به گزارش چیلان ،مجید ابوعطیوی با اشاره به عملکرد هفت ماهه حوزه بهرهبرداری فولاد هرمزگان اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ شاهد دو دوره متفاوت بودیم؛ به این شکل که در دو ماه نخست امسال ۲۷رکورد تولیدی برای آهن اسفنجی و تختال به ثبت رسید که مهمترین آنها رکوردهای ماهیانه در فروردین و اردیبهشت بود. اما در ادامه مسیر تولید یعنی از نیمه نخست خرداد تا هفته اول مهرماه، شاهد شدیدترین محدودیت و قطعی برق برای صنعت فولاد کشور به ویژه برای فولاد هرمزگان بودیم.
وی افزود: قطعی برق به کاهش تولید تختال انجامید و تا پایان مهر ماه ۷۱۲ هزار تن تختال در فولاد هرمزگان تولید شد. با این حال، روند تولید آهن اسفنجی تا پایان مهرماه مثبت بود و به میزان یکمیلیون و ۱۴۹ هزار تن آهن اسفنجی تولید شد که رشد ۹.۷ درصدی را نسبت به سال پیش نشان میدهد و بالاترین رکورد ثبت شده شرکت طی هفت ماه سال از ابتدای تاسیس است.
تمرکز بر اجرای پروژههای بهبود و کاهش هزینههاست
سرپرست معاونت بهرهبرداری شرکت فولاد هرمزگان اولویت نخست این واحد را تمرکز بر اجرای پروژههای بهبود و کاهش هزینهها عنوان کرد و گفت: مهمترین رویکرد ما در تمامی بخشها اعم از تولید، انرژی و تعمیرات افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها بوده که خوشبختانه با همکاری و هماهنگی میان واحدها، نتایج بسیار خوبی حاصل شده است.
به گفته وی، افزایش تولید آهن اسفنجی به میزان ۱۰۰ هزار تن در نیمه نخست سال ۱۴۰۳، کاهش بریکاوتها در واحد ریختهگری از ۱۵ به ۴ عدد و انجام تعمیرات واحد فولادسازی با صرف ۱۲۵ هزار نفرساعت با نیروهای موجود از جمله دستاوردهای فولاد هرمزگان در ۷ ماهه امسال بوده است.
وی ادامه داد: دپو ۱۸۰هزار تن آهن اسفنجی در تابستان به منظور عدم خرید در زمان محدودیتهای انرژی، عدم تعویض نسوز مدول B و انتقال آن به سال آینده، عدم تعمیرات سیستم آبرسانی و انجام تعمیرات سالیانه مدولها به صورت سری افزایش ۵۱ هزارتنی تولید آهن اسفنجی را به ثبت رسانده است.
بومیسازی ۴۹ نوع قطعه و تجهیز
ابوعطیوی تصریح کرد: از دیگر اقدامات فولاد هرمزگان که صرفهجویی قابل قبولی را به همراه داشته میتوان به تخلیه ۳۵۰ هزار تن گندله، تعمیر کمپرسور سانتریفیوژ بدون پیمانکار با همت همکاران واحد اکسیژن، افزایش ظرفیت ترانسفورماتور ساختمان management توسط واحد انرژی و تغییر متریال سیستم کولینگ SVC بوده است. همچنین بومیسازی ۴۹ نوع متریال در این مجموعه انجام شد صرفهجویی ارزی قابل توجهی را به ارمغان آورده است.
به گفته وی، بررسی و رفع مشکلات کیفیت تختالها و ارسال آنها، بازیابی تهپاتیل با افزایش تولید ۵۰۰۰ تن تختال، همچنین مصرف ۲۵ هزار تن آهن اسفنجی سوخته دپو شده از ابتدای راهاندازی تاکنون بهرهوری و صرفهجویی هزینه و مواد اولیه خوبی را برای شرکت فولاد هرمزگان به همراه داشته است.
ابوعطیوی در پایان با بیان اینکه مجموع افزایش بهرهوری و صرفهجویی خوبی از انجام پروژههای بهبود در سال جاری حاصل شده، تصریح کرد: با توجه به محدودیتهای انرژی، به طور عمده روی افزایش بهرهوری با اجرای پروژههای بهبود تمرکز خواهیم کرد و با توجه به استراتژی افزایش و تنوع در سبد محصولات، به دنبال نصب تجهیزات جدید برای تولید محصولات کیفی و ویژه خواهیم بود.
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران