بررسی چیلان از گزارش آماری ۷ ماهه فولاد کشور که توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ارائه شده حاکی از آن است که روند واردات ورق های گالوانیزه، رنگی و سرد همچنان ادامه دارد حال آنکه پس از تغییر اولویت ارزی این محصولات به ردیف ۲۶ در ماه های گذشته که به معنی عدم اختصاص ارز نیمایی برای واردات است، انتظار می رفت شاهد کاهش این واردات آسیب زننده به تولید داخل باشیم اما آمارها روایت دیگری دارند!
شنیده های چیلان حاکی از این است که علی رغم نامه مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت مبنی بر تغییر اولویت ارزی واردات ورق گالوانیزه، خودروسازان با انواع و اقسام بهانه ها و توسل به برخی مدیران به جا مانده از قبل، همچنان در حال دریافت ارز نیمایی برای واردات ورق سرد و گالوانیزه هستند! استقبال ضعیف آنان از عرضه های ورق در بورس کالا می تواند شاهدی بر صحت این ادعا باشد. حتی منابع خبری به چیلان گفته اند خودروسازان در مذاکرات تجاری خود عدم نیاز ۲ ماهه خود به ورق های سرد و گالوانیزه داخلی به دلیل واردات انجام شده را اعلام کرده اند!
در حالی که بیش از ۷۰ درصد ظرفیت تولیدکنندگان ورق گالوانیزه کشور خالی است و عرضه آن هم به طور شفاف از طریق بورس کالا صورت می گیرد، اعطای رانت ارزی به خودروسازان و تضعیف تولیدکنندگان داخلی در برابر دامپینگ گسترده چینی ها در بازار فولاد، چه توجیه قابل قبولی دارد؟
گروه رسانه ای چیلان تلاش خواهد کرد در روزها و هفته های آتی، ابعاد این ماجرا را بررسی و برای جامعه فولاد کشور شفاف کند. با ما همراه باشید….
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران