به گزارش چیلان ،سیدابراهیم رئیسی شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران با بیان اینکه «این نمایشگاه فضای رقابتی و یک کنش جمعی ایجاد میکند تا برای رفاه اجتماعی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی عمل شود»، اظهار کرد: این نمایشگاه موجب ارتقای اقتصادی در کشور، منطقه و برای همه جهان است. این نمایشگاه نشاندهنده آن است که جمهوری اسلامی تحریمناپذیر است و هرگز تحریمها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.
وی تاکید کرد: این نمایشگاه نشاندهنده این است طرحهای شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمیرسد.
رئیسجمهور با بیان اینکه «ایران در عرصههای مختلف میتواند برای جهان نوآوری داشته باشد»، تاکید کرد: این نمایشگاه دستاوردهای جوانان ما را نشان میدهد که تهدید و تحریم را به فرصت بدل کردهاند. ترجمان این نمایشگاه و رویداد بزرگ اقتصادی، تجاری و صادراتی آن است که ما توانستهایم و بازهم میتوانیم.
رئیسی یادآور شد: امکانات و ظرفیتهای بسیاری در اقلیمهای مختلف وجود دارد. خداوند این امکان را فراهم کرده و او عادل است. او به عدالت نیاز بشر را تامین کرده و در دسترس او قرار داده و اگر آحاد بشر به دلیل زیادهخواهی و سلطهطلبی اقداماتی برای محرومیت کشورها از منابع و ظرفیتها انجام ندهند و به طبیعت، جهان و بشریت ظلم نکنند، امکانات در اختیار همه قرار دارد و میتوان نیاز بشر را مرتفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند.
رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: جریان تحریم یکی از نمادهای ظلم نه تنها به دولتها که به ملتهاست. اگر ملتی را با ایجاد تنگنا و تحریم از رسیدن به اهداف خود برای توسعه و پیشرفت بازداشت، این هم یک جنگ است اما نه جنگ نظامی بلکه جنگ ارادههاست و ملت ایران در این جنگ اراده کرده با اتکا بر توانمندی ملی تحریمها را پشت سر بگذارد تا نه ما، بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند سیاست تحریمها علیه ایران مفتضحانه شکست خورده است. این امر مدیون کار مهندسان، کارگران و تولیدکنندگان ماست که افسران و سربازان خط مقدم شکست دادن دشمنان ایران در زمینه اقتصاد، تولید و فناوری هستند.
وی با بیان اینکه «ایران پیشرفته و فنآور است»، تصریح کرد: تولیدات صنعتی و کشاورزی نیاز به نقشه راه دارد. در این نمایشگاه انواع تواناییهایی ایران در صنایع دارویی، شیمیایی، شیلات و صنایع دستی و گردشگری را رونمایی کردیم. این نمایشگاه دیدن یک محصول نیست بلکه مذاکره و تنظیم قراردادها و پیگیری تجارت و صادرات هم در آن پیشبینی شده است.
رئیسجمهور ادامه داد: ما امکان و ظرفیت بسیار داریم و باید آنها را از قوه به فعلیت درآورد. اینکه تصور شود علم و دانش و نوآوری و فناوری در اختیار کسانی است که فکر میکنند آنان میتوانند نگاه نادرستی است و کامل نیست. امروز گرچه غرب تلاش میکند در منطقه ما به فناوریهای نو دسترسی ایجاد نشود و اگر ایجاد شد آن نکته اساسی در اختیار خودش بماند تا سلطه خود را بر منطقه حاکم کند اما در ایران این دانشها بومی شده و حتی با ترور دانشمندان و تحت فشار قرار دادن متخصصان ما، نمیتوانند مانع از دسترسی ایران به فناوریهای نو شود.
رئیسی تاکید کرد: هرجا فشار بیشتری به ما در این زمینه وارد شده است ما در آنجا بیشترین توفیق را داشتهایم. از جمله در صنایع هستهای و دفاعی که البته در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هستهای وجود ندارد. این فتوای مرجع ما و رهبری انقلاب اسلامی است. ما از این فناوری در صنایع مختلف اقتصادی استفاده میکنیم.
رئیس دولت سیزدهم یادآور شد: برخلاف خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد و کشورهای جهان میتوانند روی پای خود بایستند و برای ملت خود و کشورهای جهان موثر باشند. نظام سلطه با همه توطئهها نمیتواند کشورهای مصمم و دولتهای مستقل را از رسیدن به توسعه و پیشرفت اقتصادی باز دارد.
وی گفت: قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. در کنار تولید قدرت نظامی یک کشور با قدرت تولید و اقتصاد و توانایی صادراتی هم نیرومند میشود. امروز صادرکنندگان و تولیدکنندگان ما در جایگاه تولید قدرت برای ایران قرار دارند.
رئیسجمهور با بیان اینکه «این نمایشگاه حتماً موجب امیدآفرینی برای ملت ما و برای کشورهای منطقه است و نشان میدهد توان انجام کارهای بزرگ را داریم»، اظهار کرد: ایران باتوجه به جایگاهی که دارد، از جمله دریای خزر و خلیج فارس و دریای عمان و اقیانوس هند که خط ترانزیت بهصرفه و مطمئن است که برای حملونقل و جابجایی کالاها به کار گرفته شود.
رئیسی با تاکید بر تجارت با ارزهای ملی، گفت: این امر در جهان امروز این مطرح است. در پیمانهای اقتصادی شانگهای، بریکس، اوراسیا و دیگر بخشهای اقتصادی منطقهای، کشورها به تجارت با ارزهای ملی توجه میکنند و این امر باید پیگیری شود. صدور خدمات فنی مهندسی هم به ایران قدرتی داده است که نیروهای متخصص و نوآور ما در بیش از ۲۰ کشور جهان، اقداماتی برای آن کشورها انجام دهند و اثرگذار باشند.
وی همچنین با اشاره به نقش تشکلهای بازرگانی در توسعه تعاملات با دیگر کشورها، یادآور شد: یکی از مشکلات ما با بازرگانان و فعالان اقتصادی آشنانبودن آنان با ظرفیت کشورهای ما و از طرفی آشنانبودن بازرگانان و فعالان اقتصادی ما با ظرفیتهای کشورهای دیگر است که در این امر، تشکلهای بازرگانی میتوانند نقش مهمی برای ایجاد زمینه آشنایی بین این دو بخش، ایفا کنند.
ششمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴) در روزهای ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
این نمایشگاه بهطور ویژه بر ۶ حوزه شامل «صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات»، «صنعت»، «فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری»، «دارو و تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی»، «صنعت ساختمان و خدمات فنی – مهندسی» و «گروه پتروشیمی» متمرکز است.
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران