به گزارش چیلان ، بسیاری از صنایع کشور بهویژه صنعت فولاد تقریباً نیمی از سال را با محدودیتهای انرژی مواجه هستند و نمیتوانند بهطور کامل از ظرفیت تولید خود استفاده کنند که به دنبال آن هزینههای تولیدشان نیز افزایش پیدا میکند؛ متأسفانه سیاستگذاریها برای هموارسازی مسیر تولید در کشور مطلوب نیستند، بهگونهای که صنایع کشور طی سالهای اخیر با افزایش چند برابر نرخ انرژی مواجه شدهاند.
در چنین شرایطی از صنعت فولاد کشور خواسته میشود که هزینههای تبدیل شدن به صنعت سبز را هم بپذیرند که این سیاست چندان موفقی نخواهد بود؛ باید شرایطی فراهم شود تا شرکتها بهصورت داوطلبانه به سمت رعایت الزامات زیستمحیطی حرکت کنند؛ اگر بخواهیم در حوزه صنعت سبز اتفاق جدیدی را در کشور رقم بزنیم باید سیاستگذاری حاکمیت در این حوزه تغییر یابد، بهطوری که شرکتها به سمت تبدیل شدن به صنعت سبز سوق داده شوند.
در کشور ما هرچقدر هم سرعت تولید انرژی افزایش یابد، هیچگاه به پای سرعت رشد مصرف انرژی نمیرسد چراکه شیوه مصرف انرژی، شیوه صحیحی نیست و ایران یکی از پرمصرفترین کشورهای جهان در حوزه انرژی به حساب میآید؛ در حال حاضر بیش از ۲۰ میلیون کولر آبی در کشور وجود دارد که میزان مصرف آنها به دلیل دارا بودن الکتروموتورهای قدیمی بسیار بالاست و این در حالی است که سالانه ۱.۲ میلیون کولر آبی جدید در کشور تولید و روانه بازار میشود.
اخیراً برای تولیدکنندگان سیستمهای خنککننده خانگی الزاماتی تعیین شده تا کممصرف ساخته شوند اما مصرف انرژی این سیستمها متأسفانه برای مصرفکنندگان چندان اهمیتی ندارد؛ با توجه به سهم ۳۵ درصدی الکترو موتورها در مصرف برق کشور در صورت بهینه سازی مصرف از طریق استفاده از ورق های الکتریکی حدود ۱۵ درصد که معادل بیش از ۴۰۰۰ مگاوات میباشد کاهش مصرف خواهیم داشت که برای راهاندازی نیروگاه برق جهت تأمین این میزان از انرژی باید بیش از ۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری شود.
تا زمانی که فرهنگ مصرف انرژی در کشور اصلاح نشود، نمیتوان انتظار داشت اتفاق تازهای در حوزه تحقق صنعت سبز رقم بخورد. از آنجایی گروه فولاد مبارکه همواره سعی داشته در حوزههای مختلف پیشتاز باشد، در راستای تحقق صنعت سبز نیز همهساله بهصورت داوطلبانه اقدامات مهمی را انجام داده، بهطوری که تاکنون برای تبدیل شدن به صنعت سبز ۲.۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری کرده است.
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران