به گزارش چیلان ،. مدیر عامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در پنل تخصصی بیست و پنجمین همایش سمپوزیوم فولاد ۱۴۰۲ در کیش گفت: برای عبور از فناوریهای موجود و رسیدن به تکنولوژی فولاد سبز نیاز به یک سرمایهگذاری کلان توأم با توجیه اقتصادی است اما چالش اصلی این است که آیا اقتصاد جهان گنجایش و ظرفیت این حجم از سرمایهگذاری را در این حوزه دارد یا خیر؟
محمد کمالزاده در ادامه به این موضوع اشاره کرد که موضوع اصلی در تولید فولاد سبز در دنیا، موافقت کشورهای بزرگ جهان برای رسیدن به این هدف است و این توضیح را داد که ۵۷ درصد از فولاد دنیا توسط کشور چین تولید میشود که ۹۰ درصد از آن توسط کورهی بلند است به این معنی که تقریبا هزار و صد میلیون تن فولاد جهان از طریق روش کوره بلند تولید میشود و اگر بخواهیم این میزان تولید را به سمت فولاد سبز ببریم، چیزی حدود ۵ هزار میلیار دلار برای آن به سرمایه نیاز است.
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با تأکید بر سرمایهگذاریهای کلان کشورها در بحث تولید فولاد سبز، گفت: موضوع اصلی بر سر تولید این نوع فولاد این است که با این حجم از سرمایهگذاری، آیا کشورهای بزرگ تولیدکننده فولاد ترجیح میدهند همچنان به روشهای سنتی این کار انجام بگیرد یا خیر؟ در حالیکه جهان امروز نگران محیطزیست و تغییرات اقلیمی است. به عقیدهی مدیر عامل فولاد آلیاژی ایران، بهترین مدل برای رسیدن به فولاد سبز،مدل تولید فولاد سبز از طریق تولید هیدروژن سبز است؛ چراکه اگر کشورها بخواهند تولید را از روشهیدروژنی تولید کنند، موانع بسیاری سر راه است که حل نشدنی است و مهمتر از همه اینکه آیا شرایط تکنولوژی موجود در دنیا توان تولید فولاد سبز را به روش هیدروژنی دارند یا خیر.
این فعال حوزه فولاد با تاکید بر این که مدل جهان برای رسیدن به فولاد سبز نبایستی یک مدل آرمانگرایانه باشد، ادامه داد: اما میتوان از مدلهای دیگری مانند جذب CO2 استفاده کرد؛ چرا که جذب این CO2 میتواند ارزش افزوده داشته باشد و از آن برای تبدیل به محصولات پتروشیمی با ارزش افزوده بالا استفاده کرد.
وی در ادامه به این موضوع اشاره داشت که برای رسیدن به فولاد سبز، باید سندی را تدوین کنیم و به سمت مدلهایی برویم که قابلیت اجرا داشته باشند، و خاطر نشان کرد که کشور ایران در تولید فولاد سبز سرآمد کشورهای دیگر است؛ چراکه ۹۰ درصد از تولید ما در که کورههایEAF تولید میشود که همین یک امتیاز مثبت برای صنعت فولاد کشور به حساب میآید .
وی با اشاره به روش تولید فولاد در کشور، گفت: با استفاده از روش تولید با کورههای EAF ما میتوانیم به سمت جذب CO2 و حتی تبدیل آن به یک کالای اقتصادی پیش برویم و به سمتی برویم که کربن کمتری را در فضا منتشر کنیم.
- ساخت و ساز با فولاد سبز در امارات آغاز میشود
- تقدیر از شرکت فولاد آلیاژی ایران در اولین دوره جایزه ملی بهرهوری انرژی برق
- تولید تسمه با سایز جدید در واحد نورد سنگین شرکت فولاد آلیاژی ایران
- برگزاری همایش فولاد سبز منا۲۰۲۴ در دوبی
- بومیسازی فنهای کمکی دستگاه غبارگیر کورههای پاتیلی در شرکت فولاد آلیاژی ایران
- ثبت رکورد فروش محصولات صادراتی، دستاورد دیگری برای شرکت فولاد آلیاژی ایران
- افزایش سرمایه شرکت فولاد آلیاژی ایران تصویب شد
- رکورد ماهیانه فروش و حمل محصول شرکت فولاد آلیاژی ایران شکسته شد
- افزایش تولید فولادهای خاص باتکیهبر اجرای انقلاب دیجیتال
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران