال میباشند. این مساله ضرورت استقلال تولید انرژی برق توسط صنایع را در سیاستهای کلی نظام بیش از پیش نشان میدهد. وی خاطر نشان کرد که سرمایهگذاری مستقیم و غیرمستقیم برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر و یا انواع روش های تامین سرمایه برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر (مشارکت در پروژه های خورشیدی، بازیافت حرارت و یا بادی) در مقایسه با پرداخت جرایم تعیین شده در قانون به شرکت توانیر برای عدم تولید برق سبز، از جذابیت بالایی برخوردار است و این امر میتواند به عنوان مسئولیت اجتماعی در بلند مدت تاثیر بسزایی در کاهش گازهای گلخانه ای داشته باشد.
- ریشه گران شدن فولاد، بورس نیست / آدرس غلط به جامعه و اقتصاد کشور ندهیم
- تجدیدنظر دولت در نرخ گاز فولادیها و پتروشیمیها
- «سوخت» کشور برای «ساخت» آن استفاده نمیشود
- تابآوری صنعت فولاد کشور به نقطه بحرانی رسیده است / اعلام خطر جدی نسبت به توقف سرمایهگذاریها در صنعت فولاد
- تقسیم سود ۱۸۰ تومانی در مجمع عمومی سالیانه فولاژ/ مدیرعامل فولاد آلیاژی از احداث نیروگاه برق خبر داد
- سود سالانه شرکتهای فولادی از سود سپردههای بانکی کمتر میشود/ گرانی حاملهای انرژی در حکم مالیاتی است که دولت از فولادسازان میگیرد
- محدودسازی دستوری تولید راهکار نهادهای دولتی برای عبور از بحران انرژی/ آیا بحران انرژی تنها در صنعت فولاد ایران وجود دارد؟/ واکنش دیگر دولتها به مطالبات فولادسازان چیست؟
- فولادسازان چه راهکارهایی برای رویارویی با بحران انرژی دارند؟
- نامه توانیر مورد توافق وزارتخانه صمت نیست / وزارت صمت با این کاهش سهمیه برق فولادیها امسال موافق نیست
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران