به گزارش چیلان ،علیرضا کاظمی، معاون تکنولوژی و توسعه شرکت فولاد هرمزگان ، با بیان اینکه پیشرفت این طرحها روند منطقی دارد، معتقد است طرحهای توسعه این شرکت مطابق با نیاز و تکنولوژیهای روز تعریف شده است.
قدری درباره وضعیت طرحهای توسعهای شرکت فولاد هرمزگان توضیح دهید.
شرکت فولاد هرمزگان اجرای طرحهای توسعه متعددی را برای افزایش ظرفیت، تکمیل زنجیره تولید خود و بهبود زیرساختهای مرتبط در دستور کار قرار داده است. هماکنون پروژه مگامدول احیا مستقیم به ظرفیت ۱.۷۲ میلیون تن و سیلوهای ذخیرهسازی آهناسفنجی در دست اجرا هستند. همچنین طرح توسعه ظرفیت تولید فولاد خام از ۱.۵ به ۳.۲ میلیون تن و به همراه پروژه احداث واحد نورد گرم در دست اجرا است و پروژههای زیرساختی دیگر همچون واحد گازهای صنعتی برای تولید اکسیژن، توسعه پست برق، انتقال پساب و بهینهسازی واحد تصفیهخانه نیز انجام میشود.
اجرای طرحهای توسعهای در فولاد هرمزگان چه اثری بر وضعیت اشتغالزایی منطقه خواهد داشت؟
بهطورحتم زمانیکه طرح توسعه اجرا میشود و افزایش ظرفیت اتفاق میافتد، واحدهای احداثشده، هم بهصورت مستقیم و هم غیرمستقیم میتوانند موجبات اشتغالزایی را برای مردم منطقه فراهم آورند. بهاینترتیب که واحدهای احداثشده نیازمند بهکارگیری نیرو بهطور مستقیم خواهند بود و در کنار آن، برای تأمین مواد اولیه در امتداد زنجیره، همچنین تأمین تجهیزات، تدارک، زیرساخت و… اشتغالزایی بهصورت غیرمستقیم وجود خواهد داشت.
پروژههای فولاد هرمزگان چه زمانی به بهرهبرداری خواهند رسید؟ چه چالشهایی برای اجرای پروژهها وجود دارد؟
زمان اجرای هر پروژه با پروژه دیگر متفاوت است. بهطور مثال پروژه تولید آهک در سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید. راهاندازی پروژه احیا مستقیم نیز ابتدای سال ۱۴۰۴ خواهد بود. در همین حال طبق برنامه، پروژه افزایش ظرفیت فولادسازی پس از شروع فاز اجرا، طی مدت ۳۶ ماه اجرا خواهد شد. گفتنی است که سایر پروژهها نیز پیشرفت قابلملاحظهای دارند. خوشبختانه پروژههای فولاد هرمزگان در دو سال اخیر سرعت قابلملاحظهای پیداکردهاند.
عمده چالش صنعت فولاد کشور برای اجرای پروژهها در رابطه واردات تجهیزات و ماشینآلات و دستیابی به آخرین تکنولوژیهای روز است که توان تولید آنها در حال حاضر در کشور وجود ندارد. البته این چالش باعث توقف پروژههای فولاد هرمزگان نخواهد شد؛ همانطور که توسعه صنعت فولاد کشور متوقف نشده است. همچنین تلاش کردهایم با بومیسازی بسیاری از تجهیزات و قطعات، از پتانسیلهای داخلی استفاده کنیم. در همین حال چالش انتقال ارز نیز برای تجهیزات وارداتی وجود دارد که راهکارهایی در راستای رفع این چالش اندیشیده شده است.
وضعیت کیفیت محصولات فولاد هرمزگان را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا این محصولات با کیفیت کنونی قابلرقابت در بازار هستند؟
ازآنجاکه فولاد هرمزگان پیشرفتهترین ماشین ریختهگری مداوم را ازنظر تکنولوژی روز در اختیار دارد، این شرکت در میان فولادسازان، بهترین تختال با بالاترین کیفیت را تولید میکند و این محصولات پایینترین عیوب ثبتشده را در مقایسه با رقبا دارند. فولاد هرمزگان ازنظر دانش فنی تولید فولاد در زمره برترینها در کشور است. به همین دلیل مشتریان ترجیح میدهند محصول فولاد هرمزگان را خریداری کنند. ضمن اینکه با بهرهبرداری از طرح افزایش ظرفیت فولاد هرمزگان، توانایی تولید گریدهای جدید فولادی با بالاترین کیفیت در این شرکت به وجود خواهد آمد که به افزایش قدرت رقابت شرکت در بازارهای داخلی و بینالمللی خواهد انجامید.
- مدیرعامل فولاد هرمزگان: درآمد بیش از ۱۵ همت در نیمه نخست امسال محقق شد
- صرفهجویی ارزی ۱۰۰ هزار دلاری در فولاد هرمزگان
- تجدید آگهی فراخوان عمومی ارزیابی کیفی پیمانکاران فولاد هرمزگان
- تولید ۹۴۵ هزار تن محصول در سهماهه نخست سال/ نگرانی فولاد هرمزگان از محدودیت انرژی
- رشد تولید در فولاد هرمزگان/ تولید تختال در هرمزگان باز هم رکورد شکست
- نهادینه شدن بهرهوری و کیفیت در فولاد هرمزگان
- بهار زیبای فولاد هرمزگان با رکوردشکنی آغاز شد
- مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان: ثبت رکوردهای روزانه، مقدمه تحقق جهش تولید است
- آغاز همکاری خوارزمی و فولاد هرمزگان
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران